Photo Gallery, Τοπικά

Δημοπρατήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού στο Βελεστίνο

Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου με πόρους από το ΕΣΠΑ
Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου με πόρους από το ΕΣΠΑ

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου η δημοπράτηση του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο και αναμένεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ανάδοχος θα μπορεί να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 575.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ. Το κτίριο θα περιλαμβάνει το ισόγειο και ένα ημιώροφο-πατάρι. Το συνολικό εμβαδόν του θα αγγίζει τα 360 τετραγωνικά μέτρα. Το Κέντρο Πολιτισμού θα στεγάζεται δίπλα στην Υπέρεια Κρήνη, επί της οδού Καραμανλή, σε γωνιακό οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου και θα έχει πολυλειτουργικά χαρακτηριστικά..

Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς πολύ σύντομα το Βελεστίνο θα αποκτήσει ένα χώρο που θα είναι το σημείο αναφοράς του μεγάλου Ρήγα Βελεστινλή, ενώ παράλληλα θα στεγάσει όλες τις πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες. Το κτίριο θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι εμπλουτισμένο με ψηφιακά μέσα.

Στα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η αποστολή των σχετικών στοιχείων στο Υπουργείο και η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών, διαδικασίες που δεν υπολογίζεται να απαιτήσουν περισσότερο από ένα μήνα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τον Εκθεσιακό Χώρο-Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» και οι εργασίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Είναι ένα έργο που το χρειάζεται η τοπική κοινωνία, καθώς το Βελεστίνο όλα αυτά τα χρόνια δεν διέθετε ένα χώρο που να είναι αφιερωμένος στο μεγάλο μας εθνεγέρτη και να φιλοξενεί επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν το πολύπλευρο ιστορικό του έργο. Με το συγκεκριμένο κτίριο αποκτούμε τη δυνατότητα για να δημιουργήσουμε αυτόν τον αφιερωματικό χώρο στο Ρήγα Βελεστινλή και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Παράλληλα το Κέντρο Πολιτισμού θα προσδώσει μια νέα νέο πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα φιλοξενώντας διάφορες δράσεις. Ο Δήμος μπόρεσε και με μελετημένες κινήσεις άντλησε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ μετά από έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης».

Στο μεταξύ συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Στεφανοβικείου είχε η Δήμαρχος στο πλαίσιο της ενίσχυσης του σχολείου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε οι μαθητές να εξασκούνται καλύτερα στις νέες τεχνολογίες.

Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του αγωγού ύδρευσης για το Στεφανοβίκειο με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ και με τη συνδρομή της Περιφέρειας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το