Photo Gallery, Τοπικά

Διαβούλευση για την απογκετοποίηση των Ρομά της Νεάπολης

ΡΟΜΑ

Στο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων που δίνουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους ΡΟΜΑ, πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί επίσκεψη του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά  και υπηρεσιακών στελεχών του τμήματος Προγραμματισμού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στον οικισμό τσιγγάνων που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την αξιοποίηση πόρων για την υλοποίηση δράσεων για τους Ρομά, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Αντικείμενο διαβούλευσης με τους Ρομά της Νεάπολης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων των Ρομά της περιοχής. Οι κάτοικοι που διαμένουν σήμερα σε παραπήγματα δίπλα στο Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες,  ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μετεγκατάστασής τους από την σημερινή τοποθεσία σε  άλλες περιοχές, για τα ειδικά προγράμματα υπέρ των Ρομά που αποσκοπούν στη διασπορά των οικογενειών στην πόλη και στην απογκετοποίηση αυτής της ιδιαίτερης ομάδας της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον κ.Παντσά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γόνιμη συζήτηση και αναλύθηκαν όλοι οι παράμετροι των παραπάνω δυνατοτήτων που έχουν πλέον οι Ρομά. Οι ίδιοι ενημέρωσαν με την σειρά τους τον Αντιδήμαρχο για τις ιδιαιτερότητες των Ρομά της περιοχής, τις ανάγκες και τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις. Επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής θα είναι η επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν τις επιλογές της συγκεκριμένης ομάδας Ρομά και τις δυνατότητες που δίνουν τα προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το