Τοπικά

Δεν λειτούργησε η «Σίτιση στο Σπίτι»

Εξηγήσεις για τη μη λειτουργία του προγράμματος «Σίτιση στο Σπίτι», λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δήμο, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας Ελ. Ζαφειρίου. Με έγγραφό του ο κ. Παντσάς ζητεί να ενημερωθεί εγγράφως πόσες μέρες δεν μοιράστηκε φαγητό στους ανήμπορους συμπολίτες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Σίτιση στο Σπίτι», αν  έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δήμο, ώστε να διασφαλίζεται η  λειτουργία της δομής αυτής και αν δεν έχει οριστεί, τίνος υπαιτιότητα είναι.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Παντσάς τονίζει ότι: «Το πρόβλημα προέκυψε από τη μορφή της κινητοποίησης που επιλέχθηκε (συνδυασμός πρωινής στάσης εργασίας με κατάληψη δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και οι χώροι των μαγειρείων), η οποία καθιστούσε αδύνατη έστω και τη μερική κάλυψη των αναγκών. Σεβαστήκαμε απολύτως και σεβόμαστε  το δικαίωμα στην απεργία και σε κάθε νόμιμη μορφή αγώνα, περιμέναμε ωστόσο ότι μέρα με τη μέρα θα εκδηλώνονταν εκ μέρους των απεργών η κοινωνική ευαισθησία  και η ευθύνη που απαιτείται όταν πρόκειται για τη λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος. Είχαμε μάλιστα το περιθώριο αυτής της αναμονής, καθώς οι επωφελούμενοι δεν εξαρτώνται απολύτως από τα παρεχόμενα από το Δήμο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα καλύπτει το μεσημεριανό γεύμα από Δευτέρα έως και Σάββατο, ενώ σε έκτακτες συνθήκες οι επωφελούμενοι αναγκάζονται να καλύπτουν τις ανάγκες με δικά τους μέσα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα το μήνα Αύγουστο (μήνας αδειών του προσωπικού).

Παρόλα αυτά, είναι φανερό ότι οι ευρισκόμενοι σε αγωνιστική κινητοποίηση εργαζόμενοι όφειλαν να λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες ζωτικής σημασίας ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού όπως οι υπερήλικες και οι ανήμποροι συμπολίτες μας και να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του προγράμματος «Σίτιση στο σπίτι» ούτε για μια μέρα. Περιμένουμε ότι από σήμερα θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα και ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα θα διαφυλάξουν την ευπρέπεια του αγώνα τους, χωρίς να επιβαρύνονται ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το