Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Διαμαρτυρία για τα κενά εκπαιδευτικών

 

Η ΕΛΜΕ με χθεσινή πρωτοβουλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις στα σχολεία

 

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το κτίριο Μουρτζούκου, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και απώτερο σκοπό να εισακουστούν τα αιτήματα των καθηγητών για την πρόσληψη 40 εκπαιδευτικών σε κενά που έχουν διαπιστωθεί σε σχολεία του Νομού Μαγνησίας. «Σκιάχτρα» παρατάχθηκαν στο ποτάμι απέναντι από το κτίριο Μουρτζούκου, τα οποία έφεραν στο λαιμό τους βιβλία λυκειακών τάξεων.

 Χθες το μεσημέρι μια πρωτότυπη διαμαρτυρία στήθηκε έξω από το κτίριο Μουρτζούκου, στο ποτάμι, από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ώστε με αυτό τον τρόπο να εκφραστεί η δυσαρέσκεια που υπάρχει στους κύκλους των εκπαιδευτικών για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Νομού Μαγνησίας και παρότι ο Φεβρουάριος φεύγει, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.

Πρώτος βρέθηκε εκεί ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο οποίος για τη διαδήλωση τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί, όταν οι μαθητές μας δυσκολεύονται να κατανοήσουν κάτι, καταφεύγουμε σε έναν άλλο τρόπο διδασκαλίας και συγκεκριμένα, στην κατασκευή εποπτικών μέσων διδασκαλίας», προσπαθώντας να εξηγήσει τις 20 περίπου κατασκευές που στήθηκαν πάνω σε πάσσαλους, φορώντας ανδρικά και γυναικεία ρούχα, έτσι ώστε να παραπέμπουν σε σκιάχτρα και τα οποία στο λαιμό τους είχαν κρεμασμένα βιβλία.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα στο Νομό Μαγνησίας, το πρόβλημα των κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Στο Νομό Μαγνησίας λείπουν 40 εκπαιδευτικοί και σε όλη τη χώρα τα κενά των εκπαιδευτικών αγγίζουν τα 1.600. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ούτε το υπουργείο Παιδείας, αλλά ούτε και το υπουργείο Οικονομικών» υπογράμμισε ο κ. Σαβελίδης, υπενθυμίζοντας πως η δράση μόνο σκοπό έχει να κρούσει των κώδωνα για τις ελλείψεις στα σχολεία αλλά και την παντελή αδιαφορία που δείχνουν τα υπουργεία για το θέμα της Παιδείας στη χώρα.

Σχετικά με την κατασκευή των «σκιάχτων», που είχαν περασμένα στο λαιμό τους βιβλία, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας τόνισε πως «καταφύγαμε στην κατασκευή-διαμόρφωση ενός εποπτικού μέσου διδασκαλίας, ώστε να τους το παρουσιάσουμε, μήπως και καταλάβουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας».

Να σημειώσουμε πως πρόκειται καθαρά για μία δράση των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Είναι μία εναλλακτική δράση, επειδή ο κόσμος των εκπαιδευτικών δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη, συμμετέχοντας σε απεργίες, τις οποίες πολλές φορές τις χαρακτηρίζουμε και «τουφεκιές στον αέρα» αφού δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Χρειάζονται νέοι τρόποι επαγρύπνησης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης και συμπλήρωσε πως «γι’ αυτό το λόγο καταφεύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους αγώνα για να δείξουμε στις κυβερνήσεις ότι υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αλλά και η Παιδεία γενικότερα».

Στόχος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας είναι να συνεχιστεί μία σειρά πρωτότυπων διαμαρτυριών έτσι ώστε να εισακουστεί επιτέλους το πρόβλημα και οι αρμόδιοι να ενεργήσουν. «Στις επόμενες μέρες συνεχώς θα παρουσιάζουμε και κάτι καινούργιο, μήπως τυχόν και καταφέρουμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις όσων πρέπει να είναι ενσυνείδητοι με την Παιδεία» επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ρούχα που τοποθετήθηκαν πάνω στα «σκιάχτρα» δεν μαζεύτηκαν από την ΕΛΜΕ με απώτερο σκοπό να περισυλλεχθούν από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στοίχημα Europa League: Αγγλική κυριαρχία, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Στη σέντρα αυτήν την εβδομάδα στο pamestoixima  η δεύτερη πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: Πού θα κινηθούν οι τιμές τον Οκτώβριο – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Σταθεροποίηση ή και μειώσεις των τιμολογίων του ρεύματος για τον Οκτώβριο σε σχέση με τον…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το μυαλό στον Σβορώνο έχουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παραχωρώντας…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη φυγόποινη στον Βόλο

Συνελήφθη χθες (27-09-2024) το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μία φυγόποινη γυναίκα.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Μαθητές μυήθηκαν σε αξίες του αθλητισμού – Γιορτή με αθλητικές δραστηριότητες χθες στα σχολεία

Άφησαν τα βιβλία και τις αίθουσες για μια μέρα και βγήκαν στους αύλειους χώρους, τα…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Σέντερ φορ από την Κολομβία θέλει η Νίκη

Επιθετικό από την Κολομβία θέλει να αποκτήσει η Νίκη, προκειμένου να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης.…

28 Σεπτεμβρίου 2024