Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Διακόπτονται οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά ιατρεία που ανήκουν σε ιατρούς-υπαλλήλους του

ΕΟΠΥΥ1

Την διακοπή των συμβάσεων που διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά ιατρεία που ανήκουν σε ιατρούς-υπαλλήλους του Οργανισμού, ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντ. Μπέζας.

Αφορά πάνω από 1.000 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι είχαν συνάψει και συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον Οργανισμό, ώστε να μπορούν να δέχονται και ασφαλισμένους στα ιατρεία τους, κόστος που βάραινε τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και όπως δήλωσε ο κ. Μπέζας «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΠΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί». Έτσι, ανακοίνωσε ότι «από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ».

Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω ιατροί θα συνεχίσουν να απασχολούνται στον Οργανισμό, αλλά δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να δέχονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κάτι που κάλυπτε οικονομικά ο Οργανισμός.

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις ο κ. Μπέζας είπε ότι «η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει». «Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το