Photo Gallery, Τοπικά

Διέρρηξαν σπίτι στη Γαύριανη Αλμυρού την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν

Τρεις άγνωστοι, οι οποίοι καταδιώχτηκαν, αλλά διέφυγαν τη σύλληψη


 

Οι δράστες πήραν και το Ι.Χ. του παθόντα για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία

 

 

Μία ακόμη θρασύτατη διάρρηξη σημειώθηκε σε σπίτι την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Αυτή τη φορά στο χωριό Γαύριανη του Δήμου Αλμυρού. Οι δράστες διέρρηξαν σπίτι, πήραν διάφορα αντικείμενα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη όπου και φόρτωσαν τα κλοπιμαία. Φεύγοντας όμως από το σπίτι έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς, καταδιώχθηκαν, αλλά τελικά κατάφεραν να διαφύγουν. Το ευτύχημα πάντως, σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι βρέθηκαν τα κλοπιμαία και παραδόθηκαν στους παθόντες. Και τούτο επειδή ο ένας από τους δράστες που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημα.

 

 

 

Το νέο αυτό περιστατικό αποδεικνύεται περίτρανα το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιφέρεια, αλλά και την αποφασιστικότητα και θρασύτητα με την οποία δρουν πλέον οι διαρρήκτες. Το περιστατικό αυτό προστέθηκε στην ήδη μεγάλη λίστα των υποθέσεων διάρρηξης σπιτιών όταν οι ένοικοι κοιμούνται. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες δεν γίνονται αντιληπτοί καθώς φαίνεται να μην προκαλούν θορύβους που να ξυπνούν τους ενοίκους. Σε κάποιες μάλιστα από τις περιπτώσεις οι δράστες ψεκάζουν με σπρέι τους ενοίκους για να μην ξυπνήσουν.

Στη χθεσινή όμως περίπτωση, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, δεν φαίνεται να τους ψέκασαν. Απλά οι ένοικοι δεν αντελήφθησαν πως την ώρα του ύπνου τους κάποιοι τους έκλεβαν πράγματα από το σπίτι τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα χθες, στην περιοχή Γαύριανη Αλμυρού, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στη διάρκεια περιπολίας τους θεώρησαν ύποπτη την κίνηση αυτοκινήτου. Προσπάθησαν να το σταματήσουν, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Καταδιώχθηκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία θεωρούνται οι δράστες της διάρρηξης σπιτιού στη Γαύριανη.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες διέρρηξαν οικία παραβιάζοντας την κεντρική θύρα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, φιάλες ποτών, ρουχισμό και τα κλειδιά του ΙΧΕ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 25χρονου (του γιου του ιδιοκτήτη του σπιτιού) στο οποίο φόρτωσαν τα κλοπιμαία και απομακρύνθηκαν με αυτό, καθώς και με δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν για τη μετάβασή τους. Έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού καταδιώχθηκαν με αποτέλεσμα το κλεμμένο όχημα που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών να εκτραπεί και να προσκρούσει σε κολώνα όπου ακινητοποιήθηκε. Εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Όχημα και κλοπιμαία αποδόθηκαν σε παθόντα.

Όπως έγινε γνωστό, και προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, κανένα μέλος της οικογένειας δεν αντελήφθη το παραμικρό. Το σπίτι βρίσκεται εντός του οικισμού της Γαύριανης, είναι όμως σε μικρή απόσταση από άλλα σπίτια και έχει ευκολότερη πρόσβαση προς την εθνική οδό. Ίσως και γι’ αυτό να έγινε στόχος διαρρηκτών. Οι αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομίας θεωρούν πως πιθανότατα οι δράστες να προέρχονται από την περιοχή της Φθιώτιδας. Άλλωστε και πριν λίγο διάστημα είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, μέλη σπείρας, από τη Λαμία, που στην κυριολεξία λυμαίνονταν εξοχικές κατοικίες στον Πτελεό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψη – μετά μάλιστα από περιπετειώδη καταδίωξη των πέντε διαρρηκτών από τη Φθιώτιδα – δεν είχαν παρατηρηθεί άλλες διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή Πτελεού, Σούρπης. Τώρα όμως η περιοχή μπήκε και πάλι στο στόχο των διαρρηκτών.

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το