Photo Gallery, Τοπικά

Διακοπές για άνεργους στη Σκιάθο

180 άνεργοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές δωρεάν στη Σκιάθο το Σεπτέμβριο

Τη δυνατότητα δωρεάν διακοπών και φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της Σκιάθου το χρονικό διάστημα από τις 12 έως και τις 24  Σεπτεμβρίου θα έχουν 180 άνεργοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, με στόχο τη στήριξη των ανέργων που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς και την ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ του νησιού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν διακοπών είναι η κατοχή κάρτας ανεργίας και η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Όμιλο STAR  θα φιλοξενήσουν το Σεπτέμβριο, σε 90 δωμάτια, ανθρώπους με κάρτα ανεργίας που αδυνατούν να πάνε διακοπές με σκοπό τόσο την ηθική, όσο και την οικονομική στήριξη του κοινωνικού συνόλου στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύει η χώρα μας. Το εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενίας θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει τρία τετραήμερα (12-24 Σεπτεμβρίου), ενώ σε κάθε τετραήμερο θα φιλοξενούνται δικαιούχοι σε τριάντα δωμάτια. Ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου καλεί όλους τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν μαζί του στο [email protected] ή στο 2427021350. Η στήριξη όλων μας είναι αναγκαία» τονίζεται στην ανακοίνωση των δύο τουριστικών φορέων που υλοποιούν τη δράση. Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, δωρεάν διακοπές σε ξενοδοχεία της Σκιάθου θα απολαύσουν 180 συνολικά άτομα, τεκμηριωμένα άνεργοι, κάτοχοι κάρτας ανεργίας και εγγεγραμμένοι στα σχετικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα των δωρεάν διακοπών θα υλοποιηθεί από τις 12 μέχρι και τις 24 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, σε τρία τετραήμερα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν των δωρεάν παροχών και οι 180 δικαιούχοι άνεργοι. Βάσει του προγραμματισμού, σε κάθε τετραήμερο θα συμμετέχουν 60 άτομα, προκειμένου με την ολοκλήρωση της δράσης 180 συνολικά άνεργοι να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Σκιάθου.  Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ανέργων δικαιούχων στο πρόγραμμα των δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών, το οποίο θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, είναι η κατοχή κάρτας ανεργίας κυρίως, καθώς και η εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, που πληρούν τους όρους του προγράμματος, μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2427021350.

Διεθνής διαγωνισμός για την κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού

Η Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού προκηρύσσει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση των Πράξεων 1. «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 2. «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου». Αντικείμενο των πράξεων αποτελεί η υλοποίηση προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 2.875 εργαζόμενους, εποχιακά εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις σχετικές με το χώρο του τουρισμού. Οι πράξεις, πλέον, της θεωρητικής κατάρτισης, περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων είτε σε επιχειρήσεις οι οποίες σχετίζονται απόλυτα με το αντικείμενο κατάρτισης είτε σε πιστοποιημένες δομές με τη μορφή case studies. Το προϋπολογιζόμενο τίµηµα των πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής και της κοινοτικής συμμετοχής, έχει ως εξής:

– Ποσό τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων εβδομήντα μίας χιλιάδων ευρώ (Ε 3.471.000,00), για την Πράξη 1 «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού», κατανέμεται στις 8 περιφέρειες σύγκλισης (Τύπος περιφέρειας 1: Κρήτη, Ιόνια, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος).

-Ποσό ενός εκατομμυρίου δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (Ε 1.014.000,00), για την Πράξη 2 «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού», κατανέμεται στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου (Τύπος περιφέρειας 2: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία). Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (Ε.Κ.Τ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα τεύχη της Διακήρυξης από το υπουργείο Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα, τηλ: 210 3736185, 210 3736119, fax: 210 3736143. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.gnto.gov.gr. Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει την 21-9-2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30.

Ήδη συμφωνία συνήφθη μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, κ. Γιάννη Κουκουλάκη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση 33 ανέργων από τη Σκιάθο, καθώς επίσης και την αναπτυξιακή επιχορήγηση για το 2013. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει κονδύλια για την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν, διαφήμιση και προώθηση της Σκιάθου, διαφημιστικό υλικό για την προώθηση της Σκιάθου, καθώς και θέσεις εργασίας για αυτόν το σκοπό. Σίγουρα μία κίνηση που θα βοηθήσει τη Σκιάθο να αναπτυχθεί και να διαφημιστεί, καθώς με τη βοήθεια της Περιφέρειας θα βρεθούν οικονομικοί πόροι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το