Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Αθώα τα πρώην μέλη του Δ.Σ για τους υπερχειλιστές

0DEYAMB

Αθώοι κρίθηκαν από το Εφετείο της Λάρισας παλαιότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες για την υπόθεση των υπερχειλιστών και της προμήθειας του χλωριώδους νατρίου. Μεταξύ των 12 συνολικά κατηγορουμένων πρώην μελών του ΔΣ της Επιχείρησης, και οι πρώην Δήμαρχοι Αλέκος Βούλγαρης και Κυριάκος Μήτρου.

Η υπόθεση των υπερχειλιστών για το έργο ομβρίων στην συνοικία της Νεάπολης, απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα ήδη από το 2010, καθώς είχε καταγγελθεί ότι χρεώνονταν περισσότερο από την κανονική τιμή. Τελικά, στο Δικαστήριο αποδείχτηκε ότι η τιμή αγοράς ήταν μικρότερη, ενώ η διαφορά προς τα πάνω που χρεώθηκε τελικά, αφορούσε στις εργασίες τοποθέτησης όπως εκσκαφές, βάση μπετόν κ.α, οι οποίες πληρώθηκαν με βάση το ισχύον τότε κρατικό τιμολόγιο (ΑΤΟΕ).

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορούνταν τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και οι τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες, αφορούσε στην προμήθεια χλωριώδους νατρίου, έπειτα από βλάβη στο βιολογικό καθαρισμό στα τέλη του καλοκαιριού του 2009. Η παραγγελία έγινε εσπευσμένα από τοπική βιομηχανία χημικών και η τιμή ήταν ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με την ετήσια προμήθεια της ΔΕΥΑΜΒ για το δίκτυο ύδρευσης, δηλαδή 2 ευρώ/κιλό, αντί των 0,35 ευρώ/κιλό.

Στο Δικαστήριο τονίστηκε ότι η τελική τιμή του χλωριώδους νατρίου που προμηθεύτηκε η ΔΕΥΑΜΒ ήταν επιβαρυμένη διότι αυτό το χημικό ήταν πιο δραστικό και πωλήθηκε συσκευασμένο κι όχι χύμα όπως το διέθετε ο προμηθευτής από την Θεσσαλονίκη. Τελικά για το θέμα αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ είχε προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και το προϊόν κόστισε τελικά 0,50 ευρώ/κιλό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το