Photo Gallery, Τοπικά

Διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δεκάδες κάτοικοι του Βελεστίνου συγκεντρώθηκαν χθες στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Μιλώντας για το θέμα η Δήμαρχος Φερών κ. Ελένη Λαΐτσου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ενωμένοι και αποφασισμένοι στέλνουμε το μήνυμα σήμερα από εδώ, το Βελεστίνο, ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας, αλλά αντιθέτως ζητούμε άμεσα την ενίσχυσή του σε προσωπικό, ώστε μεταξύ άλλων να λειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο, να υπάρχει καθημερινά παιδίατρος, αλλά και να εφημερεύουν το βράδυ περισσότεροι γιατροί.  Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που ήδη ξεκινήσαμε, η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία  αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΚΥ, και τις επόμενες μέρες θα μας αναφέρει ποιες λύσεις θα προωθήσει.  Βέβαια εμείς δεν μένουμε μόνο σε αυτό. Οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ μέσα στην εβδομάδα προγραμματίζουμε συνάντηση και με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ θα κάνουμε παρέμβαση και στο υπουργείο Υγείας».

Στην ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στοχεύει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την αναβάθμιση της παροχής δυνατοτήτων εκπαίδευσης των κατοίκων σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 18.30 και τα προς συζήτηση θέματα ανέρχονται στα 16. Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η λήψη απόφασης για υλοτομία και διάθεση καυσόξυλων μέσω δασικής ρυθμιστικής διάταξης για τις οικιακές ανάγκες των μονίμων κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Κερασιάς και Καναλίων, η συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην πρόσκληση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2007-2013 για την αειφόρο ανάπτυξη και βελτίωση ποιότητας ζωής στη Θεσσαλία, με υποβολή εγκεκριμένης μελέτης του έργου «Ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου», καθώς και συμμετοχή του Δήμου στο ίδιο πρόγραμμα με προτεινόμενη πράξη «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Χλόης» και έγκριση μελέτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το