Photo Gallery, Αθλητισμός

Δικαίωση την ύστατη ώρα περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου

Όσο οι μέρες περνούν δίχως να βγαίνει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, μεγαλώνει η ανησυχία και η αγωνία των διοικούντων την ΠΑΕ και των φιλάθλων της ομάδας. Η 17η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η Σούπερ Λιγκ στον Ολυμπιακό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο (αν θα δικαιωθεί ή όχι από το Εφετείο), για να γνωρίζουμε οριστικά ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 14 που ήδη αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, πάντως, είναι έτοιμες να αγωνιστούν, έχουν κάνει τις μεταγραφικές τους κινήσεις (χθες έληξε η παράταση μεταγραφών που πήραν από την ΕΠΟ) και εύχονται να μην αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη.

Ήδη η Λίγκα έχει ορίσει τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, βάζοντας τον Λεβαδειακό να παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα η Δόξα καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο (ως γηπεδούχος) στο «Καυταντζόγλειο».

Όλα αυτά, βέβαια, μπορούν να ανατραπούν στην περίπτωση που το Διοικητικό Εφετείο βγάλει την απόφασή του άμεσα και είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα ή για μία – τουλάχιστον – από τις παραπάνω ομάδες.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν να βγει η απόφαση μέσα στην εβδομάδα και να είναι τέτοια που να δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να αγωνιστεί στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όπως αναφέρουν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, βάσει των νομικών επιχειρημάτων που επικαλείται. Το θέμα, ωστόσο, είναι αν η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί το προσεχές δεκαήμερο, όπως επιθυμούν οι διοικούντες την ΠΑΕ.

Υπάρχει έντονη φημολογία, πως ασκούνται πιέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να μην βγει έγκαιρα η απόφαση, καθώς στην περίπτωση που αυτή είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα γίνει και πάλι άνω κάτω, τη στιγμή που πάει να ομαλοποιηθεί, μετά την εγγραφή των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, ως μέλη της Λίγκας.

Θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση του Λεβαδειακού και της Δόξας (ίσως δούμε να ανοίγει νέος δικαστικός κύκλος), καθώς έχουν ήδη προβεί σε οικονομικά ανοίγματα, έκαναν μεταγραφές ενισχύοντας τα ρόστερ τους, με την προοπτική να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Στην ουσία θα προκύψουν δύο επιπλέον ομάδες (στην περίπτωση που δικαιωθούν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα), οι οποίες θα πρέπει να αγωνιστούν, είτε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είτε στο πρωτάθλημα της Football League. Και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορούν οι ομάδες της Α’ κατηγορίας να αυξηθούν από 16 σε 18 ή οι σύλλογοι της Β’ Εθνικής να αυξηθούν σε 20. Κι όλα αυτά μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, όταν έχουν διεξαχθεί ήδη εννέα αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ, ενώ η Football League καθυστέρησε να ξεκινήσει και ήδη υπάρχουν αναβληθέντα παιχνίδια (θα πρέπει να βρεθούν ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους).

 

Δύο πράγματα

φοβάται

ο Ολυμπιακός

Συνοψίζοντας, δύο πράγματα μπορούν να σημάνουν τον αφανισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρώτον να βγει η απόφαση του Εφετείου και να είναι αρνητική για το βολιώτικο συγκρότημα. Στην περίπτωση αυτή ολοκληρώνεται ο δικαστικός αγώνας των «ερυθρολεύκων» εντός συνόρων και θα απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΑΕ στο CAS (ακόμη και να δικαιωθεί φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα, τουλάχιστον τη φετινή αγωνιστική περίοδο).

Δεύτερον, να καθυστερήσει να βγει η απόφαση (πέραν την 17η Νοεμβρίου), που σημαίνει πως ακόμη και αν είναι θετική για τον Ολυμπιακός Βόλου, η ομάδα θα αντικατασταθεί από τον Λεβαδειακό και το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κανονικά με την συμμετοχή 16 ομάδων. Αυτή είναι και η εύκολη λύση για το Διοικητικό Εφετείο, την οποία ούτε που θέλουν να σκέφτονται στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη και αν βγει μέσα στην εβδομάδα η απόφαση και είναι θετική για τον Ολυμπιακό, αμφιβάλλουμε αν η ομάδα θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί στις 20 Νοεμβρίου. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη δύναμη της ΠΑΕ (ως γνωστόν όλοι έχουν μείνει ελεύθεροι) και θα χρειαστεί τουλάχιστον 10-15 μέρες για να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσει από την ΕΠΟ 15θημερη παράταση μεταγραφών, ενώ θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν ήδη στα υπόψη ορισμένους ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι αυτή την περίοδο (Έλληνες και ξένοι), ωστόσο, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία συμφωνία, αν πρώτα δεν δικαιωθεί η ομάδα και ανάψει το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο αν θα κληθεί η ΠΑΕ να καταθέσει εκ νέου φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να της χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να περάσει ο Ολυμπιακός Βόλου ξανά την πόρτα της ΕΕΑ, από τη στιγμή που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο το Διοικητικό Εφετείο να καταργήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει οι διοικούντες την ΠΑΕ να καταθέσουν έναν «καθαρό» φάκελο, όσον αφορά την μετοχική σύνθεση, να μην υπάρχουν εκκρεμότητες με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το