Photo Gallery, Τοπικά

Διεκδικεί 7 εκατ. ευρώ από το Δήμο Βόλου για το γκαράζ της Φιλελλήνων

Ποσό επτά εκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει από το Δήμο Βόλου η εταιρεία «Θεμελίωση», που κηρύχθηκε έκπτωτη από το έργο του γκαράζ της Φιλελλήνων

Ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει από το Δήμο Βόλου η εταιρεία «Θεμελίωση», που κηρύχθηκε έκπτωτη από το έργο του γκαράζ της Φιλελλήνων.

Η εταιρεία «Θεμελίωση» κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης έκπτωσής της από το έργο του γκαράζ της Φιλελλήνων, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και μέσω της εταιρείας ΣΥΝ.ΠΡΟ που την απορρόφησε, απειλεί το Δήμο με αγωγές για τη διεκδίκηση 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η «Θεμελίωση» επιρρίπτει ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου, το οποίο έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2007, στο Δήμο Βόλου, ο οποίος δεν αναγνώρισε το διάδοχο εταιρικό σχήμα της ΣΥΝ.ΠΡΟ, ως συνεχιστή του γκαράζ. Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η εταιρεία «Θεμελίωση», που είναι και η μοναδική που αναγνωρίζει, παραβίασε κατ’ επανάληψη τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου που ίδια έθεσε, ενώ δεν κατέθεσε οικονομικό πρόγραμμα.

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν γινόταν να παραβιαστεί η νομοθεσία», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Λαμπρινίδης και σημείωσε πως ο Δήμος Βόλου δεν αναγνωρίζει τη ΣΥΝΠΡΟ, καθώς δεν υπέγραψε κανένα συμβόλαιο μαζί της, ενώ δεν κατατέθηκε και κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί το διάδοχο σχήμα.

Η εταιρεία «Θεμελίωση» με ένσταση που κατέθεσε στο Δήμο Βόλου για την έκπτωσή της παραδέχεται ότι στην ουσία δεν υφίσταται.

Πιο συγκεκριμένα όμως, στην ένστασή της αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2008 υπέβαλε στο Δήμο Βόλου τροποποιημένη μελέτη εφαρμογής αντιστηρίξεων και εκσκαφών και ενώ ζήτησε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας από το Δήμο Βόλου, η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση και η άδεια εκδόθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2010.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2010 η «Θεμελίωση» ενημέρωσε το Δήμο Βόλου ότι απόσχισε τον κατασκευαστικό κλάδο εκμετάλλευσης σταθμών αυτοκινήτων, προς την εταιρεία ΣΥΝ.ΠΡΟ. και στο έγγραφό της υποστηρίζει ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα, χωρίς να υπάρχει στην ουσία υποκατάσταση αναδόχου. Υποστηρίζει ότι ο Δήμος ήταν πλήρως ενημερωμένος, αλλά παραδέχεται πως ο Δήμος έκρινε ότι όλες οι ενέργειες συνιστούσαν υποκατάσταση αναδόχου. Η «Θεμελίωση» υποστηρίζει επίσης ότι οι όλες οι διαδικασίες έκπτωσης από το έργο έπρεπε να υποβληθούν εγγράφως όχι στην ίδια αλλά στην εταιρεία ΣΥΝΠΡΟ, που για το Δήμο… δεν υπάρχει.

Για την κατασκευή του έργου έχουν δαπανηθεί 6,5 εκατομμύρια ευρώ και οι εμπλοκές με το Δήμο θα είναι μεγάλες, ενώ η «Θεμελίωση» υποστηρίζει ότι η εταιρεία ΣΥΝΠΡΟ ασχολείται εκτεταμένα με τη συνέχιση του έργου, σε ένα χαοτικό οικονομικό περιβάλλον.

«Εφόσον επιμένετε στην έκπτωση της εταιρείας μας, θα πρέπει να μας καταβάλετε ποσό που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει», τονίζει στο έγγραφό της προς το Δήμο η «Θεμελίωση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το