Κατηγορίες: Αθλητισμός

Δεν συζήτησε το Δ.Σ. της ΕΠΟ το θέμα του Ολυμπιακού Β.

Δεν συζητήθηκε, τελικά, στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. να έφερναν το θέμα προς συζήτηση. Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε πως το θέμα του Ολυμπιακού δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Η ΕΠΟ περιμένει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν θα χορηγήσει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και στη συνέχεια θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα κατατάξει τις δύο ομάδες.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η ΕΕΑ θα συνεδριάσει, ως γνωστόν, στις 29 Μαΐου και το θέμα της εξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας συμπεριλήφθηκε σήμερα και επίσημα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν την Επιτροπή. Η ΕΕΑ ενημέρωσε σχετικά της δύο ΠΑΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη, ανάλογα με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα φανεί αν θα ανοίξει ή όχι ο δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και πως η ΕΕΑ θα χορηγήσει το πιστοποιητικό.

Γ. Τσοκτουρίδης: Δεν

μπορούν να αδικήσουν

ξανά Βόλο και Καβάλα

Την αισιοδοξία του, ότι Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου θα πάρουν το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ, εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης, μιλώντας στον Sport-Fm 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητικό Περισκόπιο».

Τόνισε πως υπάρχουν παράλληλες ενέργειες από Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου για την επίτευξη του στόχου και πως αποκλειστική επιδίωξη των δύο ομάδων είναι να αγωνιστούν ξανά στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσοκτουρίδη:

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συναντήσαμε τον κ. Πιλάβιο, παραβρεθήκαμε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και οφείλω να συγχαρώ τους Βολιώτες για τη οργάνωσή τους. Άκουγα πόσο μαχητικοί είναι στο θέμα του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ, πως υπάρχει τόσο μεγάλο πάθος και επιθυμία από την πλευρά τους, να δουν την ομάδα να επανέρχεται στη Σούπερ Λιγκ.

Γίνονται παράλληλες ενέργειες Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, έχουμε καταθέσει φακέλους και περιμένουμε να εξεταστούν στις 29 Μαΐου. Το θέμα της εξέτασης των φακέλων των δύο ΠΑΕ είναι και επίσημα μεταξύ των ημερήσιων θεμάτων που θα απασχολήσουν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην επόμενη συνεδρίασή της. Οι φάκελοι θα ανοιχθούν και η ΕΕΑ θα αποφανθεί αν πληρούμε τις προϋποθέσεις να είμαστε ανώνυμες εταιρείες».

Για τον στόχο που θέτει η ΠΑΕ Καβάλα: Αποκλειστικός στόχος, τόσο της Καβάλας, όσο και του Ολυμπιακού Βόλου, είναι να αγωνιστούν ξανά στη Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να βρεθούμε σε κάποια άλλη κατηγορία. Πόσο μάλιστα, όταν βλέπω πολύ μεγάλες ομάδες να μην μπορούν να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ, γιατί δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Οι φάκελοι της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου είναι πλήρεις και δεν μπορώ να φανταστώ, πως θα θελήσουν να μας τοποθετήσουν σε άλλη κατηγορία, πέρα από την Σούπερ Λιγκ».

Για τις κινήσεις που γίνονται: «Όλοι έχουν αντιληφθεί στην Ελλάδα – και όχι μόνο στο Βόλο και στην Καβάλα – πως αυτό που έγινε πέρυσι με τις δύο ομάδες ήταν άδικο. Είναι ευκαιρία φέτος να αρθεί η αδικία. Οι πρώην βουλευτές Σάββας Εμινίδης και Κώστας Καρτάλης ξεκίνησαν μία διαδικασία, στην οποία δημιούργησαν βάσει του νέου αθλητικού νόμου, τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Οι φάκελοι έχουν κατατεθεί και έχουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος. Περιμένουμε στις 29 Μαΐου στη συνεδρίαση Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να μας δοθεί το πιστοποιητικό και να δικαιωθούμε.

Πρέπει, όμως να είμαστε σε εγρήγορση. Επειδή έχουμε ζήσει πολύ άσχημες καταστάσεις πέρυσι, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, μην τυχόν και κάτι στραβώσει στην Επιτροπή. Όχι γιατί θα λείπει κάποιο δικαιολογητικό – υπάρχουν τα πάντα μέσα στο φάκελο – αλλά μήπως και υπάρξει πολιτική βούληση να μην πάρουν το πιστοποιητικό οι δύο ομάδες. Από τη στιγμή που θα κριθούν δίκαια οι φάκελοί μας θα πάρουμε την αδειοδότηση και το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθούμε στην ΕΠΟ, προκειμένου να μας τοποθετήσει σε επαγγελματική κατηγορία».

Για το αν υπάρχει στήριξη από τους βουλευτές και τους πολιτικούς της Καβάλας: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους νυν και πρώην βουλευτές της Καβάλας. Πιέσεις στην ΕΠΟ, όσο και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ασκούνται και από τις δύο ομάδες. Ο στόχος είναι κοινός και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Να αντιληφθούν όλοι, ότι Βόλος και Καβάλα είναι δύο πόλεις, οι οποίες αδικήθηκαν και πρέπει πάση θυσία να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν υπήρξε επαφή με τη νέα υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού, κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη: «Δεν το γνωρίζω. Στο υπουργείο υπάρχει ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος υποσχέθηκε με δημόσια δήλωσή του, πως οι φάκελοι των δύο ομάδων θα εξεταστούν μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, όπως τόνισε στην περίπτωση που οι φάκελοι είναι πλήρεις, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για να απορριφθούν. Περιμένουμε από τον ΓΓΑ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να πάρουμε την αδειοδότηση».

Για το αν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 29 Μαΐου: «Θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Μποτσιβάλη και εφόσον το αποφασίσουμε από κοινού θα παραστούμε και οι δύο στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Πιστεύω πως είναι καλό να παραβρεθούμε. Να μας δούν, για να ξέρουνε και ποιοι είμαστε».

Για το αν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις στην ΕΠΟ: «Γίνονται διαρκώς. Οι επαφές δεν έχουν σταματήσει και ασκούνται πιέσεις από διάφορους παράγοντες. Όχι μόνο από την ΠΑΕ, αλλά και από βουλευτές, από παράγοντες της πόλης, καθώς και από την ΕΠΣ Καβάλας. Προσπαθούμε να προβλέψουμε πράγματα που μπορούν να συμβούν. Υπήρχε ένα άσχημο σενάριο, για το οποίο όλοι θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, ότι ενδεχομένως να μας δοθεί η άδεια από την ΕΕΑ και στη συνέχεια να μας …πετάξουν στην Γ’ Εθνική. Νομίζω, πως αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνουν.  Είμαστε έτοιμοι στην Καβάλα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν μπορούν να μας αδικήσουν, ούτε εμάς, ούτε και τον Ολυμπιακό Βόλου για δεύτερη φορά. Εάν χρειαστεί, οι δύο πόλεις θα δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο, προκειμένου να τους πιέσουμε για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

Για το αν σκέφτονται στην Καβάλα να κινηθούν νομικά, αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα: «Πάντα υπάρχει αυτή η σκέψη. Αυτό, άλλωστε, το τόνισε στην ΕΠΟ και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας πως οι δικαστικές υποθέσεις είναι σε αναστολή και δεν έχουν κλείσει. Αυτό που θέλουμε είναι να δικαιωθούμε αθλητικά. Να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και να δώσουν και πάλι χαρά στους φιλάθλους τους.

Για το αν η Καβάλα, εφόσον πάρει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, είναι σε θέση να πάρει και την αδειοδότηση από την ΕΠΟ: «Ο φάκελός που θα πρέπει να καταθέσουμε στην ΕΠΟ είναι έτοιμος. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα και αυτό το γνωρίζει η Ομοσπονδία. Το θέμα είναι, αν η ΕΠΟ έχει τη βούληση να διορθώσει ένα λάθος που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι».

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σε ισχύ τα χειμερινά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

H ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας ανακοινώνει τον εφετινό πίνακα των χειμερινών δρομολογίων, με ισχύ…

17 Σεπτεμβρίου 2024

Ανανεώνει έως το 2028 ο Ντούμφρις με την Ίντερ

Νέο συμβόλαιο πρόκειται να υπογράψει με την Ίντερ ο Ντένζελ Ντούμφρις. Η συνεργασία των δύο…

17 Σεπτεμβρίου 2024

Μέχρι 40% πτώση τη θερινή σεζόν στην επισκεψιμότητα στη Μαγνησία

Σε σημαντικά επίπεδα κυμαίνεται η πτώση της επισκεψιμότητας στην ηπειρωτική Μαγνησία για το φετινό καλοκαίρι,…

17 Σεπτεμβρίου 2024

Ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος η Παρισένια Παξινού

Δημοτική σύμβουλος Βόλου με την «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου, ορκίστηκε το πρωί…

17 Σεπτεμβρίου 2024

Απάντηση Υπεραστικού ΚΤΕΛ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Απάντηση στον δήμο Νοτίου Πηλίου με αφορμή την επιστολή του δημάρχου για την επανέναρξη δρομολογίων…

17 Σεπτεμβρίου 2024

Η επετειακή φανέλα της Μπάγερν για το Oktoberfest

Μπάγερν σημαίνει Μόναχο και Μόναχο είναι μεταξύ άλλων -και- Oktoberfest… Κάπως έτσι, λοιπόν, όπως άλλωστε…

17 Σεπτεμβρίου 2024