Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Διάνοιξη της ισόπεδης διάβασης στο 304 ΠΕΒ

Από χθες για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων της περιοχής

 

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τελικά χθες η ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ μπροστά από το 304 ΠΕΒ, προκειμένου να είναι πιο έγκαιρη και ομαλή η πρόσβαση των κατοίκων στον Άγιο Γεώργιο και σε ένα τμήμα του Βελεστίνου, καθώς και των επαγγελματιών στις επιχειρήσεις τους.

Η διαδικασία διάνοιξης της ισόπεδης διάβασης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και άλλων τοπικών φορέων καθώς και κατοίκων. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναγκαία, καθώς λόγω της εργασιών στον κόμβο του Βελεστίνου και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν από την εργολήπτρια εταιρεία, οι κάτοικοι στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου, ενός τμήματος του Βελεστίνου καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ταλαιπωρούνταν για να προσεγγίσουν τους τόπους διαμονής τους και τις επιχειρήσεις τους.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενεργοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε από τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών αλλά και την αρμόδια επιβλέπουσα εταιρεία του έργου, τη διάνοιξη της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ μπροστά από το 304 ΠΕΒ, ώστε οι κάτοικοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν άμεση πρόσβαση στις οικίες και τις επιχειρήσεις τους.

Μετά από πολλές πιέσεις και εφόσον έγινε η τροποποίηση της μελέτης, τελικά χθες διανοίχτηκε η διάβαση και πλέον παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για την εξέλιξη τα εξής: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη διάνοιξη της διάβασης του ΟΣΕ μπροστά από το 304 ΠΕΒ. Μετά από πιέσεις και παρεμβάσεις που κάναμε, ο στόχος επιτεύχθηκε και τελικά αίρεται η ταλαιπωρία των δημοτών και των ελεύθερων επαγγελματιών η οποία προήλθε μετά την απόφαση των υπευθύνων του έργου να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χωρίς όμως προηγουμένως να επικοινωνήσουν με κανέναν. Η διάβαση θα είναι ανοικτή όσο καιρό διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου, ένα έργο πολύ σημαντικό για τον τόπο μας που ελπίζουμε ότι θα παραδοθεί σε λίγους μήνες».

Στο σημείο της ισόπεδης διάβασης θα υπάρχει φύλακας επί 24ωρου βάσεως.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε αναφορικά με το θέμα διάνοιξης της διάβασης του ΟΣΕ, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τζούλια Τσαλίκη, η οποία χθες Τετάρτη το μεσημέρι, παρέστη στη διάνοιξη της ισόπεδης διάβασης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.

Η κ. Τσαλίκη, τόνισε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και με μεγάλη ταχύτητα, συντονίστηκε ο ΟΣΕ με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου και του Βελεστίνου, αλλά και άλλων οικισμών της περιοχής, για προσωρινή διάνοιξη, όσο θα κρατούν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου.

Η κ. Τσαλίκη τονίζει ότι από την ημέρα δημοπράτησης του έργου, στις 20-12-2009 και μετά την υπέρβαση πολλών εμποδίων, η κατασκευή αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο του κόμβου αποσκοπεί στη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου-Βελεστίνου και συγκεκριμένα, κατασκευάζονται μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο στο χώρο του 304 ΠΕΒ και γέφυρα μήκους 70 μέτρων περίπου, για τη διέλευση του κλάδου πάνω από την Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου όπως και σύνδεση με την υφιστάμενη γέφυρα προς Βελεστίνο.

Όπως τόνισε η κ. Τσαλίκη, «πιστεύουμε ότι πλέον το έργο θα εξελιχθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με τον ΟΣΕ, άμεσα θα διεκδικήσουμε και τα άλλα σημαντικά έργα για την περιοχή μας, όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας αλλά και η σύνδεση του λιμανιού με τη Β’ ΒΙΠΕ».

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες στο Στεφανοβίκειο η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη». Οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος η οποία συμβάλλει καθοριστικά στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όταν επείγει η επάρκεια σε αίμα.

Η Πανεπιστημιάδα 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο ο αγώνας ποδηλασίας στο πλαίσιο της Πανεπιστημιάδας που φιλοξενεί στη Μαγνησία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και οι συμμετέχοντες φοιτητές θα διασχίσουν την περιοχή του Αγίου Γεωργίου και του Αερινού και θα καταλήξουν στο Βελεστίνο. Από το Δήμο τονίζεται πως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, αφού η περιοχή συμμετέχει σε σημαντικά πανεπιστημιακά αθλητικά γεγονότα πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος:Καταδικάστηκε, γιατί χτύπησε 25χρονο ΑμεΑ

  Ποινή φυλάκισης 16 μηνών μετατρέψιμη προς 10ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Φώναζε βοήθεια για να γλυτώσει από τον γιο της – Στη φυλακή ο 51χρονος που χτύπησε την μητέρα του

Στη φυλακή θα περάσει τους επόμενους πέντε μήνες, ο 51χρονος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Λαμία: 65χρονος έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού από έναν παλιό γειτονά του

Θύμα ληστείας έπεσε ένας 65χρονος στη Λαμία στο σπίτι του, όπου ένας ληστής εισέβαλε από…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Νοτοπούλου: Ενώ ήμουν σε συνέντευξη, ο κ. Κασσελάκης μου ζητούσε να τον εκθειάσω

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN επέμενε στις καταγγελίες της κατά…

18 Σεπτεμβρίου 2024

Σαν επιστημονική φαντασία: Ανακαλύφθηκε «τρίτη κατάσταση ύπαρξης» ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο

Βιολόγοι ερευνητές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη μιας «τρίτης κατάστασης» που ξεπερνά την…

18 Σεπτεμβρίου 2024

Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς έγινε η τραγωδία με την νεκρή τουρίστρια – Βγήκαν σώοι και οι 1.074 επισκέπτες

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από τον θανάσιμο τραυματισμό τουρίστριας από πτώση βράχου, στο φαράγγι της…

18 Σεπτεμβρίου 2024