Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ απειλούν με νέα κρίση για την ΕΡΤ

ΜΑΞΙΜΟΥ

Χωρίς λύση δείχνει να είναι το θέμα του λουκέτου της ΕΡΤ και οι αντιθέσεις αντί να εξομαλυνθούν με την απόφαση του ΣτΕ και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επιδεινώνονται.

Η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν στον Πρωθυπουργό αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ και ρίχνουν πάλι στο μπαλάκι στον Αντώνη Σαμαρά για να λύσει το πρόβλημα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στρέφει τα πυρά της στον Γιάννη Στουρνάρα.

Νωρίτερα ο γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ. «Άνοιγμα της ΕΡΤ σημαίνει να υπάρξει ένα πρόγραμμα – το πρόγραμμα που υπήρχε» τόνισε. Έκανε λόγο για αυταρχικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιερχομένου που υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης και δεν έχουν και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την Τετάρτη το βράδυ που θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να υπάρχει πρόταση λειτουργίας της ΕΡΤ πρόσθεσε.

Στη χθεσινή σύσκεψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ύψωσε πολλές φορές τους τόνους και επέκρινε με σφοδρότητα τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα για τους χειρισμούς τους στο λουκέτο της ΕΡΤ. Εξέφρασε μάλιστα και τις αμφιβολίες του για τη δημιουργία του νέου φορέα που θα λειτουργήσει το νέο κρατικό κανάλι και έδειξε τη δυσφορία του γιατί το νέο «αφεντικό» της ΕΡΤ είναι αυτή τη στιγμή ο κ. Στουρνάρας.

«Αυτός ο φορέας δεν μπορεί να είναι ούτε το υπουργείο Οικονομικών ούτε ο στρατός», είπε με μεγάλη ένταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ: Ολα μετέωρα, ανοίξτε την ΕΡΤ τώρα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης. Mιλώντας νωρίτερα στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης χρησιμοποίησε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, ζήτησε άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και επαναφορά της νομιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης δήλωσε ότι η ΕΡΤ έπρεπε να εκπέμψει άμεσα -από σήμερα το πρωί- σήμα σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. «Ο,τι λύθηκε δεν επανασυστήνεται, αυτό δυστυχώς είναι το μήνυμα του προέδρου του ΣτΕ. Υπάρχει η ΕΡΤ, αλλά μόνο για τις ανάγκες της εκκαθάρισης» διευκρίνισε.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.

Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το