Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δεν τηρήθηκε η νομοθεσία στο παζάρι Βόλου

 

Παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μικροπωλητών
Παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μικροπωλητών

 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μικροπωλητών Πέτρος Μωυσίδης παραδέχτηκε χθες ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης του περασμένου καλοκαιριού, δεν τηρήθηκε η Νομοθεσία, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα στους παράνομους πωλητές. Κατά την άποψή του ο Δήμος έπρεπε να δικαιολογήσει και να θεωρήσει ως αυτονόητη πράξη τις υπενοικιάσεις των παραγκών εκ μέρους του, εφόσον ουδείς πωλητής ήταν φορολογικά ενήμερος για να συνάψει σύμβαση με το Δήμο και διαμαρτυρήθηκε για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Ο κ. Μωυσίδης επισκέφθηκε χθες τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και απαίτησε να του δοθεί η δυνατότητα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εξηγήσει για ποιους λόγους προχώρησε σε υπενοικιάσεις των παραγκών, τις οποίες ο Δήμος έκρινε ως παράνομες, ενώ καταγγέλθηκε ότι μια «ομάδα λυμαινόταν το παζάρι».

Στους πωλητές, ο Δήμος επέβαλε από 2.000 ευρώ πρόστιμο, όταν διαπίστωσε ότι είχαν υπενοικιάσει παράνομα τους χώρους και δε διέθεταν ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε για άλλη μια φορά ο κ. Μωυσίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας και Αισωνίας κ. Ιωάν. Καουνάς ήταν εκείνος που τον κάλεσε να οργανώσει το παζάρι, δεδομένου ότι μέχρι και μία ημέρα πριν την υπογραφή των αδειών από το δήμαρχο, είχαν νοικιαστεί μόλις δύο παράγκες, οπότε το παζάρι δεν θα πραγματοποιούνταν.

Οι παράγκες δεν μπορούσαν να νοικιαστούν γιατί ο Δήμος ζητούσε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, στοιχεία που διέθεταν ελάχιστα μέλη του Συλλόγου που εκπροσωπεί, όπως είπε.

«Έτσι, επέλεξα εννέα από τα μέλη του κλάδου, που διέθεταν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και εν αγνοία τους νοίκιασα στο όνομά τους έως και έντεκα παράγκες για τον κάθε ένα. Στη συνέχεια τις παράγκες αυτές διέθεσα σε άλλα μέλη που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, είχαν όμως ταμειακή μηχανή. Ο Δήμος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν λογικό να υπάρξει υπενοικίαση. Όμως αυτοί από το Δήμο επέλεξαν να στείλουν τη Δημοτική Αστυνομία και μετά να έλθει η Νατάσσα Οικονόμου να επιβάλει πρόστιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι νιώθει υπεύθυνος για τους μικροπωλητές που καλούνται να πληρώσουν τώρα 2.000 ευρώ, «όταν εγώ ήμουν εκείνος που για λογαριασμό τους νοίκιασα τις θέσεις στο παζάρι». Από το Δήμο τονίστηκε ότι σε κάθε παράγκα που νοικιάστηκε θα έπρεπε να υπάρχει μία ταμειακή μηχανή και οι έλεγχοι απέδειξαν ότι αυτό δε συνέβαινε.

Επιπλέον, τα στελέχη του Δήμου αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο οι μικροπωλητές δεν έκαναν ενστάσεις επί των προστίμων, που τους επιβλήθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το