Photo Gallery, Τοπικά

Δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στην Πρασούδα

Σε αξιοποίηση της Πρασούδας στρέφεται η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου

 

Σε αξιοποίηση της νήσου Πρασούδα στρέφεται η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, καθώς ζωηρό είναι το ενδιαφέρον ιδιώτη να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί έκτασης επτά στρεμμάτων. Τα διαδικαστικά ζητήματα της υπόθεσης βρίσκουν σκοπέλους στο Δασαρχείο, καθώς χαρακτηρίζει την έκταση δασική, κάτι το οποίο δεν ισχύει, σύμφωνα με το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Ν. Φορτούνα.

Πρόταση επένδυσης ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στην Πρασούδα έχει υποβληθεί στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με το δήμαρχο Ν. Φορτούνα. Πρόκειται «για μια παλιά ιστορία», όπως λέει ο ίδιος, η οποία όμως βρίσκει πολλούς σκοπέλους, καθώς το Δασαρχείο αμφισβητεί την ιδιοκτησία της Πρασούδας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και την αποδίδει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού θεωρεί πως και τα επτά στρέμματα αποτελούν δασική έκταση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Φορτούνα.

Το νησάκι πλησίον της Μηλίνας, έκτασης επτά στρεμμάτων, έχει θαμνώδη έκταση, ενώ υπάρχουν πολλά υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα σε αυτό. Όπως τόνισε ο κ. Φορτούνας, «το Δασαρχείο χαρακτηρίζει δασική την έκταση και εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού. Παρόλα αυτά, το Δασαρχείο πέφτει σε μία αντίφαση. Όταν σε μία έκταση υπάρχουν ελαιόδεντρα, τότε αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δασική».

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου στο παρελθόν υπέβαλε πρόταση στο Δασαρχείο σύμφωνα με την οποία ζητούσε να τοποθετηθούν δύο δασοφυλάκια στις εισόδους του Βόλου, ένα στην είσοδο του Βόλου από την πλευρά της Πορταριάς και ένα λίγο πριν την Αγριά. «Με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχαμε πλήρως κάθε περίπτωση υλοτομίας, όμως το Δασαρχείο έχει την πρότασή μου στο συρτάρι. Έτσι θεωρεί πως προστατεύει το Νότιο Πήλιο; Εάν ενδιαφέρεται πραγματικά, υπάρχουν τρόποι να το δείξει, κι όχι ασκώντας βέτο και χαρακτηρίζοντας την Πρασούδα δασική έκταση» υπογραμμίζει ο κ. Φορτούνας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην τουριστική ανάπτυξη, στην οποία εναποθέτει τις ελπίδες του, ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να δημιουργούνται προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και πως «αυτή τη στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για ανάπτυξη, για επενδύσεις».

Η υπόθεση περί δασικής ή μη έκτασης της νήσου Πρασούδας έχει πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης με τον κ. Φορτούνα να τονίζει πως «έχουμε προσλάβει αξιόλογο δικηγόρο που σύντομα θα διαλευκάνει την υπόθεση και θα δικαιωθούμε».

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη έχει υποβληθεί πρόταση επένδυσης εκ μέρους κάποιου ιδιώτη, ο οποίος «είναι Έλληνας και έχει ήδη εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον» εξηγεί ο κ. Φορτούνας.

Η πρόταση που έχει υποβληθεί αφορά σε ξενοδοχειακή μονάδα ήπιου τουρισμού, περιλαμβάνει την αναπαλαίωση του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και σήμερα είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένο, ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από πετρόχτιστα σπιτάκια, ίδιας κατασκευαστικής λογικής με του μοναστηριού. «Θα πρόκειται για μια πανέμορφη παρέμβαση που θα δώσει ξανά πνοή στην Πρασούδα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Βαγγέλης Νασιόπουλος.

Επιτακτική είναι η ανάγκη αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, σύμφωνα με τον κ. Νασιόπουλο, αλλά και το δήμαρχο του νησιού. «Προχωρώ ακάθεκτος προς αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που θα μπορούσε να αποδώσει χρήματα στο Δήμο μας. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν γίνεται αλλιώς να επιβιώσουμε ως Δήμος Νοτίου Πηλίου, να παρακαλάμε πότε θα μας στείλει λεφτά το υπουργείο για να πληρώσουμε τους υπάλληλούς μας. Γι’ αυτό, άλλωστε και επιδιώκω την ανάπλαση και αξιοποίηση του φράγματος Παναγιώτικο» σημειώνει ο κ. Φορτούνας.

Να σημειώσουμε πως ο ίδιος θέλει να γίνει μελέτη, την οποία έχει αποφασίσει η Δημοτική Αρχή και τη δρομολογεί, σχετικά με την αξιοποίηση του φράγματος Παναγιώτικο, ώστε «να γίνει κάτι ανάλογο με τη λίμνη Πλαστήρα και να προσελκύει εξίσου μεγάλο αριθμό τουριστών».

Την ίδια άποψη, περί αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ενστερνίζεται και ο κ. Νασιόπουλος που τη χαρακτηρίζει «μονόδρομο για τους ΟΤΑ».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Φορτούνα, προχωρούν οι διαδικασίες της επένδυσης στον Αλατά και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης. Τέλος, καθώς η διαδικασία είναι στην τελική ευθεία, από το Μάρτιο θα προσληφθούν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου 24 οκταμηνίτες, οι οποίοι και θα συμπληρώσουν κενά στις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνει και ο πληθυσμός.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το