Τοπικά

Δημοπρατήσεις έργων 12 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ

Τα τεύχη δημοπράτησης τεσσάρων νέων, ιδιαίτερα σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού πλέον των 12 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΜΒ από το ΕΣΠΑ, θα εγκρίνει το Δ.Σ. της Επιχείρησης στη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης. Επιπλέον, θα εγκριθεί η τροποποίηση της μελέτης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού περιορισμού διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Βόλου», προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, μετά την ανασύνταξη της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να καλυφθούν, στο πλαίσιο του ίδιου προϋπολογισμού, οι ανάγκες αυτομάτου ελέγχου και των περιφερειακών υδραγωγείων.

Στον τομέα της ύδρευσης, θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου», προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, «πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο μας, καθώς εξασφαλίζει την καλύτερη αξιοποίηση των νερών των πηγών Ξηρακίων, Καλιακούδας και Μακρινίτσας, από τις οποίες ήδη υδροδοτείται το Πολεοδομικό Συγκρότημα, προς όφελος της ποιότητας του διανεμόμενου νερού. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δίνεται η δυνατότητα για την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού σταθμού από τη ΔΕΥΑΜΒ, ίσης δυναμικότητας με τον ήδη λειτουργούντα».

Στον τομέα της αποχέτευσης, θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης  τριών ακόμη σημαντικών έργων, από το πακέτο των έργων περιβαλλοντικής θωράκισης του Παγασητικού και των οικισμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΜΒ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 42.486.250,24 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγ. Στεφάνου», προϋπολογισμού 3.866.000 ευρώ, «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού», προϋπολογισμού 3.304.000, ευρώ και «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 560.880 ευρώ.

«Ιστορικής σημασίας για τη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού», χαρακτήρισε το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων ο αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας Γ. Γκουντέλιας, κάνοντας μνεία και στην προετοιμασία που είχε υπάρξει από την τελευταία Δημοτική Αρχή Ιωλκού, με Δήμαρχο τον Π. Μουτσινά. Στην τεράστια σημασία του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Αγίου Στεφάνου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, ενώ δηλώσεις για τη σύνδεση του δικτύου του Σέσκλου έκανε ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Γ. Καουνάς.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνολικά άδειες δημοπράτησης από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ για έργα 31.421.580,00€ και ήδη έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για το δίκτυο αποχέτευσης Αγριάς (20.11.2012) και τη σύνδεση του δικτύου της Αγριάς (27.11.2012). Επιπλέον, προκηρύχθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ ο διαγωνισμός και για το αποχετευτικό δίκτυο στο Συνοικισμό ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι (6.11.2012), προϋπολογισμού 283.291 ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η ΔΕΥΑΜΒ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης, υπογράμμισε ότι «με τα έργα αυτά, τη χρηματοδότηση των οποίων η ΔΕΥΑΜΒ εξασφάλισε μέσα από ανταγωνιστικά προγράμματα, επιχειρείται κορυφαία και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική παρέμβαση χωρίς προηγούμενο, με την οποία δίνονται λύσεις σε πιεστικά προβλήματα των κατοίκων του ενιαίου Δήμου Βόλου, ενώ θωρακίζεται ακόμη περισσότερο ο Παγασητικός. Ταυτόχρονα, με τα έργα αυτά η ΔΕΥΑΜΒ δίνει τόνωση στην τοπική οικονομία, σε μια περίοδο απόλυτης ύφεσης, ενώ δημιουργούνται θέσεις εργασίας, τόσο προσωρινές κατά τη φάση εκτέλεσης, όσο και μόνιμες κατά τη λειτουργία τους, σε μια περίοδο που η ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το