Photo Gallery, Τοπικά

Διακινούσαν ένα περίπου κιλό ηρωίνης κάθε εβδομάδα

Δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου

Έκαναν μεροκάματο 4.000 Ε πουλώντας ηρωίνη

Υπολογίζεται ότι διακινούσαν ένα περίπου κιλό ηρωίνης κάθε εβδομάδα – 15.000 δόσεις περίπου – εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο, αξίας 250.000 έως 300.000 ευρώ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι οποίοι μετά από δίμηνη καθημερινή παρακολούθηση και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κατάφεραν να συλλάβουν δύο Αλβανούς, ηλικίας 32 και 25 ετών, που διέμεναν στη Λαμία και να κατέσχεσαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 600 γραμμαρίων – υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με 9000 δόσεις, αξίας 180.000 ευρώ – σε «καβάντζα» στην Κοκκίνα του Αλμυρού.

Οι δύο Αλβανοί φέρονται ως βασικοί προμηθευτές ηρωίνης τοξικομανών του Βόλου. Πουλούσαν εβδομαδιαίως, όπως υπολογίζεται και φέρονται να το παραδέχθηκαν κατά την προανάκριση, περίπου ένα κιλό ηρωίνη για διάστημα πάνω από ένα χρόνο, κάνοντας μεροκάματο 3000 έως 4000 ευρώ.

Έρχονταν κάθε μέρα από την Λαμία και συναλλάσσονταν με επτά έως οκτώ άτομα από τη Μαγνησία στα οποία πουλούσαν ναρκωτικά. Οι συναλλαγές γίνονταν σε διαφορετικά σημεία, πάντα όμως ερημικά και σε περιοχές του Αλμυρού, από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα. Η σύλληψή τους έγινε σε αστυνομικό μπλόκο στα διόδια της Πελασγίας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και ενώ έρχονταν στον Αλμυρό για να συναντηθούν με πελάτες τους.  Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας. Σε βάρος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή και πώληση κατ’ εξακολούθηση. Σήμερα απολογούνται στον Ανακριτή Βόλου.

Ρεπορτάζ:
ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Οι δύο Αλβανοί, που είναι εξαδέλφια, φέρονται να ήσαν από τους βασικούς διακινητές ηρωίνης στη Μαγνησία και να διέθεταν ιδιαίτερα μεγάλο πελατολόγιο. Όλες οι συναντήσεις τους με τους αγοραστές γίνονταν σε ερημικές περιοχές του Αλμυρού, Κοκκίνας, Μαυρόλοφου, Κονταρόλακα, Κροκίου. Άλλαζαν όμως συχνά σημεία για να μην γίνουν αντιληπτοί. Έρχονταν καθημερινά από την Λαμία και είναι χαρακτηριστική η αναφορά αστυνομικού της Δίωξης που συμμετείχε ενεργά στην εξιχνίαση της υπόθεσης ότι «οι διακινητές δεν έπαιρναν ρεπό. Καθημερινά έκαναν την διαδρομή και την διακίνηση, όπως διαπιστώθηκε όλο αυτό το διάστημα της παρακολούθησης. Η μόνη μέρα που πήραν «ρεπό» ήταν η περασμένη Καθαρή Δευτέρα…»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες από τον διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κ. Γιάννη Τόλια, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες για αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε ερημικές περιοχές του Αλμυρού. Από την έρευνα εντοπίστηκαν οι δύο Αλβανοί και άρχισε η παρακολούθηση. Αστυνομικοί του τμήματος εδώ και δύο μήνες, καθημερινά, μετέβαιναν στην περιοχή και είχαν πλήρη εικόνα των κινήσεων των δύο Αλβανών. Όπως έγινε γνωστό ο 32χρονος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα. Είναι πατέρας δύο παιδιών που διαμένουν με τη σύζυγό του στην Αλβανία. Έως τώρα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές με εξαίρεση μία προσαγωγή του πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια για άλλο αδίκημα. Ωστόσο σε βάρος του δεν είχε απαγγελθεί κατηγορία. Ο 25χρονος είναι παράνομος. Έχει σε βάρος του απόφαση απέλασης, που όμως έχει παραβιάσει αρκετές φορές. Ο 32χρονος διαθέτει δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα μάρκας «Άουντι» με πινακίδες κυκλοφορίας από το Βόλο και ένα «Σέατ». Σημειώνεται ως στοιχείο της έρευνας, ότι ο εντοπισμός του έγινε από τα στοιχεία του αυτοκινήτου με τις βολιώτικες πινακίδες. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι του στη Λαμία και έτσι άρχισε η παρακολούθησή του.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, κατά την δίμηνη παρακολούθηση, οι Αλβανοί αναχωρούσαν απογευματινές ώρες από την Λαμία και έφταναν στην περιοχή του Αλμυρού γύρω στις 7 το απόγευμα. Ο 32χρονος παρέμενε στο ΙΧ, κάνοντας μικρές βόλτες, ενώ ο 25χρονος έκανε την διανομή των ναρκωτικών στους τοξικομανείς που είχαν ραντεβού μαζί τους. Εκείνος παρέδιδε τις δόσεις και εκείνοι τα χρήματα. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνονταν καθημερινά εδώ και μήνες.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διαπίστωσαν πως οι Αλβανοί έκρυψαν ηρωίνη στην περιοχή της Κοκκίνας. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, με την συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και σε έρευνα εντόπισαν κρυμμένες – κάτω από χώματα και πέτρες – τρεις ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, που υπολογίζονται σε 9000 δόσεις, αξίας 180.000 ευρώ. Στην «καβάντζα» βρέθηκαν ακόμη ένα αναισθητικό σπρέι, μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης, μικρό μαχαίρι-κόφτης, υλικά συσκευασίας ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύλληψή τους, μετά τα συγκεκριμένα ευρήματα. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 6, ερχόμενοι προς τον Αλμυρό για να συναντήσουν πελάτες, στα διόδια της Πελασγίας εγκλωβίστηκαν σε αστυνομικό μπλόκο των αστυνομικών της Δίωξης Βόλου. Όπως σημείωσε ο κ. Τόλιας προσπάθησαν να αντισταθούν για να αποφύγουν την σύλληψη, αλλά δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν δεδομένου ότι δεν είχαν δυνατότητα διαφυγής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους στη Λαμία, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ (ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών) και τρία κινητά τηλέφωνα. Επίσης κατασχέθηκαν και τα δύο επιβατικά αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά αστυνομικών της Δίωξης ότι κατά την προανάκριση, ο ένας εκ των δύο παραδέχθηκε ότι η εβδομαδιαία διακίνηση ηρωίνης ήταν ένα περίπου κιλό (15.000 δόσεις), η δε αξία της – στη λιανική τιμή – υπολογίζεται σε 250.000 έως 300.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί – υπογραμμίστηκε άλλωστε και από τον διοικητή του τμήματος – ότι στην υπόθεση πήραν μέρος 11 αστυνομικοί της Δίωξης οι οποίοι μάλιστα δούλεψαν με δικά τους μέσα (αυτοκίνητα, τηλέφωνα κ.λπ.) χωρίς ρεπό και σε 24ωρη βάση.

Από τα στοιχεία επίσης της προανάκρισης φαίνεται να προκύπτει ότι οι Αλβανοί προμηθεύονταν την ηρωίνη από τα άτομα που τους άφηναν τις ποσότητες σε σημεία της εθνικής οδού και αυτοί στη συνέχεια τα έθαβαν και έπαιρναν μικρές ποσότητες τις οποίες και πουλούσαν στους τοξικομανείς. Πριν από την περιοχή του Αλμυρού φέρονται να είχαν αναπτύξει δράση την περιοχή των Φαρσάλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το