Photo Gallery, Τοπικά

Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και στο Βόλο

Οι εικονιζόμενες κοπέλες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνουν «τουρνέ» σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τις κλήσεις που δέχονται και τις παραγγελίες που έχουν

Με κράτηση ακόμη και on line, αν κάποιος διαθέτει… φουσκωμένο πορτοφόλι, μπορεί να περάσει ειδυλλιακές στιγμές με νεαρές και όμορφες αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες μπορεί να καλεί στην πόλη του. Η Αστυνομία στη Μαγνησία βρέθηκε στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας μέσω διαδικτύου. Οι φωτογραφίες νεαρών και όμορφων γυναικών, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προβάλλονται σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου και η επιλογή είναι ελεύθερη…

Το κύκλωμα έφτασε και μέχρι το Βόλο, όπου σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συνελήφθη 19χρονη από τη Ρουμανία. Η κοπέλα επελέγη από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τον αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη. Η νεαρή γυναίκα ήρθε στο Βόλο για να τον συναντήσει έναντι 200 ευρώ.

Οι συναντήσεις των γυναικών γίνονται κυρίως, όπως φαίνεται να προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, σε ξενοδοχεία κατηγορίας ή πολυτελή διαμερίσματα και βίλες. Πολλές από αυτές προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες και ικανοποιούν πολλά και… περίεργα γούστα. Προτιμώνται κυρίως από… έχοντες γεμάτο πορτοφόλι, αφού έχουν έξοδα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, αφού ο εντοπισμός εγκλημάτων μέσω διαδικτύου είναι περίπλοκη και σύνθεση υπόθεση, κυρίως όσον αφορά στον εντοπισμό των δραστών και στις ποινικές διώξεις.

Αυτό το διάστημα – και όπως όλα δείχνουν και πολύ ακόμη – βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι προωθούν γυναίκες στην πορνεία, μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα «διαφημίζεται» μεγάλος αριθμός αλλοδαπών γυναικών, από διεθνές γραφείο ερωτικών ραντεβού, οι «ιδιοκτήτες» του οποίου τις προωθούν στην πορνεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε διακομιστή (server) που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ιστοσελίδα έγινε στην Αμερική, έχει όμως διαχείριση από τη Γερμανία.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας λειτουργεί γραφείο για ερωτικά ραντεβού αλλοδαπών γυναικών με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες γυναικών και τηλεφωνικοί αριθμοί για το κλείσιμο ραντεβού.

VIP ραντεβού με αστυνομικό

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προσποιούμενος τον «πελάτη», κανόνισε ερωτικό ραντεβού, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, με 19χρονη Ρουμάνα, για 200 ευρώ.

Η νεαρή γυναίκα ήρθε στο Βόλο, στο ξενοδοχείο της συνάντησης. Εκεί βρισκόταν ο αστυνομικός, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη. Μόλις συνάντησε την κοπέλα, τις έδωσε τα χρήματα σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Με την παραλαβή του ποσού από τη 19χρονη, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή της και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, ως προερχόμενο από το αδίκημα της πορνείας, δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και ένα net book.
Σε βάρος της 19χρονης αλλοδαπής υποβλήθηκε μήνυση, ενώ κρατείται για να εφαρμοστεί το μέτρο της Διοικητικής Επιστροφής. Το αδίκημα της πορνείας αντιμετωπίζεται νομικά ως πταίσμα. Οι γυναίκες που επιλέγουν να εκδίδονται, μπορεί να κρατηθούν για κάποιες ώρες και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερες. Εν προκειμένω, όπως τονίζεται, το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών επικεντρώνεται στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν οι εκδιδόμενες γυναίκες είναι υγειονομικά ασφαλείς.

Η 19χρονη αναμένεται να απελαθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το