Photo Gallery, Τοπικά

Διεγνώσθη κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας σε μαθητή

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε χθες απολύμανση των χώρων για μικροβιοκτονία, ενώ σήμερα τα συστεγαζόμενα 11ο και 5ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας με ελαφρά συμπτωματολογία σημειώθηκε σε μαθητή της Α’ Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας ο οποίος νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο». Ο μαθητής δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και εντός ημερών αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε χθες, με απόφαση του Δήμου Βόλου, απολύμανση των χώρων για μικροβιοκτονία, ενώ σήμερα τα συστεγαζόμενα 11ο και 5ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, τα οποία λειτουργούν επί της οδού Μαιάνδρου, θα παραμείνουν κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν αύριο Τετάρτη.

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται από προχθές Κυριακή, με ελαφρά συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας, ένα εξάχρονο αγοράκι που φοιτεί στην Α’ Τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι συστήνουν στους γονείς και τους μαθητές ψυχραιμία, καθώς δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας. Πάντως, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, ο Δήμος Βόλου προχώρησε χθες σε απολύμανση των χώρων του σχολείου.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου τόνισε πως «ενημερώθηκα από το διευθυντή του 11ου Δημοτικού την Κυριακή το απόγευμα για το κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας σε μαθητή της Α’ Τάξης, ενώ χθες το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στο σχολείο για να ενημερώσει τους γονείς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ο μαθητής βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα πάρει εξιτήριο».

Γιατρός και επισκέπτρια υγείας της Διεύθυνσης Υγείας μετέβησαν χθες στο σχολικό συγκρότημα, όπου ενημέρωσαν σχετικά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας κ. Ζαρίφης που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, ανέφερε πως μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου για τα αποτελέσματα των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων, φαίνεται ότι πρόκειται για κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας. Τα συμπτώματα της ιογενούς μηνιγγίτιδας, είναι ο πυρετός, η κατάσταση σύγχυσης, η δυσκαμψία στον αυχένα, ο εμετός, η κεφαλαλγία. Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μικροβιακή μηνιγγίτιδα, δημιουργεί αισιοδοξία ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί πολύ πιο γρήγορα.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο σχολείων.

Υπογράμμισε δε ότι δεν χρειάζεται να γίνεται απολύμανση των σχολείων σε αυτές τις περιπτώσεις και τόνισε την ανάγκη να αερίζονται και να καθαρίζονται τακτικά οι χώροι των διδακτηρίων.

Κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και για να μην υπάρχει αναστάτωση στους γονείς και τους μαθητές, γίνεται απολύμανση των χώρων για μικροβιοκτονία.

Ο Δήμος Βόλου σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως «κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, το σχολικό συγκρότημα των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, επί της οδού Μαιάνδρου, με απόφαση του Δήμαρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Στο διδακτήριο έγιναν χθες εργασίες απολύμανσης, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθητή της Α’ Τάξης και σήμερα θα ακολουθήσει σχολαστικός καθαρισμός των χώρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο μικρός μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Βόλου την Κυριακή με συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και τελικά, μετά από τις απαιτούμενες εξετάσεις, διαγνώστηκε ιογενής μηνιγγίτιδα με ελαφρά συμπτωματολογία. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Με εντολή του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Απ. Παντσά, επόπτης Δημόσιας Υγείας του Δήμου μετέβη σήμερα στο σχολικό συγκρότημα για υγειονομική επιθεώρηση. Στο σχολείο βρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ. Μπαρτζιώκα και ο κ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για την αντιμετώπιση του θέματος.

Παρότι η επόπτης Δημόσιας Υγείας διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά τους, αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση των χώρων για μικροβιοκτονία, όπως και έγινε. Έπειτα από αυτό, κρίθηκε αναγκαίο το σχολείο να παραμείνει κλειστό αύριο (σ.σ. σήμερα), ώστε να ακολουθήσει καθαρισμός των χώρων και τα παιδιά να επιστρέψουν την Τετάρτη με ασφάλεια στα μαθήματά τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το