Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν παρατάει την προσπάθεια

Ο Ολυμπιακός Β. αναζητά τη βαθμολογική ανάκαμψη στον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό

 

 

Χωρίς βαθμό στα πλέι οφ παραμένει ο Ολυμπιακός Βόλου ύστερα από δύο παιχνίδια με ΑΕΚ εκτός έδρας και ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν, τουλάχιστον, στο ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να είχαν αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Αύριο Κυριακή στις 20.30 το βολιώτικο συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Βόλο, με τη νίκη να φαντάζει, πλέον, μονόδρομος.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ μπορεί να άφησε πικρή γεύση στους «ερυθρολεύκους», ωστόσο, η ομάδα ικανοποίησε τόσο την τεχνική ηγεσία, όσο και τους φιλάθλους με την απόδοσή της, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποσπούν τον χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Υπήρχαν ορισμένα διαστήματα στο παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και δικαιούταν το γκολ. Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν τέσσερις φορές σε θέση βολής, σπατάλησαν ωστόσο τις ευκαιρίες. Εκεί λοιπόν που το βολιώτικο συγκρότημα φαινόταν πως πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ από τον Βιεϊρίνια, μετά από λάθος εκτίμησης της φάσης από τον Γιακούποβιτς, για να γεμίσει με άγχος τους ποδοσφαιριστές του Μάκη Κατσαβάκη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου χρειάστηκε να γίνει ένα ακόμη λάθος στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» για να πετύχει ο Σαλπιγγίδης το 0-2. Ακολούθησε ένα ημίωρο εξαιρετικού ποδοσφαίρου από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Μαρτίν πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, μειώνοντας το σκορ σε 1-2, ενώ ο Νέμεθ ήταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας, χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην ισοφάριση.

Η ομάδα, πάντως, στο προχθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με πάθος, πίεσαν τον αντίπαλο, κυκλοφόρησαν την μπάλα, δημιούργησαν ευκαιρίες και γενικά ήταν μια ομάδα με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Πλήρωσαν, ωστόσο, τα δύο λάθη που έκαναν στην άμυνα, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την εμπειρία που διαθέτουν δεν «κλώτσησαν» την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Η επιστροφή του Γιάννη Ζαραδούκα στην ενδεκάδα συνοδεύτηκε με καλή απόδοση, ο Τομάς τα πήγε αρκετά καλά με αντίπαλο τον Αθανασιάδη, σε αντίθεση με τον Σανκαρέ που είχε προβλήματα με τον Σαλπιγγίδη. Ο Σέλεζι αδράνησε στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ από τον Βιεϊρίνια, ενώ ο Γιακούποβιτς έκανε τραγικό λάθος σε μια εύκολη σέντρα του Ελ Ζαρ, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Ο Άλβαρεζ κέρδισε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Ακόστα είχε καλές, αλλά και κακές στιγμές στο ματς. Ο Μόνχε κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ήταν κινητικός, δημιουργός της φάσης του γκολ του Ολυμπιακού και παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαίνει αγωνιστικά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Μπρέσκα είχε ορισμένες καλές εμπνεύσεις, δεν βοήθησε πάντως σημαντικά την ομάδα. Τον Μαρτίν τον αισθάνθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ, έκανε καλό παιχνίδι, ήταν δραστήριος μέσα και έξω από την περιοχή, ενώ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Σολάκης δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις όπως έπρεπε, σε δύο περιπτώσεις, όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Ο Νέμεθ, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή, ήταν ο μοιραίος παίκτης στην επίθεση για τον Ολυμπιακό, ενώ βοήθησε την ομάδα ο Ρόκας στο χώρο του κέντρου, παίζοντας στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

 

Αύριο με

Παναθηναϊκό

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός Βόλου για να αποφύγει την τελευταία θέση θα πρέπει αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Βόλο να αρχίσει να παίρνει βαθμούς. Με οδηγό την καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κερδίσουν τους «πράσινους», όπως συνέβη και στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη καλούνται να αντιμετωπίσουν μια έμπειρη ομάδα, η οποία παρότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση, διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης, επικίνδυνους ανά πάσα στιγμή.

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει, καθώς οι δύο ομάδες μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας θα δώσουν το τρίτο τους παιχνίδι στα πλέι οφ. Ο Μάκης Κατσαβάκης έμεινε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας και δεν αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών.

Εκτός του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και στο προχθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, θα απουσιάσει και ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στις δύο προσεχείς αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Στην άμυνα η τετράδα θα αποτελείται από τους Σέλεζι, Ζαραδούκα (ακραίοι οπισθοφύλακες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Τομάς, Σανκαρέ (κεντρικοί αμυντικοί). Επίσης, ο Γιακούποβιτς θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Στη μεσαία γραμμή οι Άλβαρεζ, Μόνχε και Μπρέσκα έχουν σίγουρη θέση, ενώ Ακόστα, Μητρόπουλος και Σολάκης «μάχονται» για δύο θέσεις στην ενδεκάδα. Ο Μαρτίν θα παίξει σίγουρα στην κορυφή της επίθεσης.

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν στο αυριανό ματς να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς και όπως δηλώνει ο Γιάννης Ζαραδούκας, σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν πρόκειται να παρατήσει την προσπάθειά της: «Πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε. Δεν θέλουμε να τα παρατήσουμε εδώ που φτάσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε να ανεβούμε ψυχολογικά με ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν για τελευταία φορά και στη συνέχεια η αποστολή θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Valis», εν όψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο Κουκουλάκης

«σφυρίζει» στο

Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟ

Ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό, με βοηθούς τους κ.κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Δημήτρη Γκάγκα (Λάρισας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Πέτρος Κωνσταντινέας από την Μεσσηνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το