Photo Gallery, Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Δεκάδες αφαιρέσεις υδρομετρητών

Μετά τη διακοπή υδροδότησης λόγω οφειλών και λαθροϋδροληψιών

 

 

 

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται πλέον εκατοντάδες νοικοκυριά στο Βόλο, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ ή τηλεφώνου. Χθες, όπως έγινε γνωστό από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), αφαιρέθηκαν 60-70 υδρομετρητές από ισάριθμους καταναλωτές της περιοχής ευθύνης της Επιχείρησης, διότι ήταν παράνομα επανασυνδεδεμένοι και γινόταν λαθροϋδροληψία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταναλωτή στις εργατικές πολυκατοικίες Κουφόβουνου στη Ν. Ιωνία, που χρωστάει συνολικά 1128 ευρώ στη ΔΕΥΑΜΒ από απλήρωτους λογαριασμούς και πρόστιμα και ο οποίος έκανε επανασύνδεση παράνομα με το δίκτυο, με αποτέλεσμα συνεργείο της Επιχείρησης να προχωρήσει χθες το πρωί σε αφαίρεση του υδρομετρητή.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΥΑΜΒ, η διακοπή της παροχής νερού γίνεται όταν δεν εξοφληθεί και ο δεύτερος συνεχόμενος λογαριασμός, ωστόσο όσοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και καταβολή τους σε δόσεις.

Ο καταναλωτής από τη Ν. Ιωνία δεν είχε εξοφλήσει δύο συνεχόμενους λογαριασμούς νερού, ο ένας 89 και ο άλλος 130 ευρώ. Τον Αύγουστο του 2010 προχώρησε σε ρύθμιση οφειλών με τη ΔΕΥΑΜΒ, για να καταβάλει 150 ευρώ το μήνα, καθώς του είχε επιβληθεί και πρόστιμο. Ωστόσο δεν τήρησε τη ρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα με τη διακοπή της παροχής νερού, προχώρησε σε παράνομη επανασύνδεση (λαθροϋδροληψία).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χθες συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε αφαίρεση του υδρομετρητή, ενώ όπως έγινε γνωστό, του είχε επιβληθεί παλαιότερα και άλλο πρόστιμο για λαθροϋδροληψία.

Οι αφαιρέσεις παράνομα επανασυνδεδεμένων υδρομετρητών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε στη «Θ» η προϊσταμένη του τμήματος Εκμετάλλευσης Δικτύων της ΔΕΥΑΜΒ κ. Βάνα Καρελά.

Γεγονός πάντως είναι πως οι μη δυνάμενοι να εξοφλήσουν λογαριασμούς κατανάλωσης νερού έχουν αυξηθεί τελευταία λόγω της κρίσης και της ανεργίας, ενώ όπως σημείωσε η κ. Καρελά, «σημειώνονται 100-200 λαθροϋδροληψίες το τρίμηνο».

«Μόλις κλείσει ο κύκλος των διακοπών, αρχίζει ο κύκλος των αφαιρέσεων υδρομετρητών. Κάνουμε όμως και πολλές ρυθμίσεις σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά κοντά σ’ αυτούς και σε κακοπληρωτές», προσθέτει η προϊσταμένη της ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο από καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ τίθεται το ζήτημα, οι επιπλέον καταναλώσεις που χρεώνονται π.χ. σε γραφεία και άλλους χώρους, να προσμετρούνται για την ελάφρυνση νοικοκυριών που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι για τους εξ’ επαγγέλματος «μπαταχτσήδες».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το