Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν τον πτοούν οι απουσίες

Ο Ολυμπιακός Β. δηλώνει έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη

 

Για την Θεσσαλονίκη αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», (19.00), στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Σάκη Τσιώλη, έχοντας πολλές απουσίες βασικών παικτών, με τον Μάκη Κατσαβάκη να έχει όλους κι όλους 18 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου και των νεαρών Αναστασίου, Ζέρη και Ζυγκερίδη.

Το βολιώτικο συγκρότημα αν καταφέρει και αποσπάσει έστω και το βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη θα πανηγυρίσει την συμμετοχή του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου ηττηθεί, τότε αναμένεται δραματικό φινάλε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν μόνο νίκη με τον Παναθηναϊκό στις 17 Απριλίου στο Πανθεσσαλικό για να αισθάνονται σίγουροι. Κι αυτό γιατί, αν ο Άρης νικήσει την τελευταία αγωνιστική την Ξάνθη εκτός έδρας, δεν αρκεί στον Ολυμπιακό ο βαθμός της ισοπαλίας στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟ (στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό ο Άρης θα υπερτερεί, εφόσον κερδίσει αύριο).

Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δούλεψε όλη την εβδομάδα με τους παίκτες, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην αυριανή αναμέτρηση, η οποία παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, λόγω της παρουσίας του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο των «κιτρίνων».

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μάκης Κατσαβάκης εκ των πραγμάτων θα έχει πολλές αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι έδρας με την Ξάνθη, εξαιτίας των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Οι λύσεις είναι περιορισμένες, ιδιαίτερα στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Σερραίος τεχνικός να μην έχει την πολυτέλεια επιλογής παικτών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά πράγματα, σε ότι αφορά το σύστημα που θα ακολουθήσει η ομάδα. Θα παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-4-1-1 και πέρα από την άμυνα, αλλαγές πρόκειται να υπάρξουν και στον άξονα.

Οι απουσίες λόγω τιμωριών των Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκα και Σέλεζι αναγκάζουν τον Μάκη Κατσαβάκη να χρησιμοποιήσει τους Τομάς και Γκότοβο στο κέντρο της άμυνας και τους Ρόκα, Ψυχογιό ως ακραίους οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στη μεσαία γραμμή, απόντων των τραυματιών Άλβαρεζ και Μόνχε, σίγουρος θεωρείται ο Μητρόπουλος με παρτενέρ έναν εκ των Μπερτόλντι «Τικάο» ή Ακόστα στον άξονα. Ο Ουμπίντες ως δεξί χαφ, ο Μπρέσκα ως αριστερός μέσος θα είναι οι δύο παίκτες που θα παίξουν στις πτέρυγες, ενώ ο Σολάκης θα αγωνιστεί πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Μαρτίν.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται επίσης και οι Ρόκα, Νέμεθ, Ροντρίγκες, Αναστασίου, Ζέρης και Ζυγκερίδης.

* Χρηματικό πρόστιμο ύψους 27.500 ευρώ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η Πειθαρχικής Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τα όσα συνέβησαν στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

Παιχνίδι της χρονιάς

για Άρη

Η αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου θεωρείται το παιχνίδι της χρονιάς για τον Άρη. Κι αυτό γιατί μόνο με νίκη οι «κίτρινοι» θα ελπίζουν για μια θέση στα πλέι οφ. Διαφορετικά, η χρονιά τελειώνει για τον Άρη και οι «κίτρινοι» θα πρέπει από τώρα να σκέφτονται και να προγραμματίζουν τη νέα χρονιά.

Τέσσερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Άρης εν όψει του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, καθώς δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη οι τιμωρημένοι Καστίγιο και Φατί, καθώς και οι τραυματίες Σηφάκης και Πρίττας.

Ο Σέρχιο Κόκε πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ξεπερνώντας την κρίση σκωληκοειδίτιδας που τον ταλαιπώρησε. Προσωρινά βέβαια, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να δοκιμάσει να βοηθήσει την ομάδα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη και στη συνέχεια θα μπει στο χειρουργείο για να απαλλαγεί μια και καλή από το πρόβλημα.

Ο Κόκε, θα δοκιμάσει σήμερα στην τελευταία προπόνηση να γυμναστεί και εφόσον δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Οι φίλαθλοι του Άρη ετοιμάζονται να γεμίσουν το «Κλ. Βικελίδης», καθώς τα εισιτήρια του αυριανού παιχνιδιού εξαντλούνται. Υπολογίζεται να βρεθούν στο γήπεδο περίπου 20.000 θεατές και η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα «καυτή».

Ο Σάκης Τσιώλης προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, με τον Χουάνμα κάτω από τα δοκάρια και τους Βαγγέλι, Μίσελ στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Λαζαρίδης και Γκιάρο θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Περέιρα να αγωνίζονται ως αμυντικός χαφ. Οι Νέτο (δεξιά) και ένας εκ των Μενδρινού, Σακάτα (αριστερά) θα παίξουν στα χαφ, ενώ ο Τόχα θα αγωνιστεί στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από τους δύο επιθετικούς, Μπομπαντίγια και Τσέζαρεκ. Εκτός αν ο Κόκε κάνει την έκπληξη και δώσει το «παρών» στην ενδεκάδα, οπότε στην περίπτωση αυτή στον πάγκο θα καθίσει ο Τσέζαρεκ.

 

Σήμερα με Άρη

οι Νέοι

Τον Άρη αντιμετωπίζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο «Κλ. Βικελίδης» η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ-20 της Σούπερ Λιγκ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Απόστολος Σημαιάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Κελαζόγλου και Στέφανο Δημητριάδη (όλοι από ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Οι Παίδες του Ολυμπιακού Βόλου θα αντιμετωπίσουν αύριο Κυριακή στις 13.00 την ομάδα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Νίκης Μεσημερίου Θεσσαλλονίκης, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-17 της Σούπερ Λιγκ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Γιάννης Χανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Λευτέρη Μιχαηλίδη και Νίκο Συμεωνίδη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το