Photo Gallery, Τοπικά

Διάρρηξη στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Οι άγνωστοι δράστες άφησαν πίσω τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν αποθηκευμένες οι βαθμολογίες των μαθητών για το τρέχον εξάμηνο στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Διάρρηξη σημειώθηκε χθες στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ άφησαν πίσω τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν αποθηκευμένες οι βαθμολογίες των μαθητών για το τρέχον εξάμηνο.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό διάρρηξης που σημειώνεται τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες σε σχολεία της Μαγνησίας, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς ότι οι δράστες επικεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά κυρίως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η αφαίρεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών διαπιστώθηκε χθες το πρωί, όταν ο διευθυντής του σχολείου άνοιξε την πόρτα του γραφείου των καθηγητών και ενώ το σχολείο ήταν κλειστό για δύο ημέρες λόγω του Σαββατοκύριακου.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκος Αγγελόπουλος, «γύρω στις 7.30 το πρωί ήρθα στο σχολείο και ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου καθηγητών, διαπίστωσα πως έλειπαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αμέσως με τους καθηγητές αντιδράσαμε και προσπαθήσαμε να δούμε, τις ακριβώς συνέβη, ενώ ενημερώσαμε την Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από το διευθυντή του σχολείου, οι δράστες πρέπει να εισήλθαν στο διδακτήριο από μεταλλικό παράθυρο αίθουσας διδασκαλίας του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα της αίθουσας, όπου εντοπίστηκαν χθες το πρωί οι ζημιές και κατέβηκαν στο ισόγειο. Εκεί, προφανώς με διάφορα εργαλεία, άνοιξαν την πόρτα του γραφείου καθηγητών, όπου βρίσκονταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, «στην αρχή επιχείρησαν να αφαιρέσουν πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τις οθόνες και το σκληρό δίσκο, αλλά λόγω του βάρους και του γεγονότος ότι έπρεπε να διαφύγουν από το παράθυρο, άφησαν πίσω τους τρεις Η/Υ και πήραν τελικά δύο».

Μέσα στο σκληρό δίσκο που αφαιρέθηκε, περιλαμβανόταν αρχειακό υλικό από εκδηλώσεις και άλλα στοιχεία.

Ωστόσο, στους Η/Υ που βρέθηκαν πεταμένοι σε διάφορα σημεία του κτιρίου, διασώθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών που είχαν περαστεί για το τρέχον τρίμηνο, καθώς και άλλα στοιχεία.

«Ευτυχώς, οι δύο από τις τρεις Η/Υ που τους βρήκαμε πεταμένους στο διδακτήριο, λειτουργούσαν και έτσι σώθηκαν οι βαθμολογίες. Ο τρίτος ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει υποστεί ζημιά και δεν λειτουργεί» τόνισε ο διευθυντής, ενώ πρόσθεσε την ανάγκη φύλαξης των σχολικών διδακτηρίων το Σαββατοκύριακο.

Αιμοδοσία στο 2ο ΛύκειοΝέας Ιωνίας

Ημέρα αιμοδοσίας είναι η μεθαυριανή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, για το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Μελίνας Μερκούρη 80 και Δοξοπούλου), πρώην συγκρότημα Πολυκλαδικού, όπου οι ενδιαφερόμενοι από τις 8.30 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, μπορούν να προσέρχονται και προσφέρουν αίμα στο πλαίσιο της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο με την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και διδασκόντων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το