Photo Gallery, Τοπικά

ΔΗΜΑΡ – Γεωργάτος: Το κράτος και το δημόσιο είναι διαλυμένα

«Δεν μπορεί η συζήτηση με την τρόικα να είναι αέναη», τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ κ. Γεωργάτος

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ κ. Γεωργάτος την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δήλωσε πως κανείς δεν περίμενε προεκλογικά ότι το κράτος και ο δημόσιος τομέας θα ήταν ολοκληρωτικά διαλυμένος. Ο κ. Γεωργάτος μετέφερε στο τοπικό όργανο του κόμματος την πλειοψηφική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη στήριξη των μέτρων των 11,5 δισ. ώστε «η χώρα να επιβιώσει και να μην εξελιχθεί σε Αργεντινή», ενώ ήταν σαφές το μήνυμα προς το βουλευτή κ. Μουτσινά, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεση να μην ψηφίσει τα μέτρα.

«Δεν υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα στη ΔΗΜΑΡ. Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες και τα όργανα για τις αποφάσεις τους…» δήλωσε.

Ο κ. Γεωργάτος δήλωσε πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έχει προοπτική τετραετίας.

«Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα έγινε με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης. Ήταν μια τομή για την αριστερά και το πολιτικό σύστημα της χώρας», είπε και τόνισε πως τα συμμαχικά σχήματα πρέπει να κυβερνούν τη χώρα, καθώς οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ήταν εκείνες που έφεραν τα αδιέξοδα.

«Εμείς συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με μοναδικό στόχο να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, την ευρωζώνη και να ληφθούν τα λιγότερο επώδυνα μέτρα» σημείωσε και όταν ρωτήθηκε γιατί η ΔΗΜΑΡ υποχώρησε των προεκλογικών δεσμεύσεων δήλωσε πως «οι αποφάσεις σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται καθημερινά, σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, δεν μπορεί αν είναι στατικές όταν πρόκειται για τη σωτηρία της».

«Η επιλογή που έχουμε κάνει είναι ορθότατη. Η χώρα χωρίς το ευρώ και την ευρωζώνη δεν έχει καμία τύχη. Τα προβλήματα εκτός από οικονομικά, που είναι ανυπέρβλητα, είναι και γεωστρατηγικά», σημείωσε και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ θα προωθήσει αμέσως μετά τη λήψη της δόσης των 31 δισ. ευρώ, τις μεταρρυθμίσεις με πρώτη αυτή του δημόσιου τομέα.

«Η χώρα έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με αγωνιστικά συνθήματα. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη και οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από τα μνημόνια. Δεν επαρκούν τα επαναστατικά συνθήματα για να μη γίνει η χώρα Αργεντινή. Και η Αργεντινή δεν είναι αστείο… Κάνουμε τα πάντα για να θιγούν όσο το δυνατόν λιγότερο μισθοί και συντάξεις, επιδόματα», υπογράμμισε και παραδέχτηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας θυσιάζεται για τη διάσωση του δημόσιου, ωστόσο υποστήριξε πως το δημόσιο θα αλλάξει με τομές και όχι με απολύσεις.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο πολιτικός στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να καταβληθεί εφάπαξ η δόση των 31 δισ. ευρώ και να υπάρξει επιμήκυνση με ταυτόχρονες χρηματοδοτήσεις για εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών.

«Ζητούμε πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν μπορεί η συζήτηση με την τρόικα να είναι αέναη».

Τέλος δήλωσε πως η ατομική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα αρχίσει τον Ιανουάριο, ενώ αποφασίστηκε οι μετατάξεις να είναι υποχρεωτικές και θα υπάρξουν απολύσεις, εφόσον υπάρξει άρνηση για μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες.

Μετά τη λήξη της συνέντευξης του κ. Γεωργάτου ακολούθησε νομαρχιακή συνέλευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το