Αθλητισμός

Διευκρινίσεις Μπιτσαξή για Ολυμπιακό Β.

Οριστικά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη χορήγηση πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε χθες στη βολιώτικη ΠΑΕ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την οποία υπογράφει ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, πριν δηλαδή από την συνεδρίαση της ΕΕΑ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα εξεταστεί πιθανότατα στις 15 Μαΐου, ημερομηνία όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, καθώς χθες η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου προσκόμισε και τα τελευταία δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος. Την περασμένη Δευτέρα είχε καταθέσει και η ΠΑΕ Καβάλα τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, τα οποία με τη σειρά της είχε ζήτησε η Επιτροπή.  Όπως γίνεται αντιληπτό, η ΕΕΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει δύο μέρες πριν τις εκλογές και εξελίξεις στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να υπάρξουν μετά τις 6 Μαΐου.

Στο μεταξύ χθες, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εστάλη επιστολή στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, στην οποία τονίζεται ότι οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ θα εξεταστούν εντός του Μαΐου και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΕΕΑ θα κρίνει αποκλειστικά, αν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλο και Καβάλα έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικού και δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες.

Η επιστολή της ΓΓΑ, αναφέρει τα εξής:

«Επειδή δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και ερωτηματικά, σχετικά με την εξέταση των φακέλων που έχουν υποβάλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει ζητήσει επί του θέματος τη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

2) Σε κάθε όμως περίπτωση, οι φάκελοι των ως άνω ομάδων θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Αθλητικό Νόμο.

3) Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πρόσφατου Αθλητικού Νόμου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα. Κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725.99, όπως ισχύει».

Όπως προαναφέραμε, χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατάθεσε στην ΕΕΑ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή και το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ υποστήριξε πως ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου είναι, πλέον, πλήρης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα χορηγήσει το πιστοποιητικό στην βολιώτικη ΠΑΕ. Όχι όμως πριν τις εκλογές, όπως ο ίδιος δήλωνε την περασμένη Κυριακή, αλλά μετά τις 6 Μαΐου.

Ο κ. Μποτσιβάλης με μια πρώτη ματιά χαρακτήρισε ως θετική για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου την επιστολή που απέστειλε χθες στην ΠΑΕ η ΓΓΑ, ωστόσο, επιφυλάχτηκε να τη σχολιάσει λεπτομερώς, τονίζοντας πως θα μιλήσει πρώτα με τους συνεργάτες του και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ. Σήμερα δεσμεύτηκε πως θα τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, καθώς και για τις κινήσεις που έγιναν από πλευράς διοίκησης για την κατάθεση και την εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσει το συμβούλιο είναι και αυτά των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο συμβούλιο θα κληθούν να παραστούν οι νομικοί των δύο ΠΑΕ, καθώς και οι πρόεδροι των συλλόγων.

Όπως υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον τελευταίο να ζητεί από τον κ. Μπατζιάκα να δώσει και αυτός το «παρών» στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τον θεσμικό ρόλο του προέδρου της ΕΠΣΘ.

«Θα ήταν σημαντικό για την υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα να είχε στα χέρια του το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, πριν το θέμα απασχολήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου και να επαναφέρει την ομάδα στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ – τηρώντας το αυτοδιοίκητο – μπορεί να πάρει απόφαση για αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και την επιστροφή της ομάδας του Βολου στη Σούπερ Λιγκ, ακόμη και υπό αίρεση, με την προϋπόθεση να πάρει η ΠΑΕ το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν θέλει πραγματικά η ΕΠΟ να άρει την αδικία που υπέστησαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα μπορεί να το κάνει.

Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες δεν αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ επειδή η ΕΕΑ δεν τις χορήγησε πιστοποιητικό. Στην περίπτωση που η Επιτροπή χορηγήσει στον Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα πιστοποιητικό, η ΕΠΟ οφείλει να αποκαταστήσει τις ομάδες, από τη στιγμή μάλιστα που τα δικαιοδοτικά όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι οι δύο παραπάνω ομάδες να διατηρηθούν στη Σούπερ Λιγκ. Το ερώτημα, ωστόσο, που τίθεται είναι: Θα συνεχίσει να προβάλει η Πολιτεία εμπόδια στην υπόθεση που έχει να κάνει με την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και η ΕΠΟ από την άλλη πλευρά να ορθώσει το ανάστημά της σε περίπτωση ενδεχόμενης νέας πολιτικής παρέμβασης;

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ τονίζονται τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση πως εκπροσωπείται επίσημα και μόνο από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά από τους νομικούς της, με επικεφαλής τον καθηγητή Αθλητικού Δικαίου κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και το επιτελείο του. Ουδείς άλλος εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε Ε.Ε.Α., Γ.Γ.Α., ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και σε κάθε θεσμικό και μη φορέα. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δημοσιοποιείται και εκπορεύεται από αλλού, αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων μόνο. Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί την πιο ιστορική επαρχιακή ομάδα με χιλιάδες φιλάθλους που απαιτούν τη δικαίωση και αποκατάσταση της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, με μόνο στόχο την οριστική και άμεση επιστροφή της ομάδας στη  Σούπερ Λιγκ και στο πρωτάθλημα 2012-2013».

Αύριο το μεγάλο

συλλαλητήριο

των οργανωμένων

Μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνουν αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου. Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση των επικεφαλής των οργανωμένων συνδέσμων, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να αποφασιστεί και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Όπως έχουν τονίσει οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, θα επιδιώξουν να περιφρουρήσουν την πορεία, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και ειρηνικά, καθώς σκοπός τους είναι να διαμαρτυρηθούν για την αντιμετώπιση που εξακολουθεί να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Το σύνθημα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου είναι: «δώστε μας πίσω τα όνειρά μας».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το