Τοπικά

Διαμαρτυρία χθες στο ΙΚΑ Βόλου, σήμερα στον ΟΑΕΕ

ΙΚΑ ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Βόλου έκαναν χθες μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής, με αίτημα τη θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας των ανέργων, έτσι ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι συνδικαλιστές μαζί με άνεργους που δεν έχουν θεωρημένα τα βιβλιάριά τους, προχώρησαν σε παράσταση στο γραφείο του διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου κ. Βάμβα, ο οποίος και δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο ζήτημα, εξετάζοντας κάθε περίπτωση. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των σωματείων εργαζόμενων και συλλόγων ΕΒΕ της περιοχής, για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ.

Εξάλλου σήμερα από τις 7 το πρωί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αναμένεται να αποκλείσουν τα γραφεία του ΟΑΕΕ Βόλου.

Για άλλη μια φορά τονίστηκε ότι «πρέπει να απορριφθούν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, που μιλάει για ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ με στόχο να τσακίσει και το δικαίωμά μας στην υγεία. Τα ελλείμματα δεν έγιναν από τους εργαζόμενους. Έγιναν από το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο. Έγιναν από τη μετατροπή των ασφαλιστικών ταμείων σε επιχειρήσεις. Έγιναν από το «κούρεμα» που επέβαλαν πρόσφατα οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Έγιναν από τις απαλλαγές των βιομήχανων και μεγαλοεπιχειρηματιών σε εργοδοτικές εισφορές.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα-Κόλα 3Ε, η  Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών, το Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο εργαζομένων Καρφούρ-Μαρινόπουλος (παράρτημα Βόλου), ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου και ο Σύλλογος Επιπλοποιών Ξυλουργών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Από τις 10 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ και λαϊκών επιτροπών συγκεντρώθηκαν έξω από το ΙΚΑ, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους ανασφάλιστους, να έρθουν με τα βιβλιάριά τους προκειμένου να θεωρηθούν.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας από την πλευρά του σε υπόμνημα που κατέθεσε στο ΙΚΑ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η πλειοψηφία των οικοδόμων στο Βόλο αδυνατεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω έλλειψης ενσήμων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η περίπτωση δεν αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, καθώς επτά στους δέκα οικοδόμους στο Βόλο αδυνατούν να κατοχυρώσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, παραμένοντας αποκλεισμένοι! Για το λόγο αυτό και επειδή ασφαλώς και σεις αναγνωρίζετε στην πραγματική κοινωνική διάστασή του το πρόβλημα, ζητάμε άλλη μια φορά την θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, λόγω της κρίσης, να έχουν το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ιατρικής κάλυψης».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το