Αθλητισμός

«Διαβασμένος» στο Παγκρήτιο o Ολυμπιακός Β.

ΣΟΛΑΚΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Football League και στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα, που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ, με έπαθλο το τέταρτο εισιτήριο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αν ρίξουμε μια ματιά στη βαθμολογία, αλλά και στο πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες, ο Απόλλων συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πανηγυρίσει την άνοδο, παρότι έκανε δύο ήττες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Έχει μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό που μοιράζονται την 3η θέση, έχει κάνει το ρεπό του και στα δύο προσεχή παιχνίδια αντιμετωπίζει εκτός την ουραγό Επανομή και εντός τα Γιαννιτσά. Αν κάνει δύο νίκες φτάνει τους 70 βαθμούς και από εκεί και πέρα θα αναζητήσει δύο-τρεις βαθμούς στα ματς με Ολυμπιακό Βόλου, Εθνικό Γαζώρου εντός και Παναιτωλικό, Παναχαϊκή εκτός για να κλείσει θέση στη Σούπερ Λιγκ. Πιστεύουμε πως ο Απόλλων δεν την χάνει την άνοδο και η μάχη θα παιχθεί για την 2η και 3η θέση. Από την 2η θέση που βρίσκεται ο Εργοτέλης, μέχρι την 8η που είναι ο Πανσερραϊκός, η διαφορά που χωρίζει τις ομάδες είναι μόλις πέντε βαθμοί. Αναμένεται μεγάλη «μάχη» στο φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια μεταξύ ομάδων που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και στοχεύουν στην άνοδο.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που θεωρητικά έχουν δύσκολο πρόγραμμα, από τη στιγμή που θα κληθεί να παίξει με ισχυρούς αντιπάλους, όπως είναι οι Εργοτέλης, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή (εκτός έδρας) και Ηρακλής εντός. Θα αντιμετωπίσει, επίσης τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό και τον Πιερικό στην Κατερίνη. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους και καλούνται να αποδείξουν πως έχουν την ποιότητα και την εμπειρία, ως ομάδα, να ανταπεξέλθουν στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο την Μ. Δευτέρα θεωρείται πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ντέρμπι κορυφής, καθώς στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν (η παράδοση είναι με το μέρος των Κρητικών, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη στην Κρήτη), τότε θα αφήσουν δύο βαθμούς πίσω τον Εργοτέλη και θα υπερτερούν και στην ισοβαθμία, αν στο τέλος του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει εκτός έδρας από το παιχνίδι με την Καλλιθέα (στις 11 Μαρτίου για την 26η αγωνιστική). Έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» σε τρία ματς που έδωσαν εκτός έχουν μία ήττα από τον Παναιτωλικό και δύο ισοπαλίες με Παναχαϊκή και Νίκη.

 

Είδε ο Παντελίδης

που πονά ο Εργοτέλης

Ο Σάββας Παντελίδης καταστρώνει τα πλάνα του για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Εργοτέλη, βάσει και των όσων είδε στο προχθεσινό παιχνίδι των Κρητικών με τα Γιαννιτσά. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» παρακολούθησε το ματς, «κατασκόπευσε» τον Εργοτέλη, εντόπισε αδυναμίες, τις οποίες και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, στην προσπάθειά του να φτάσει στη νίκη.

Το παιχνίδι, ωστόσο, της Μ. Δευτέρας αναμένεται να είναι διαφορετικό, καθώς ο Εργοτέλης θα είναι γηπεδούχος, έστω και αν το Παγκρήτιο δεν είναι «καυτή» έδρα, ενώ θα έχει αρκετές σημαντικές επιστροφές παικτών. Συγκεκριμένα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο κινητήριος μοχλός των Κρητικών, ο Αργεντινός Ντιέγκο Ρομάνο, αλλά και δύο αξιόλογοι, επίσης, ποδοσφαιριστές οι Μπουχαλάκης και Σαρρής (εξέτισαν και αυτοί την ποινή τους). Οι Χαντί και Ουέλινγκτον δεν αγωνίστηκαν στα Γιαννιτσά, όμως είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμοι μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εργοτέλη καλεί τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, βάζοντας γενική τιμή εισόδου τα 5 ευρώ. Οι ιθύνοντες της κρητικής ομάδας θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο Παγκρήτιο, στο πιο κρίσιμο, ίσως, παιχνίδι της χρονιάς για τον Εργοτέλη.

 

Η προετοιμασία

Μία πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό προπονητικό πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων». Ο Μάριο Μπρέσκα γυμνάστηκε κανονικά, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, ενώ ο Εγκούτου Ολίσε στην αρχή προπονήθηκε ατομικά, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στο πρόγραμμα. Ο Νιγηριανός μέσος αναμένεται να ενισχύσει τον Ολυμπιακό κόντρα στον Εργοτέλη και να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα στην οποία έπαιξε δύο χρόνια (2010-12).

Τιμωρημένος είναι ο Θανάση Κωστούλα, ενώ επιστρέφει ο Σπύρος Γόγολος ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Σήμερα Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα προπονηθούν το πρωί στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού.

Στο μεταξύ, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στο όριο να δεχθούν μία ακόμη κίτρινη κάρτα και να απουσιάσουν από τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας. Πρόκειται για τους Μάριο Μπρέσκα, Γιανίκ Γενγκά και Αντόνιο Ανιέτε. Ο Σλοβάκος επιθετικός έχει τρεις κάρτες, πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση που δεχθεί άλλη μία θα απουσιάσει από ένα παιχνίδι. Οι Γενγκά και Ανιέτε έχουν από έξι κάρτες και αν συμπληρώσουν επτά θα απουσιάσουν από δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού.

 

Ο Παπαπέτρου

«σφυρίζει»

τον Ολυμπιακό

Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 37ης αγωνιστικής στη Football League, με τον κ. Τάσο Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών να «σφυρίζει» τον ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού Βόλου στο Παγκρήτιο. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Νίκος Χαρίτος και Πέτρος Χριστοδούλου επίσης από την ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Γιάννη Μπινιχάκης από την ΕΠΣ Λασιθίου.

 

Το κοινωνικό

πρόσωπο των

Austrian Boys

Τρόφιμα για άπορες οικογένειες και κοινωφελή ιδρύματα συγκεντρώνουν οι  Austrian Boys,  σε συνδυασμό με άλλες δράσεις και καλούν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου και όλους τους Βολιώτες να συνεισφέρουν στις προσπάθειές τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής;

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ότι ο σύνδεσμος μας διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με κόστος λαχνού 1 ευρώ, προσφέροντας ως δώρο πέντε αρνιά, τα οποία θα δοθούν στους τυχερούς έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή των Austrian Boys την Μεγάλη Δευτέρα στις 8 μ.μ στον Sport FM Μαγνησίας 89,5 παρουσία στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Επίσης, συνεχίζοντας την κοινωνική μας δράση και στις γιορτές του Πάσχα, συγκεντρώνουμε για ακόμα μια φορά τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες της περιοχής μας που πραγματικά δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή τη δράση μας και όσοι μπορούν να φέρνουν, στα γραφεία του συνδέσμου μας στην Αγ. Δημητρίου κατά τις απογευματινές ώρες, τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία κατόπιν θα μοιραστούν σε κοινωφελή ιδρύματα, ενορίες και άπορες οικογένειες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το