Photo Gallery, Τοπικά

Διακόπτει τα δρομολόγια μαθητών το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Περισσότερα από 700.000 ευρώ οφείλουν Περιφέρεια και Δήμοι στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για μεταφορές μαθητών

Διακόπτουν από αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου τις μεταφορές μαθητών με μισθωμένα δρομολόγια, τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της για την καταβολή των οφειλομένων χρημάτων. Επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου οι μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στους Δήμους της Μαγνησίας, θα πληρώνουν μισό εισιτήριο, καθώς ούτε οι ΟΤΑ κατέβαλαν οφειλόμενα στο ΚΤΕΛ.

«Ξεχείλισε το ποτήρι» για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, αναφορικά με τις οφειλές χρημάτων από μεταφορές μαθητών, τόσο εκ μέρους των Δήμων όσο και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνολικά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ οφείλονται άνω των 700.000 ευρώ και όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρός του κ. Δημ. Κολυνδρίνης «μετά τη γνωστοποίηση που κάναμε, μόνον ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε και δια στόματος της αντιδημάρχου κ. Οικονόμου, μας δήλωσαν ότι θα πάρουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) χρήματα, περίπου 35.000 ευρώ. Ο Δήμος Βόλου και την προηγούμενη φορά ήταν ο μοναδικός που είχε ανταποκριθεί και μας είχε δώσει 50.000 ευρώ έναντι των οφειλομένων. Ο Δήμος Βόλου, δηλαδή, ουσιαστικά κοντεύει να μας εξοφλήσει. Από τους υπόλοιπους, την Περιφέρεια και τους Δήμους ούτε φωνή, ούτε ακρόαση».

Χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ απέστειλε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το εξής υπόμνημα, με κοινοποίηση στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας και Β. Σποράδων: «Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στο Νομό μας, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και επαφές μαζί σας, σας είχαμε κάνει γνωστό, ότι αν δεν υπάρξει υπογραφή νέας σύμβασης και αν δεν καταβληθούν χρήματα από τα ήδη οφειλόμενα, η μεταφορά των μαθητών θα σταματούσε από 1/10/2012. Παρ’ όλο που τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, εμείς εξακολουθούμε να μεταφέρουμε δωρεάν τους μαθητές. Για το λόγο αυτό σας γνωστοποιούμε ότι από Τετάρτη 10/10/2012 τα μισθωμένα δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν από τα λεωφορεία μας».

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από τη διακοπή των έντεκα δρομολογίων των μισθωμένων λεωφορείων, από αύριο αναμένεται να ταλαιπωρηθούν πάνω από 500 μαθητές σχολείων της Μαγνησίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης, «η Περιφέρεια έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 258.000 ευρώ για τις μεταφορές μαθητών στη Μαγνησία και από τα χρήματα αυτά δεν πήραμε ευρώ».

Εξάλλου, με άλλο υπόμνημά της χθες η εταιρία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας γνωστοποιεί στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, τα εξής: «Σχετικά με τη μεταφορά μαθητών στο Νομό μας μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και επαφές μαζί σας, σας είχαμε κάνει γνωστό, ότι αν δεν καταβληθούν χρήματα από τα ήδη οφειλόμενα, η μεταφορά των μαθητών θα σταματούσε από 1/10/2012. Παρ’ όλο που το παραπάνω δεν συνέβη, εμείς εξακολουθούμε να μεταφέρουμε δωρεάν τους μαθητές. Για το λόγο αυτό σας γνωστοποιούμε ότι από Δευτέρα 15/10/2012 οι μαθητές θα πληρώνουν μισό εισιτήριο με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΤΕΛ είχε δώσει διορία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους της Μαγνησίας να καταβάλουν τμήμα των οφειλομένων. Ωστόσο η διορία εκείνη είχε παρέλθει και το ΚΤΕΛ συνέχισε για ένα δεκαήμερο ακόμη τις μεταφορές.

Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει από πέρυσι το Νοέμβριο 390.000 ευρώ περίπου (έχει πληρώσει τον Ιανουάριο του 2012), ενώ οι Δήμοι της Μαγνησίας οφείλουν 45.000 ευρώ περίπου ο Δήμος Βόλου, 40.000 ο Δήμος Αλμυρού, 1.500 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και 24.000 ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για τα μαθητικά δελτία (μισό εισιτήριο). Επίσης, για το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία» οι Δήμοι οφείλουν κατά τον κ. Κολυνδρίνη, 300.000 ευρώ περίπου…

Αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα των οφειλομένων, υφίσταται ζήτημα και με 15 οδηγούς, που κινδυνεύουν με απόλυση.

Η μεταφορά των μαθητών έχει δύο σκέλη. Ένα είναι τα μισθωμένα δρομολόγια, για τα οποία συνάπτεται σύμβαση με την Περιφέρεια και η μεταφορά των μαθητών με τα τακτικά δρομολόγια, με τα μαθητικά δελτία, που πληρώνεται το ΚΤΕΛ το μισό εισιτήριο ανά μαθητή από κάθε Δήμο.

Οι οφειλές για το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία» χρονολογούνται από το 2009. «Δεν μπορεί το ΚΤΕΛ να είναι φιλόπτωχο ταμείο. Δεν μπορεί το ΚΤΕΛ σε καμία περίπτωση, να πιστώνει τους Δήμους, την Περιφέρεια, το κράτος. Και «κουρέματα» στα χρήματα κάναμε και μειώσεις στις συμβάσεις κάναμε και ξανά μειώσεις… Ο φόρος πληρώνεται, ο ΦΠΑ πληρώθηκε, τα καύσιμα πληρώνονται, οι εργαζόμενοι πληρώνονται», κατέληξε ο κ. Κολυνδρίνης.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε για το θέμα τα εξής: «Έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες προς επίλυση των ζητημάτων που θέτει το ΚΤΕΛ, και ως εκ τούτου δεν βρίσκω το λόγο για τη διακοπή των δρομολογίων. Είμαστε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το