Χωρίς κατηγορία

Διαγωνισμός για προμήθεια υλικών

Από τη ΔΕΥΑΜΒ λόγω των συνεχών κλοπών
Από τη ΔΕΥΑΜΒ λόγω των συνεχών κλοπών

Οι κυνηγοί του χαλκού έχουν «ρημάξει» όλες τις δημοτικές υποδομές Βόλου. Στις διευθύνσεις Πρασίνου, Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοιμητηρίου μετρούν απώλειες καθημερινά, ενώ χθες ήταν σειρά της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στο δικό της απολογισμό. Υλικά από δρόμους και αποθήκες εξαφανίζονται από όλες τις υπηρεσίες, που γίνονται στόχος διαρρηκτών, όπως η ΔΕΥΑΜΒ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, το θέμα των κλοπών απασχόλησε τα μέλη του σώματος, που κλήθηκαν να εγκρίνουν ποσό 60.000 ευρώ για την αγορά φρεατίων και σχαρών.

Οι κλοπές κοστίζουν πανάκριβα στους πολίτες και χθες αποφασίστηκε να διενεργηθεί  νέος πρόχειρος διαγωνισμός για προμήθειες υλικών.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα  και όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ κ. Δημ. Κουτσιφέλης, οι κλοπές έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και κυρίως παρατηρούνται Παρασκευές και Σαββατοκύριακο. Πρότεινε την προμήθεια 1.400 καλυμμάτων φρεατίων και 335 σχαρών φρεατίων ομβρίων.

Ο κ. Τέλης Δουλόπουλος, εκ μέρους της μειοψηφίας, επανέλαβε την πρόταση της παράταξής του για προμήθεια μέσω διαγωνισμού, μεγάλων ποσοτήτων από αυτά τα υλικά, ώστε η επιχείρηση να απολαμβάνει αφενός καλύτερες τιμές, αφετέρου να μπορεί να προχωρά άμεσα σε αντικαταστάσεις, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ φέρει αστική ευθύνη αν προκληθεί ατύχημα ή δυστύχημα από την έλλειψή τους. «Από τότε που μου είπατε ότι στόχος διαρρηκτών έχουν γίνει και οι αποθήκες της ΔΕΥΑΜΒ, προτείνω να γίνει η προμήθεια μιας ικανοποιητικής ποσότητας μέσω διαγωνισμού και να φυλάσσονται στο χώρο του μειοδότη», είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι μετά από έρευνα που έκανε, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν GPS, ή να τοποθετηθούν σχάρες και καπάκια από μίγμα πλαστικού και γυαλιού, που είναι πολύ ανθεκτικές. Υπάρχουν, όπως τόνισε, ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το Δήμο Λάρισας που διερευνά και εκείνος το θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσιφέλης, τόνισε ότι, οι υπηρεσίες αναζητούν λύσεις για την αντικατάσταση των χυτοσιδηρών σχαρών με σχάρες πλαστικές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, από την έρευνα που έχει γίνει σε ελληνικές εταιρείες, οι σχάρες που κατασκευάζονται από πλαστικό δεν αντέχουν το βάρος των φορτίων που δέχονται οι υφιστάμενες σχάρες από τα βαριά οχήματα, ενώ άλλες που κατασκευάζονται στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβές. «Οι πλαστικές σχάρες που κατασκευάζονται εδώ δεν μπορούν να τοποθετηθούν στους περισσότερους δρόμους του Βόλου, λόγω του ότι δέχονται φορτίο μέχρι 5 τόνους ενώ από τους δρόμους μας διέρχονται οχήματα με φορτία μέχρι και 35 τόνους. Επιπλέον, σε έρευνα που κάναμε στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, βρήκαμε κατάλληλες σχάρες και για μας, αλλά είναι πανάκριβες. Πάντως συνεχίζουμε τις έρευνες», σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το