Photo Gallery, Τοπικά

Δεν θα εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου οι πενταμηνίτες που συνεχίζουν την κατάληψη

 

Χθες αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και την αντιδήμαρχο κ. Νατάσσα Οικονόμου, με αίτημα να μην καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας τους

Συνεχίζουν και σήμερα, για πέμπτη συνεχή ημέρα, την κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου οι εργαζόμενοι στα προγράμματα πεντάμηνης διάρκειας Κοινωφελούς Εργασίας. Χθες αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και την αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσσα Οικονόμου, με αίτημα να μην καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «η αδικαιολόγητη απουσία πέραν των πέντε συνεχών ημερών, θεωρείται ως καταγγελία της εργασιακής σχέσης εκ μέρους του ωφελουμένου».

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι καταγγελία της σύμβασης μπορεί να γίνει μόνο από τον εργοδότη, άρα από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η υποχρέωση δε των υπηρεσιών του Δήμου εξαντλείται στην αποστολή προς τον εργοδότη των ημερήσιων καταστάσεων παρουσίας των ωφελουμένων. Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημά τους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τους ενημέρωσε ότι από τη Δημοτική Αρχή έχει εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης προς το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επισπευστεί η καταβολή τους, προσθέτοντας ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Τέλος, τους κάλεσε να σταματήσουν την επιλεκτική, κατευθυνόμενη στοχοποίηση του Δήμου και τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του Δημαρχείου, διότι δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου και ιδιαίτερα της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σκοτινιώτης και η κ. Οικονόμου είχαν νωρίτερα συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο, κατά την οποία εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές η μεγάλη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Δημαρχείου και για τις ιδιαίτερα επώδυνες συνέπειες που αυτή συνεπάγεται για τη λειτουργία του Δήμου και την ανταπόκρισή του ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις και ανελαστικές υποχρεώσεις.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί

Μέλος της συντονιστικής επιτροπής ανέφερε ότι η κατάληψη του Δημαρχείου θα συνεχιστεί κι σήμερα και μετά θα λάβουν απόφαση για τη συνέχιση ή μη του αγώνα από την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως, ανέφερε, ότι οι πενταμηνίτες δεν θα παρεμποδίσουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα, ενώ στη δεύτερη, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία τους για να εκθέσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Για τις 6 σήμερα το απόγευμα, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στα πεντάμηνα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την ιδρυτική -καταστατική πράξη σωματείου με στόχο να υπάρχει συνδικαλιστική τους κάλυψη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το