Photo Gallery, Τοπικά

Διαμορφώνεται μια ενιαία μεγάλη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Ηλέκτρα Προσήλια από το Βόλο

Ένα βήμα πριν από τη μετεξέλιξή του από ένα σχήμα συνιστωσών σε ένα μαζικό, ενιαίο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Οι διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (ΣΕΦ, 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου), ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπήρξε τριπλασιασμός των μελών, που πλέον ξεπερνούν τις 35.000.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ επισημαίνουν ότι πρόκειται για «συμμετοχή δίχως προηγούμενο», εννοώντας όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως σημείωναν: «Οικοδομείται μία νέα σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος που γράφεται μέλος και προσέρχεται να ψηφίσει βρέθηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Συμμετείχε ενεργά στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Είναι πολίτες με απόψεις και διάθεση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Όχι οπαδοί».

Η «Θ» απευθύνθηκε σε δύο από τους 40 περίπου αντιπροσώπους που εξελέγησαν για τη Συνδιάσκεψη, ζητώντας να καταθέσουν τις προσδοκίες τους για το πολιτικό αυτό εγχείρημα.

Η κ. Ηλέκτρα Προσήλια από το Βόλο και ο κ. Αποστ. Τάκος από τη Ν. Ιωνία σχολιάζουν και στέλνουν τα μηνύματα της νέας γενιάς για την πολιτική διεργασία που επικεντρώνει τα φώτα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ηλέκτρα Προσήλια:

«Μέσα σ’ αυτό το μνημονιακό καθεστώς που ζούμε και θυμίζει αρκετά χούντα και κατοχή, για μένα ο βασικός στόχος είναι η ανατροπή του. Για να επανέλθει η δικαιοσύνη, η ανεξαρτησία και η δημοκρατία στον τόπο μας.

Για να έχει ουσιαστική συμβολή σε όλο αυτό ο Σύριζα πρέπει να τον διαπεράσει ο λαϊκός ριζοσπαστισμός. Άνοιγμα στην κοινωνία, πλατύτητα. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για τις επιλογές του παρελθόντος. Η πολιτική ανάθεση και το βόλεμα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύουν. Αυτό που θέλουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλο το λαό, να αγωνιστεί για την αλλαγή, για τη μεταπολίτευση του λαού. Γιατί Σύριζα είμαι εγώ, εσύ, ο δίπλα, όλοι.

Για το μετά; πολλοί λένε κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τι; Για μένα σημαντικό είναι να δοθεί βάρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση και τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας καθώς από το ’80 οι δυο αυτοί τομείς παραγωγής έχουν επιτηδευμένα αποδομηθεί και το μόνο σχεδόν που παράγει η Ελλάδα του σήμερα, είναι τριτογενής τομέας, δηλαδή υπηρεσίες. Επίσης σημαντικό είναι η διαχείριση της ενέργειας και οι τράπεζες να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο και όχι να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Εντέλει είμαστε – γεωγραφικά – μια χώρα που μπορεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της.

Και η γενιά μου σήμερα; μαστίζεται από την ανεργία, επιβιώνει – στην καλύτερη – με χαρτζιλίκι από γονείς και τα όνειρά μας έχουν προ πολλού σταματήσει καθώς άλλοι επέλεξαν για μας χωρίς εμάς. Είμαι 24 ετών και άνεργη δύο χρόνια. Πιο πριν δούλευα σε καφέ, λίγα μαθήματα αγγλικών, δουλειές από ’δω κι από ’κει, όπως και οι περισσότεροι συνομήλικοί μου.

Ε, λοιπόν φτάνει πια. Θα παλέψουμε όλοι μαζί, μέσα και μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν. Τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία μας».

Αποστόλης Τάκος:

«Την Παρασκευή ένα νέο και μεγάλο εγχείρημα πραγματοποιείται, καθώς παύει να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και πλέον διαμορφώνεται μια ενιαία μεγάλη παράταξη η οποία καλεί όλο το προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο να ενταχθεί σε αυτόν τον ενιαίο φορέα. Αυτή η μεγάλη παράταξη δεν κάνει – και ούτε πρόκειται να κάνει διακρίσεις – για αυτό καλεί όλους τους πολίτες από όποιο πολιτικό φάσμα και αν βρίσκονταν στο παρελθόν ή βρίσκονται τώρα, να αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να ενταχθούν σε αυτόν το νέο φορέα που δημιουργείται, να εκφράσουν και να υποστηρίξουν τις ιδέες τους, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις προηγούμενων ετών.

Σίγουρα με τα σημερινά δεδομένα, αυτό το νέο εγχείρημα θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες αλλά με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να ανατρέψει την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, με ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι απολύτως εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό ώστε να φέρει την «ανατροπή», να δώσει ελπίδα και να βγάλει τη χώρα από το σκοτεινό τούνελ που μας έχει οδηγήσει η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών.

Προσωπικά, ως νέος άνθρωπος και επισφαλής εργαζόμενος, καλώ τους νέους ανθρώπους, με τη δυναμική και τον ενθουσιασμό που διαθέτουν και τους μεγαλύτερους με την εμπειρία και τη σοφία τους, να ενεργοποιηθούν στο ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθήσει ο καθένας με το δικό του τρόπο ώστε να γίνει η μεγάλη μετάβαση που απαιτεί πλέον η κοινωνία σε όλη την επικράτεια και να έχει στο μυαλό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει ένα κλειστό κύκλωμα υποστήριξης μικροσυμφερόντων, αλλά θέλει να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ριζοσπαστικό κοινωνικό μέτωπο – ο ΣΥΡΙΖΑ όλου του ελληνικού λαού!».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το