Photo Gallery, Τοπικά

Δεν πάει άλλο…

 

Από αριστερά οι κ.κ. Δημ. Βασιλείου, γενικός γραμματέας του ΕΚΒ, Δημ. Κουτσούκος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και Θαν. Παπαδημόπουλος, πρόεδρος του ΕΚΒ

 

 

 

Μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

 

 

 

Κάλεσμα απευθύνουν σε εργαζομένους, συνταξιούχους και ανέργους το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ

 

 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) απευθύνουν σε εργαζομένους, συνταξιούχους και ανέργους το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες τα προεδρεία τους, τονίστηκε η ανάγκη για δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος ανακοίνωσε τη διοργάνωση παμβολιώτικου συλλαλητηρίου εντός του Σεπτεμβρίου.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

 

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ίσως να φαίνεται επετειακό το συλλαλητήριο φέτος, αλλά έχει ένα ξεχωριστό συμβολισμό, διότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πάρα πολλά και πιστεύουμε ότι αυτό το συλλαλητήριο πρέπει να είναι σταθμός για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας εν όψει του χειμώνα και της πολιτικής που κατά την άποψή μου πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και πρέπει να καταλάβουν αυτοί που κρατούν τις τύχες μας ότι δεν πάει άλλο, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό το λόγο καλώ όλους τους συναδέλφους μου που το Σάββατο δεν έχουν να κάνουν τίποτα καλύτερο, να μεταβούν με τα πούλμαν του ΕΚΒ στη Θεσσαλονίκη. Ας αφήσουν ένα Σάββατο την προσωπική τους διασκέδαση, γιατί πρέπει εκεί να δώσουμε ένα στίγμα ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση».

Κληθείς ο κ. Κουτσούκος να σχολιάσει τις προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για το Δημόσιο, επισήμανε: «Οι ανακοινώσεις είναι μόνο ανακοινώσεις και δεν έχει τίποτα εξειδικευτεί. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι πως στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης δεν υπάρχει πλέον η «προσωπική διαφορά» σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο. Για την ΑΔΕΔΥ που ενδιαφέρεται συνολικά για ενιαίο μισθολόγιο, είναι αυτό που ζητούσαμε. Μένει να δούμε πού θα είναι η οροφή του μισθολογίου. Για τις εφεδρείες που ακούστηκαν, μιλάμε για Οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Είμαστε κατά των απολύσεων και το λέμε ξεκάθαρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση του ΕΚΒ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ για το Σάββατο στις 6 μ.μ. Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων, διότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είτε φοροεισπρακτικά είτε αντεργατικά και αντιλαϊκά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, δεν μας δίνουν άλλη επιλογή, παρά μόνο να διαμαρτυρηθούμε στη ΔΕΘ».

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τη διοργάνωση παμβολιώτικου συλλαλητηρίου εντός του Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως «θα αποτελέσει συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά τη ΔΕΘ και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις που έχουν καταβαραθρωθεί, την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους εργασίας. Θέλω να καταγγείλω τις τακτικές και τα νέα μέτρα, που θέλει να υιοθετήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση με την κατάργηση όλων των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Θέλουν να μας γυρίσουν σε εργασιακό μεσαίωνα και δυστυχώς να διαμορφώσουν την Ελλάδα ως μια αποικία των Ευρωπαίων με μισθούς πείνας. Γι’ αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε το «παρών», καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια του «δεν συμμετέχω»», προσέθεσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το Σάββατο στις 10 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ οι εργαζόμενοι όλης της χώρας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να διαδηλώσουν μαζικά και αγωνιστικά ενάντια στην πολιτική της ύφεσης και της αντεργατικής λαίλαπας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Θα είναι η απάντηση στην καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων, στην κατεδάφιση εκ βάθρων του ασφαλιστικού συστήματος».

Να αναφερθεί ότι η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου (δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Ε.Κ. Βόλου 24210-24735).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το