Αθλητισμός

Δοκιμάζεται στο Παγκρήτιο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 19.30 τον Εργοτέλη για τη Σούπερ Λιγκ

 

 

Με δύο αγώνες ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο. Αύριο θα διεξαχθούν άλλα τέσσερα ματς, με σπουδαιότερο αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

 

Εργοτέλης-Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Εργοτέλη εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο στάδιο (19.30). Λύσεις για τις απουσίες που αντιμετώπισε και στο ΟΑΚΑ – κόντρα στην ΑΕΚ- πρέπει να βρει ο τεχνικός των Κρητικών, αφού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ολίσε και Λεάλ. Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Καραγεωργίου επέλεξε τους εξής 19 ποδοσφαιριστές: Αθανασίου, Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Βίσιο, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Ρομάνο, Κυριακίδης, Ρέντζας, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ, Ντατόμο και Χρυσοφάκης.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός του Εργοτέλη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Μετά το άτυχο αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα με την ΑΕΚ, θέλουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες γνωρίζοντας βέβαια τη δυσκολία του παιχνιδιού. Πρέπει να καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το παιχνίδι. Θέλουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των φιλάθλων μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε»

Από την πλευρά του με αρκετά προβλήματα απουσιών θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Εργοτέλη. Στην Αθήνα έμειναν οι Γέστε, Φέισα, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Δασκαλάκης, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος και Ποτουρίδης, λόγω τραυματισμών ή ανετοιμότητας.

Αγώνα δρόμου κάνει ο Φρανθίθκο Γέστε για να προλάβει τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Ισπανός μέσος συνέχισε και κατά τη διάρκεια της χθεσινή προπόνησης το ατομικό πρόγραμμά του και παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα «πετάξει» για Λονδίνο. Εκτός του 32χρονου χαφ, ατομικό έκαναν και οι Μανιάτης, Φετφατζίδης, σε αντίθεση με τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά δεν «κόπηκε» από την αποστολή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να διατηρήσει σχήμα με Τζιμπούρ και Μιραλάς βασικούς στην επίθεση, με τον Χαβίτο να διεκδικεί θέση στα δεξιά, όπως και ο Αμπντούν, εκτός αν παίξει και πάλι από την αρχή ο Πάντελιτς και πάει στην κορυφή. Στα χαφ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και ένας εκ των Μακούν, Ορμπάιθ θα συνθέσουν την τριάδα, ενώ οι τέσσερις της άμυνας θα είναι οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Μοντέστο ή Τοροσίδης. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Κοστάντσο.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Χαβίτο, Μοδέστο, Αμπντούν, Μακούν, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

 

Κέρκυρα-Πανιώνιος

Χωρίς νίκη παραμένει η Κέρκυρα στο πρωτάθλημα και κόντρα στον Πανιώνιο εντός έδρας θα επιδιώξει να αποσπάσει το πρώτο «τρίποντο». Η αναμέτρηση θα αρχίσει σήμερα στις 17.15. Οι «Φαίακες» δεν έχουν περιθώρια για νέο στραβοπάτημα στην έδρα τους (μετρούν δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό), με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να ζητά από τους παίκτες του να παίξουν με πάθος για τη νίκη. Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Γκαλίνοβιτς, Αναστασόπουλος, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Λαμπρόπουλος, Χαμπλ, Όσμαν, Μπάρκογλου, Μαζνόφ, Γιάντσης, Κοντοδήμος, Σακελλαρίου, Γκουστάβο, Καλαντζής, Μετίν, Αγρίτης, Λόβιν.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Πανιωνίου, Τάκης Λεμονής, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ριέρα και του τραυματία Κρκβέλια.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή της ομάδας είναι οι: Ελευθερόπουλος, Σιδεράκης, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Όμο, Αναστασόπουλος, Μιλοβάνοβιτς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σάμαρης, Κούρντι, Εστογιανόφ, Κούτσι, Κολοβός, Μπούζας, Κούρος, Σταματής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24/9

17.15 Κέρκυρα-Πανιώνιος

19.30 Εργοτέλης-Ολυμπιακός

Κυριακή 25/9

16.00 Ξάνθη-ΟΦΗ

16.00 Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος

18.15 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα

20.30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το