Photo Gallery, Τοπικά

Διαμαρτυρία αμαξάδων για μη διέλευση από την παραλία

Έντονα διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες αμαξών στην παραλία του Βόλου

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες οι τέσσερις ιδιοκτήτες αμαξών του Βόλου, καθώς η Λιμενική Αρχή επιμένει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο χερσαίο χώρο της παραλίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες. Όπως δήλωσε ο ένας εκ των τεσσάρων αμαξάδων κ. Στ. Τσαλαβρέτας, την ώρα που απαγορεύεται η διέλευση των αμαξών, κυκλοφορούν ανενόχλητα στον παραλιακό χώρο δίκυκλα, που μάλιστα απειλούν τους πεζούς με πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Χθες, οι τέσσερις αμαξάδες προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο χώρο πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων, στην προβλήτα 2, καθώς είχε έρθει στο Βόλο ένα κρουαζιερόπλοιο με εκατοντάδες Ισπανούς τουρίστες. Ωστόσο, τους απαγορεύτηκε η διέλευση από τον παραλιακό χώρο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των αμαξάδων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ) κ. Ι. Πρίγκος, «για να επιτραπεί η διέλευση των αμαξών από το χερσαίο παραλιακό χώρο, θα πρέπει να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη και να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση». Απαντώντας στη διαμαρτυρία των αμαξάδων ο κ. Πρίγκος ανέφερε ότι «τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στον παραλιακό χώρο, παίρνουν άδεια εισόδου για συγκεκριμένο σκοπό, ενώ οι αμαξάδες θέλουν μόνιμη άδεια εμπορικής δραστηριότητας».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΟΛΒ δήλωσε ότι «προβλέπεται η κυκλοφορία μόλις μιας άμαξας στον παραλιακό χώρο και οι αμαξάδες είναι τέσσερις… Περιμένουμε και τη γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου».

Σύμφωνα με το νόμο 4058 του 2012, Άρθρο 52Α, «Μέτρα ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στους χερσαίους χώρους λιμένων: Μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στον καθορισμό των μονόδρομων, ποδηλατοδρόμων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, στην προτεραιότητα οδών, την αλλαγή της διατομής του οδοστρώματος ή της οδού, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων και γενικά τον καθορισμό χώρων στάθμευσης και την επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, στους λιμένες της επικράτειας λαμβάνονται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, με βάση μελέτες των οικείων φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τις αρμόδιες τεχνικές τους υπηρεσίες, ή ελλείψει αυτών, από τεχνικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων ή Περιφερειών, με μέριμνα των φορέων. Οι ανωτέρω μελέτες τυγχάνουν της σύμφωνης γνώμης της Λιμενικής Αρχής και διαβιβάζονται από τον οικείο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων στην αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για προώθηση και έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Όσον αφορά στους τουριστικούς λιμένες της επικράτειας τα μέτρα της παραπάνω παραγράφου λαμβάνονται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού, και εφαρμόζονται σύμφωνα με τη διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου. Οι μελέτες για τους τουριστικούς λιμένες, αφού τύχουν της σύμφωνης γνώμης της Λιμενικής Αρχής, διαβιβάζονται από τον οικείο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης στην αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για προώθηση και έγκριση από την επιτροπή τουριστικών λιμένων του άρθρου 30 του ν. 2160/1993».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το