Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν καταθέτει τα …όπλα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ κατέθεσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.

 

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα και χθες κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ προκειμένου να διαγράψει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα από μέλη του, με τους Λεβαδειακό και Πανσερραϊκό να παίρνουν τη θέση τους, εκτός απρόοπτου. Πριν, ωστόσο, συνεδριάσει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, η βολιώτικη ΠΑΕ φρόντισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της, ζητώντας να ισχύσει προσωρινή διαταγή για τη μη διαγραφή και αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου από μέλος της Σούπερ Λιγκ, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ θα εκδικαστούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Θυμίζουμε, πως την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου πρόκειται να εκδικαστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν χορήγησε στο βολιώτικο συγκρότημα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Εφόσον η υπόθεση εκδικαστεί, η απόφαση αναμένεται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, θα υπάρξει νέα ανατροπή του σκηνικού στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Κι αυτό, καθώς το Δ.Σ. της Λίγκας δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα τον Ολυμπιακό Βόλου.

Από τη μη διαγραφή του Ολυμπιακού Βόλου η ζημία που υφίσταται η Σούπερ Λιγκ δεν είναι μεγάλη, καθώς θα καθυστερήσει για μία ή δύο αγωνιστικές η συμπλήρωση των ομάδων από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μέχρις ότου βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ που κατάθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αντίθετα, η ζημία που υφίσταται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην περίπτωση που αντικατασταθεί η ομάδα, χωρίς η Λίγκα να περιμένει την απόφαση του Εφετείου, είναι δυσανάλογη και ανεπανόρθωτη.

Είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Διοικητικό Εφετείο, που θα έπρεπε η Σούπερ Λιγκ να περιμένει πρώτα να τελεσιδικήσει η υπόθεση, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Αξίζει να σημειώσουμε, πως σε περίπτωση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως πράξη ακυρωτικού περιεχομένου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι σα να κατέχει το σχετικό πιστοποιητικό.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου αισιοδοξούν πως η ΠΑΕ θα δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για να παίξει είτε φέτος, είτε τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Την Δευτέρα ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει μια πολύ σημαντική δικαστική μάχη και αν την κερδίσει θα μπορεί, πλέον, να ελπίζει βάσιμα στην τελική δικαίωση.

Πάντως και να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, δύσκολα η ομάδα θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Εκτός αν παίξει με την ομάδα Κ-20, η οποία εδώ και τρεις μήνες προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του Αντώνη Μάνδαλου. Στην περίπτωση αυτή η ομάδα μπορεί να μην έχει ελπίδες παραμονής, καθώς θα παρουσιαστεί πολύ αδύναμη, έχοντας παράλληλα στην… πλάτη της και ποινή -10 βαθμών που της επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Υπάρχει, επίσης και το σενάριο να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου στον δικαστικό αγώνα που κάνει και να παίξει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάτι ανάλογο, έγινε φέτος με τον Ηλυσιακό, ο οποίος πέρυσι δεν έλαβε μέρος σε κανένα πρωτάθλημα, ωστόσο, δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση της συγχώνευσης με το Αιγάλεω και η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα τον συμπεριλάβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κατηγορία στην οποία έπαιζε ο Ηλυσιακός πριν από δύο χρόνια.

 

Οριστικά δεν

δηλώνει συμμετοχή

στην Δ’ Εθνική

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΠΟ στις ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, με τον Ολυμπιακό Βόλου οριστικά να μη δηλώνει να παίξει στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Οι ιθύνοντες του βολιώτικου συγκροτήματος με την απόφασή τους αυτή ρισκάρουν, καθώς αν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν δικαιωθεί στον δικαστικό αγώνα που κάνει, τότε την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρεθεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Τάκης Γιαννόπουλος, δεν έχει αποχωρήσει από σύλλογο, παρότι έχει δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ και περιμένει και αυτός τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γνώσεις του και το γεγονός ότι κατάφερε τα τρία προηγούμενα χρόνια να φέρει στην ομάδα παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό, καθιστούν τον Τάκη Γιαννόπουλο απαραίτητο στην προσπάθεια που θα γίνει από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 

Μέσα στην

ερχόμενη εβδομάδα

η προσφυγή

στο CAS

Την Δευτέρα, τελικά, θα έχει στα χέρια του το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ. Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι δικηγόροι της ομάδας το μελετήσουν, θα κατατεθεί προσφυγή στο CAS (αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα). Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και η απόφαση θα βγει μέσα στον ίδιο μήνα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την εκδίκαση από το CAS της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΑΕ κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να αποβάλει την ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ (προχθές κατέθεσε υπόμνημα).

Η ΠΑΕ έχει κάνει και καταγγελία στη ΦΙΦΑ, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση που Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να επιληφθούν του θέματος.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη δικαστική μάχη που δίνει η ΠΑΕ εντός Ελλάδος και ανάλογα θα ζητήσουν ακρόαση από τη ΦΙΦΑ, προκειμένου να εκθέσουν το ζήτημα στους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το