Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα

Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ έχουν προαποφασίσει τον αφανισμό του Ολυμπιακού Β.

 

 

 

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ, όσον αφορά την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν περιμένει καν το υπόμνημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί την προσεχή Τρίτη και στη συνέχεια να βγάλει την απόφασή της. Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, η Επιτροπή Εφέσεων ήδη έχει πάρει την απόφασή της και θα απορρίψει την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι την ίδια μέρα η Σούπερ Λιγκ έχει προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η διαγραφή μελών και η αντικατάσταση αυτών.

Η διαγραφή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας από τον συνεταιρισμό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η Σούπερ Λιγκ δεν δέχεται να συμμετάσχουν οι παραπάνω ομάδες στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει απόφαση για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ’ Εθνική (φρόντισε, ωστόσο, χθες να εκδώσει τα δελτία των Σανκαρέ, Ουμπίντες, Ακόστα και Γιακούποβιτς για λογαριασμό του Άρη) γιατί φοβάται τις νομικές επιπτώσεις, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

«Η ΕΠΟ δεν έβγαλε ξεκάθαρη απόφαση για υποβιβασμό ομάδων ονομαστικά, γιατί φοβάται τις νομικές συνέπειες. Δεν έχουμε μια απόφαση στα χεριά μας που να λέει κύριοι παίζεται σ’ αυτή την κατηγορία. Η απόφαση της ΕΠΟ ν’ αφήσει ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές χωρίς να ονοματίζει ποιες ομάδες έχουν υποβιβαστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχει ένα σκοπό. Να σκορπίσει την διχόνοια στους παίκτες μας και να φύγουν. Στόχος τους είναι η οικονομική εξόντωση του Ολυμπιακού Βόλου».

Παρότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό Βόλου είναι πολύ δύσκολη, ο κ. Μποτσιβάλης τονίζει πως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα: «Ανέλαβα τον Ολυμπιακό με σκοπό να σώσω την ομάδα που αγάπησε ο Βόλος. Δεν παραδίδουμε τα όπλα. Τη Δευτέρα θα πάμε στην UEFA, στη συνέχεια θα προσφύγουμε στο CAS. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Θα συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα και ας είναι άνισος. Δεν μας ενδιαφέρει τι προσωπικά μπορεί να έχει ο Αχιλλέας Μπέος με τη δικαιοσύνη. Ας πολεμήσει και αν έχει δίκιο, να το βρει».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το σκεπτικό της ΕΕΑ, η οποία δεν δέχθηκε να επανεξετάσει το φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, ο κ. Μποτσιβάλης είπε: «Ξέρουν ότι παρανομούν, γι’ αυτό δεν βγάζουν το σκεπτικό. Οι εχθροί μας είναι δύο. Η Σούπερ Λιγκ μαζί με το κράτος. Θέλουν να πληρώσουν τη νύφη δύο ομάδες. Να μας πουν ποια κάθαρση θέλουν να κάνουν».

Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως ανέλαβε την ομάδα με την προϋπόθεση ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει στη Σούπερ Λιγκ: «Ανέλαβα τις τύχες της ομάδας υπό αίρεση. Αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ, τότε δεν θα πληρώσουμε τα ποσά που αντιστοιχούν για τις μετοχές που πήραμε. Δεν μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να αναλάβει μαγαζί που το κλείνουν με το έτσι θέλω».

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός περιμένουν από την ΕΠΟ την απόφαση (θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα) και στη συνέχεια να πράξει ανάλογα.

Η προσφυγή στο CAS (Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο) και στη FIFA είναι δεδομένη από πλευράς ΠΑΕ, καθώς δεν πρόκειται ο Ολυμπιακός να σταματήσει τον δικαστικό αγώνα που δίνει εδώ και τρεις μήνες κόντρα στην απόφαση της Πολιτείας να τον αφανίσει ποδοσφαιρικά και οικονομικά.

Την προσεχή Δευτέρα θα μεταβεί στην Ελβετία ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, κ. Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος μαζί με τον κ. Μιχάλη Μητσικό θα παραστούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, η οποία θα επανεξετάσει την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει να κάνει με τον αποκλεισμό της ομάδας από το Γιουρόπα Λιγκ.

Στον Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν πως θα είναι πολύ θετικό για τον σύλλογο να δικαιωθεί από την ΟΥΕΦΑ, εν όψει των περαιτέρω δικαστικών αγώνων.

 

Θέλει Μαρτίν η ΑΕΚ;

Δυναμικό μπάσιμο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Χουάν Μαρτίν. Η «Ένωση» βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αργεντινό επιθετικό, εξετάζοντας κατά πόσο είναι πρόσφορο το έδαφος για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onsports, ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους» στους περισσότερους από τους βασικούς όρους της συνεργασίας τους (συνολικές αποδοχές, χρονική διάρκεια συμβολαίου) ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν για να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Μία βασική προϋπόθεση που παραμένει σε εκκρεμότητα και φαίνεται να δυσκολεύει την ΑΕΚ ελέω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, αφορά το ύψος της προκαταβολής που θα δοθεί στον παίκτη αμέσως μετά το κλείσιμο του της συμφωνίας.

Από την στιγμή που θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και θα ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος σκόπελος ,τότε (και σύμφωνα πάντα με τα όσα μετέφερε ο Χουάν Μαρτίν στον κύκλο του), το πιθανότερο είναι πως θα ετοιμάσει βαλίτσες για την Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Πάντως, για την απόκτηση του Μαρτίν κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες  και η Δόξα Δράμας, η οποία θέλει να ενισχύσει την επιθετικής της γραμμή, εν όψει ενδεχόμενης συμμετοχής της στην Σούπερ Λιγκ. Οι απαιτήσεις του Αργεντινού φορ σε πρώτη φάση κρίνονται υπερβολικές, ειδικά για τα δεδομένα της Football League. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει αλλαγή στη στάση του παίκτη.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο…

3 Ιουλίου 2024

Ίδρυση εσπερινού Γυμνασίου κι ΕΠΑΛ στην Αλόννησο

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και κατόπιν της αγαστής…

3 Ιουλίου 2024

Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων Για περιβαλλοντικές δράσεις και κατασκευή κατοικιών για πλημμυροπαθείς

Σε ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο με σαφές περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και κοινωνικής ευθύνης με την…

3 Ιουλίου 2024

Ασφαλτόστρωση

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Μικρό Περιβολάκι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ρήγα…

3 Ιουλίου 2024

Νέκρα…

«Νέκρα» επικρατεί στο «Βολωνάκι» και μόνο μία γάτα έμεινε να «σουλατσάρει» στην «πιάτσα» των Βολιωτών.…

3 Ιουλίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ

Ουρά είχε σχηματιστεί το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ όπου γίνονται οι πληρωμές. Στις 12…

3 Ιουλίου 2024