Αθλητισμός

Δεύτερη φιλική ήττα για Ολυμπιακό Β. 2-1 από τον Ηρακλή

Την ήττα με 2-1 από τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου σε φιλικό παιχνίδι, το πρώτο που έδωσε το βολιώτικο συγκρότημα εκτός έδρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Η αναμέτρηση, η οποία στιγματίστηκε από επεισόδια στις κερκίδες ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συλλόγων, αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τις ομάδες, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Βαζάκα προηγήθηκαν με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ που σημείωσε ο Βαγγέλης Γκότοβος στο 43’, για να δεχθούν στην επανάληψη δύο τέρματα από τους Βουτσιά στο 52’ και Χιονίδη στο 77’, χάνοντας το ματς.

Ο Ηρακλής έφτασε στη νίκη, έχοντας ως κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Ράντοβαν Κριβόκαπιτς. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός στην πρώτη του εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα, ήταν πολύ καλός και βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε τα λάθη στην επανάληψη, ενώ και επιθετικά δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Θυμίζουμε, πως με το ίδιο σκορ ο Ηρακλής είχε νικήσει τον Ολυμπιακό και στο Βόλο πριν από λίγες μέρες.

Με 4-4-2 ξεκίνησαν

οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Γιώργος Βαζάκας, όπως και στο προηγούμενο φιλικό παιχνίδι με την Επανομή, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Γκότοβος και Κατσιαρός. Ο Πινδώνης έπαιξε ως αμυντικός χαφ, με τον Μπολάτι να αγωνίζεται δίπλα του στον άξονα. Στις δύο πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ντεβάλις (δεξιά) και Ογιαρμπίντε (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ανιέτε και Γενγκά.

Ο Ηρακλής αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-1-1. Ο Φιρινίδης υπερασπίστηκε την εστία του «Γηραιού», ενώ στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Γεωργίου και στην αριστερή ο Λιόλιος. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Βαγγελόπουλος και Νατσούρας. Στη μεσαία γραμμή οι Λιαπάκης και Νατσούρας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ. Από την δεξιά πλευρά έπαιξε ο Βουτσιάς, από τα αριστερά ο Σουλίδης, ενώ ο Κριβοκάπιτς, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ηρακλή, κινούνταν πίσω από τον Στεφανίδη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίωρο ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο ματς, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως οι παίκτες του Γιώργου Στράντζαλη να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Μέχρι το 25’ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επισκέπτονταν πιο συχνά το τέρμα του Γκίτκου και στο 4’ με τον Στεφανίδη είχαν την πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι (κεφαλιά άουτ).

Στο 15’ μετά από μεταβίβαση του Σουλίδη, ο Στεφανίδης κινήθηκε απειλητικά για το τέρμα του Ολυμπιακού, με τον Γκότοβο να κόβει τον παίκτη του «Γηραιού» την τελευταία στιγμή.

Μετά το 20’ το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό και σ’ αυτό συνετέλεσε η άνοδος της απόδοσης των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Βαζάκα. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην επίθεση. Στο 23’ πάντως, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κριβοκάπιτς ο Στεφανίδης έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 39’. ΟΑνιέτε με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, έπειτα από πάσα του Γενγκά. Για να φτάσουμε στο 43’, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντεβάλις επιχείρησε διαγώνια σέντρα, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, κατέληξε στον Βαγγέλη Γκότοβο, ο οποίος έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Φιρινίδη, γράφοντας το 0-1.

Ο Ηρακλής στο 45’ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από σέντρα του Λιαπάκη, ο Στεφανίδης με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ανατροπή από Ηρακλή

στο β’ ημίχρονο

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ηρακλής κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του α’ μέρους, σημειώνοντας δύο τέρματα και γυρίζοντας το ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη απόδοση και παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί για το τέρμα του Καντινιάνι, που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ηρακλή. Σε δύο περιπτώσεις, πάντως, με τους Ανιέτε και Παππά ενήργησαν επιπόλαια στην τελική προσπάθεια.

Ο Ηρακλής ήταν εύστοχος στην επίθεση, αξιοποιώντας τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε στην επανάληψη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρόκα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ κεφαλιά του Στεφανίδη. Στο 49’ ο Κριβόκαπιτς με ωραία προσπάθεια απέφυγε δύο αντιπάλους, βρήκε τον Βουτσιά, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε στη συγκεκριμένη φάση ο μεσοεπιθετκός του Ηρακλή, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 52’ ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κριβοκάπιτς ο Βουτσιάς βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ ισοφίαρισε το παιχνίδι σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός απείλησε το τέρμα του Καντινιάνι στο 56’. Ο Παππάς έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, πάσαρε στον Ανιέτε, το σουτ του Ισπανού επιθετικού απέκρουσε ο Καντινιάνι, για να διώξει στη συνέχεια της φάσης ο Βαγγελόπουλος.

Στο 60′ αδύναμο πλασέ του Γενγκά από ευνοϊκή θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

Επτά λεπτά αργότερα οι Πινδώνης και Κωνσταντινίδης διαπληκτίστηκαν, με τον διαιτητή Ματέκα να ζητά την αντικατάστασή τους για να μην τους αποβάλει. Στη θέση τους μπήκαν οι Κοτζαθανάσης και Μαυρίδης αντίστοιχα.

Ο Ηρακλής έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 77’. Ο Γεωργίου με κάθετη πάση βρήκε τον Χιονίδη, αυτός απέφυγε τον Γκότοβο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρόκα, πλασάρε εύστοχα, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στον Ηρακλή.

Στο 81’ το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά, λόγω αντεγκλήσεων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Οι οπαδοί του Ηρακλή κινήθηκαν προς την πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, πετώντας αντικείμενα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μετά από έξι λεπτά και αφού επήλθε η τάξη στις κερκίδες, το παιχνίδι ξανάρχισε.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία στο 89’, όταν ο Κοτζαθανάσης βρήκε τον Γενγκά, ο Κονγκολέζος με κεφαλιά πάσαρε στον Παππά , με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.

Διαιτητής: Ματέκας

Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Πάτρας

4ος Διαιτητής: Αγγελάκης

Κίτρινες: Παπαστεργιανός-Ανιέτε, Πινδώνης, Γενγκά

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φιρινίδης (46′ Καντινιάνι), Σουλίδης (46′ Χιονίδης), Βαγγελόπουλος, Νατσούρας (15′ λ.τ. Τροϊρης), Γεωργίου (87′ Σαββίδης), Λιαπάκης (61′ Νατσιόπουλος), Κριβοκάπιτς (65′ Κωνσταντινίδης, 68′ Μαυρίδης), Βουτσιάς (76′ Τσιλιανίδης), Στεφανίδης, Λιόλιος, Παπαστεριανός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γκίτκος (46′ Ρόκα), Στουρνάρας (80′ Καρράς), Κατσιαρός, Γκοτόβος, Παλαιολόγος, Πινδώνης (67′ Κοτζαθανάσης), Μπολάτι, Ουαρμπίντε (80′ Γαλάνης), Ντεβάλις (48′ Παππάς), Ανιέτε, Γενγκά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το