Photo Gallery, Τοπικά

Δεν θα αποδώσουν το ΦΠΑ



Ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Εστίασης – Διασκέδασης Αλμυρού

ΛΕΖΑΝΑΤ: Αντιδράσεις των επαγγελματιών του Αλμυρού για τη μη λειτουργία του παραρτήματος του Επιμελητηρίου

 

 

 

 

 

Την άρνησή τους να αποδώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ΦΠΑ μέχρι η κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για αύξησή του στον κλάδο της εστίασης στο 23%, δήλωσαν ομόφωνα στη Γενική τους Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης – Διασκέδασης Αλμυρού. Παράλληλα, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση τιμών την παρούσα χρονική στιγμή, τονίζοντας ότι θα αναμένουν την κατάθεση του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου. Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους επαγγελματίες του Αλμυρού η απόφαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να προχωρήσει από χθες στην αναστολή λειτουργίας του παραρτήματός του στον Αλμυρό.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

[email protected]

 

«Προχωρούμε σε στάση πληρωμών και δεν θα εισπράττουμε ΦΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης – Διασκέδασης Αλμυρού κ. Κων. Μπουρλής, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση.

Στη διάρκειά της τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «η νέα αύξηση του ΦΠΑ πλήττει ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλή, «λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού θα βάλουν «λουκέτο». Δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις στο ΦΠΑ. Ήδη ως επαγγελματίες απορροφήσαμε τρεις απανωτές αυξήσεις χωρίς να αυξήσουμε τις τιμές στα προσφερόμενα προϊόντα. Οι καταστηματάρχες εστίασης – διασκέδασης του Αλμυρού αποφάσισαν να μην αποδώσουν ΦΠΑ στο Δημόσιο μέχρι η Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για αύξησή του στο 23%».

Όπως προαναφέρθηκε, οι επαγγελματίες εστίασης – διασκέδασης του Αλμυρού αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση να μην προχωρήσουν σε αύξηση τιμών.
«Θα περιμένουμε την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου τον ερχόμενο μήνα και ευελπιστούμε πως σε αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών προς τα κάτω», επισήμανε ο κ. Μπουρλής και προσέθεσε:

«Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αύξηση τιμών στα προϊόντα που προσφέρουμε και θα ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτή μας την κίνηση. Δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε τέταρτη αύξηση ΦΠΑ. Οι  επιχειρήσεις μας δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κόστος λειτουργίας τους».

 

Αναστολή λειτουργίας

στο παράρτημα

του Επιμελητηρίου

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, με απόφαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ανεστάλη από χθες η λειτουργία του παραρτήματός του στον Αλμυρό, κίνηση, η οποία προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλή, «η αναστολή λειτουργίας του γραφείου στον Αλμυρό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών. Μας είπαν ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι το κλείσιμο θα είναι οριστικό λόγω περιστολής δαπανών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ηλ. Τσαμπαρδούκας τόνισε πως «η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος στον Αλμυρό θα διαρκέσει μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στο Επιμελητήριο. Οι επαγγελματίες του Αλμυρού θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται μέσω του διαδικτύου για τις πληρωμές τους ή μέσω ταχυπληρωμής».

Ωστόσο, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει οριστικά «λουκέτο» στο γραφείο του Αλμυρού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εφόσον χρειαστεί το γραφείο θα επαναλειτουργήσει, καθώς δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων».

Να αναφερθεί ότι στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στον Αλμυρό απασχολούνταν ένα άτομο, το οποίο απασχολείται πλέον στο Βόλο.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το