Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν παίζει στην Δ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Β.

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες μέρες για το αν θα πρέπει ή όχι να αναζητηθεί φόρμουλα, προκειμένου να αγωνιστεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας (ετεροχρονισμένα), στην περίπτωση, βέβαια, που τυχόν συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στο περιφερειακό πρωτάθλημα δεν θα έβλαπτε τα συμφέροντα της ΠΑΕ και τον δικαστικό αγώνα που κάνει στην Ελλάδα και στο CAS. Τελικά, μετά από κοινή συνάντηση που είχαν χθες οι διοικήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου αποφασίστηκε να σταματήσει κάθε ενέργεια για συμμετοχή της ομάδας στην Δ’ Εθνική και πλέον η όλη προσπάθεια για δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου εστιάζεται στις δικαστικές μάχες που δίνει η ΠΑΕ εντός και εκτός συνόρων.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Πριν από μία εβδομάδα στο άτυπο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Valis» είχε παρθεί απόφαση να σταλεί αίτημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στην ΕΠΟ (πράγμα που έγινε το περασμένο Σάββατο) για συμμετοχή της ομάδας Κ-20 στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα – εφόσον κατέβαινε να αγωνιστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα – θα έπαιξε με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη, καθώς η ΠΑΕ ουδέποτε αποδέχθηκε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με τη οποία δεν χορηγήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, το Δ.Σ. είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ, κ. Τάσο Μπατζιάκα (ο οποίος κλήθηκε να δώσει το «παρών»), να υποστηρίξει το αίτημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κι αυτό για να μην διαλυθούν οι ομάδες Κ-20 και Κ-17, οι οποίες απαρτίζονται από ταλαντούχους και αξιόλογους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Μπατζιάκας ήρθε σε επαφή με παράγοντες της ΕΠΟ, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δείχνει θετική στο να δώσει τη δυνατότητα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου να παίξει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, παρότι αυτό έχει ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, ωστόσο, υπήρξε διάσταση απόψεων για το αν θα πρέπει η ομάδα να παίξει στο περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς υπήρχε ο φόβος μήπως η ΕΠΟ «πατήσει» πάνω στη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ’ Εθνική κατηγορία και χάσει η βολιώτικη ΠΑΕ κάθε ελπίδα διεκδίκησης να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ με γραπτή του δήλωση ζήτησε προχθές από την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και τους Οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, να αποφασίσουν (και να του απαντήσουν εγγράφως μέχρι χθες το μεσημέρι) αν θα συνεχίσει ή όχι τις ενέργειες στην ΕΠΟ για να αγωνιστεί η ομάδα στην Δ’ Εθνική.

Η απάντηση των Οργανωμένων ήταν άμεση και με ανακοινώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια κίνηση. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, δεν θέλουν να μπει «ταφόπλακα» στον δίκαιο αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου. Ζήτησαν, δε, από τη διοίκηση της ΠΑΕ να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες.

 

Αποσύρεται

το αίτημα

συμμετοχής

στη Δ’ Εθνική

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκ νέου του διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, παρουσία μελών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου και εκπροσώπων των Οργανωμένων φιλάθλων, όπου και τέθηκε το θέμα επί τάπητος.

Αποφασίστηκε από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου –  και συμφώνησε απόλυτα η ΠΑΕ – να αποσυρθεί το αίτημα του Ερασιτέχνη για την συμμετοχή της ομάδας στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Το κλίμα στο συμβούλιο ήταν πάρα πολύ καλό, υπήρξε σύμπνοια, με τις δύο διοικήσεις να χαράσσουν κοινή γραμμή.

Από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και τα μέλη κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης και Σπύρος Διαμαντάρας. Από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μουλάς, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Παντελής Παπαεμμανουηλίδης, Δημήτρης Κλόντζας, Ζάκος Σαχίνης, Νίκος Τσεκούρας, Στέφανος Καραΐσκος και Νικόλαος Στρούγγης. Ο κ. Ναπολέων Χασακός εκπροσώπησε τον ΣΦΟΒ, ενώ οι κ.κ. Κούγιαλης, Σούρλας και Κρίκης τους Austrian Boys.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε και το μέλλον των ομάδων Κ-20 και Κ-17. Αποφασίστηκε αυτές οι δύο ομάδες να αξιοποιηθούν από τον Ερασιτέχνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να κρατηθούν οι ποδοσφαιριστές σε αγωνιστική ετοιμότητα και να τεθούν ξανά στη διάθεση της ΠΑΕ, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί στον δικαστικό αγώνα που κάνει.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Θανάσης Χαρμάνης, ενημέρωσε το συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν, σε νομικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ηρακλή, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του στο CAS, μετά την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Η Σούπερ Λιγκ, η οποία θορυβήθηκε από την προσφυγή του «Γηραιού» στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, απέστειλε μέσω του νομικού της συμβούλου, κ. Γιάννη Οικονομάκη, έγγραφο στο CAS, ζητώντας να μην ασχοληθεί με την υπόθεση του Ηρακλή. Όπως υποστηρίζει η Σούπερ Λιγκ, ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο Ηρακλής είναι ότι το αίτημα για ενεργοποίηση της υπόθεσης το κατέθεσε ο Ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ, την οποία αφορά η υπόθεση. Η ΠΑΕ αποδέχθηκε να αγωνιστεί η ομάδα στην Δ’ Εθνική, άρα δεν υπάρχει έννομο συμφέρον για τον Ηρακλή (δεν υφίσταται επαγγελματική ομάδα), προκειμένου να ασχοληθεί το CAS.

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Μετά από τη σημερινή (σημ. χθεσινή) κοινή σύσκεψη, που πραγματοποίησαν τα Διοικητικά Συμβούλια Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφασίστηκε, όπως ο Ερασιτέχνης αποσύρει άμεσα το υποβληθέν αίτημα προς την ΕΠΟ για συμμετοχή του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε, σταθμίζοντας τις διαμορφωμένες συνθήκες και για την αποφυγή κωλυμάτων, που θα μπορούσαν να εμφανίσουν κακόπιστοι στο δίκαιο δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, εντός και εκτός Ελλάδας, για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League, εκεί όπου αγωνιστικά και σύμφωνα με όλες τις αθλητικές δικαστικές αποφάσεις, ανήκει.
Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο να σταθεί στο πλευρό των διοικήσεων του ενιαίου Ολυμπιακού Βόλου, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη μέχρι την τελική δικαίωση».

Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει δύο προσφυγές στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο – η μία κατά της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και η άλλη κατά της ΕΠΟ για την καταπάτηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου – και για να μπορεί να τις υποστηρίξει θα πρέπει να υπάρχει έννομο συμφέρον. Αν η ΠΑΕ αποδεχθεί την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τον υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική (επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ δεν υπάρχει), τότε δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο της στο CAS.

Για τον λόγο αυτό το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και στη συνέχεια να καταθέσει νέα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στις 15 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το