Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Δεν τα κατάφερε ο Ρήγας

Ο Ρήγας όπως παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι

Ο Ρήγας Φεραίος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις χθες το απόγευμα στην Κατερίνη, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 35ο λεπτό από τον Βαρβαρέζο. Ο τερματοφύλακας του Ρήγα Σφυρής απέκρουσε πέναλτι του Σέου στο 79’. Την Κυριακή οι Βελεστινιώτες υποδέχονται τον Δωτιέα Αγιάς, που χθες έχασε με 1-0 στο Λεοντάρι Καρδίτσας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την 1η θέση του 6ου γκρουπ, τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ο Ρήγας Φεραίος κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια, που όμως δεν ήταν αρκετή μια και ηττήθηκε με 1-0. Στο α’ μέρος οι Βελεστινιώτες επεδίωξαν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Στην επανάληψη, ήταν πιο επιθετικοί θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Πάντως, τίποτε δεν έχει χαθεί όσον αφορά τη μάχη της ανόδου. Ο Ρήγας οπισθοχώρησε στη 2η θέση, ισοβαθμώντας πλέον με το Λεοντάρι, αλλά την ερχόμενη Κυριακή θα έχει την ευκαιρία είτε να εδραιωθεί σε αυτή, είτε να ξαναβρεθεί στην κορυφή, καθώς θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς. Απομένουν τέσσερα ματς για κάθε ομάδα στα μπαράζ και φυσικά όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά τα δύο εισιτήρια της ανόδου.

Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Στο 7’ το γυριστό σουτ του Κλιάνη πέρασε άουτ, ενώ στο 19’ ο Κουμορτζής εκτέλεσε φάουλ και ο Στύλος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ρήγας βρέθηκε στο προσκήνιο με τον Γουτούλη που σούταρε από τα δεξιά για να μπλοκάρει ο Κουδουνάς.

Στο 32’ το σουτ του Κουμορτζή δεν βρήκε στόχο, αλλά στο 35’ ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ μετά από συρτή εκτέλεση φάουλ του Σέου για τον Βαρβαρέζο που βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας και με διαγώνιο σουτ παραβίασε την εστία του Σφυρή (1-0). Οι Βελεστινιώτες απείλησαν στο 41’ με τον Χατζή που εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Κουδουνά σε δύσκολη απόκρουση.

Στο β’ ημίχρονο ο Ρήγας ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα στο 55’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χατζής τροφοδότησε τον Μιχολίτση, που μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο πάγκος των Βελεστινιωτών ξεσηκώθηκε, όταν ο Χατζής επιχείρησε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ευθυμιάδη μέσα στην περιοχή. Όμως ο Κοζανίτης διαιτητής κ. Κοεμτζίδης δεν έδωσε πέναλτι, διατάσσοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Νέα καλή στιγμή για τον Ρήγα σημειώθηκε στο 70’ όταν ο Σπαθής σέντραρε και ο Ρηγίνος πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουδουνά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περάσει στην επίθεση και όπως ήταν λογικό τα νώτα τους έμειναν εκτεθειμένα. Έτσι στο 79’ δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στον Αχιλλέα να «καθαρίσει» το ματς, όταν ο Κουμορτζής κέρδισε πέναλτι από τον Βουραζέρη. Ωστόσο, ο Σφυρής έπεσε σωστά και «νίκησε» τον έμπειρο Σέου.

Στο 85’ ο Ρήγας έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στο απ’ ευθείας φάουλ του Χατζή. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος, αφού στο 88’ και στο καλό σουτ του Μπαγγέα η μπάλα κατέληξε για λίγο άουτ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κουδουνάς, Καπασακαλίδης, Βαρβαρέζος, Ευθυμιάδης, Μπαλαμπάνης, Κεσίδης, Σέου, Κόλα (92’ Τατόλας), Στύλος (86’ Μπαγγέας), Κουμορτζής, Κλιάνης (67’ Μυστρίδης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σφυρής, Ποτόμι, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Μπλέτσας (46’ Μπίκας), Χατζής, Τσιαντής, Ρηγίνος, Τριχόπουλος (66’ Σ. Μπακάλης), Γουτούλης (46’ Μιχολίτσης).

Νίκη της Α.Ε. Λεονταρίου

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η Α.Ε. Λεονταρίου νίκησε με 1-0 τον Δωτιέα Αγιάς. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 17’ ο Παπαευαγγέλου με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 85’ ο Σιμούλης, που φυσικά δεν θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή κατά του Ρήγα.

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Σκούρας, Τριανταφύλλου, Κ. Παρθένης, Καλλιακούδας (89’ Λ. Παρθένης), Μαχαίρας, Αρσενίδης, Παπαευαγγέλου, Κατσαρός (72’ Καπερώνης), Αναγνωστόπουλος, Χαρβαλιάς, Τσιώλης.

ΔΩΤΙΕΑΣ: Γιολδάσης, Μπάγκας, Μάντζας, Αθανασίου, Ρέντζας, Βαΐτσης, Γεωργούλας, Τζιόλας, Μαλάκος, Ρέψης (54’ Καλόγηρος), Σιμούλης. 

Η βαθμολογία

1. Αχιλλέας Ν. 1-0 4

2. Ρήγας Φεραίος 2-1 3

3. Α.Ε. Λεονταρίου 1-2 3

4. Δωτιέας Αγιάς  0-1 1

Η επόμενη αγωνιστική

(Κυριακή 27/5)

Ρήγας-Δωτιέας

Αχιλλέας-Α.Ε. Λεονταρίου

 

Share
Ετικέτες: ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Πρόσφατα άρθρα

Ομιλία για την πρόληψη πτώσεων στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΗΦΗ Αγριάς με θέμα την πρόληψη πτώσεων στην…

26 Ιουνίου 2024

Γραμματικό: Συναγερμός σε κατασκήνωση – Περίπου 100 παιδιά έφυγαν με υψηλό πυρετό και έντονους πόνους

Πανικός σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, που φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών, καθώς περίπου…

26 Ιουνίου 2024

Περισσότερα από 34.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για έναν «τίμιο» άστεγο

Μια εκστρατεία στο Ίντερνετ επέτρεψε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο, ο…

26 Ιουνίου 2024

Ζ. Μακρή: «Ιδρύονται ημερήσιο ΕΠΑΛ στην Ζαγορά, εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αλόννησο και τρία εσπερινά γυμνάσια στην Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο»

Με συναπόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή του Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας…

26 Ιουνίου 2024

Τραυμάτισαν τον σκύλο του κοινοτάρχη και άδειασαν το σπίτι του

Αντιμέτωποι με το τσοπανόσκυλο του προέδρου της κοινότητας Άκολη του δήμου Αιγίου βρέθηκαν οι αδίστακτοι…

26 Ιουνίου 2024

Δεξίωση καλωσορίσματος για τους Αμερικανούς φοιτητές του Θερινού Σχολείου του Π.Θ.

Στο πλαίσιο των δράσεων διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), την Πέμπτη 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε δεξίωση…

26 Ιουνίου 2024