Αθλητισμός

Δεν θέλει περιπέτειες η Νίκη

Ο αγώνας με τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας βρίσκεται στο μυαλό όλων στις τάξεις της Νίκης, η οποία σαν σκοπό έχει να πάρει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να μην μπλέξει σε διάφορες περιπέτειες. Με πρόστιμο 11.250 ευρώ τιμωρήθηκε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ για τα όσα διαδραματίστηκαν στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΠ Ηρακλής.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Το παιχνίδι της Κυριακής βρίσκεται στο μυαλό όλων στη Νίκη. Αντίπαλος είναι ο Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας, ο οποίος πασχίζει να αποφύγει τον υποβιβασμό ή την εμπλοκή του στα μπαράζ παραμονής.

Από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι» θέλουν τη νίκη, η οποία είναι η μόνη που τους εξασφαλίζει συμμετοχή στα πλέι οφ. Μπορεί να τους χαρίσει τη δεύτερη θέση αν δεν νικήσει ο Οικονόμος στην Καλαμαριά, ή την τρίτη αν συμβεί το αντίθετο. Μάλιστα με το «τρίποντο» μπορούν να ελπίζουν ακόμη και σε απευθείας άνοδο, εφόσον ο Εθνικός Γαζώρου χάσει και τα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει και «στραβοπατήσει» ο Οικονόμος στη Θεσσαλονίκη.

Εάν η Νίκη δεν κερδίσει θα μπει σε περιπέτειες. Η ήττα την Κυριακή σίγουρα θα είναι καταστροφική, αφού θα μείνει εκτός πλέι οφ, μια και θα την περάσει σίγουρα ο Οικονόμος ή ο Απόλλων Καλαμαριάς και πιθανότατα ο Τηλυκράτης, που παίζει στην Αναγέννηση Σερρών με τον εκ των ουραγών Οδυσσέα Αναγέννησης. Επομένως κάτι τέτοιο ούτε που περνά από το μυαλό των «κυανολεύκων».

Το θετικό για τη Νίκη είναι ότι ευνοείται στη συντριπτική πλειοψηφία των σεναρίων, στα οποία θα εμπλακεί αν φέρει ισοπαλία. Σύμφωνα μ’ αυτό το ενδεχόμενο θα φτάσει τους 38 βαθμούς και τα σενάρια είναι τα εξής:

1) Ισοβαθμία με Οικονόμο: Η Νίκη θα είναι σίγουρα τρίτη, αφού θα την έχει προσπεράσει ο Απόλλων Καλαμαριάς (με πιθανή νίκη επί της ομάδας της Τσαριτσάνης). Το βολιώτικο συγκρότημα έχει αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στην Τσαριτσάνη, ενώ νίκησε με 2-1 εντός έδρας.

2) Ισοβαθμία με Απόλλωνα Καλαμαριάς: Η Νίκη πάλι καταλαμβάνει την τρίτη θέση, έχοντας από πάνω τους Εθνικό Γαζώρου και Οικονόμο. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη υπερτερεί και των Ποντίων στην ισοβαθμία, αφού στην Καλαμαριά έχασε 1-0, αλλά στο «Παντελής Μαγουλάς» επικράτησε με 2-0.

3) Ισοβαθμία με Τηλυκράτη: Εάν ο Τηλυκράτης πάρει «διπλό» στην Αναγέννηση Σερρών θα ισοβαθμήσει με τη Νίκη, με την οποία βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία. Αμφότερες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (0-0 στη Λευκάδα και 1-1 στη Ν. Ιωνία), γεγονός που θα οδηγήσει τις δύο ομάδες σε αγώνα μπαράζ για το ποια θα καταλάβει την τρίτη θέση.

4) Ισοβαθμία με Τύρναβο: Ο Τύρναβος βρίσκεται ακόμη στο «κόλπο» της ανόδου καθώς έχει 32 βαθμούς και μαθηματικά μπορεί να φτάσει στους 38, εφόσον κάνει το «δύο στα δύο» με Εθνικό Γαζώρου και Αετό Σκύδρας. Αυτό είναι το μόνο σενάριο που δεν ωφελεί τους Βολιώτες, οι οποίοι παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην «κλούβα», ενώ έχασαν με 1-0 εκτός έδρας.

Βέβαια για τη Νίκη υπάρχει και η πιθανότητα της τριπλής ισοβαθμίας με Οικονόμο ή Απόλλωνα Καλαμαριάς και Τηλυκράτη. Εάν στην ισοβαθμία βρίσκεται το συγκρότημα της Τσαριτσάνης (θα έχει χάσει από τον Απόλλωνα την Κυριακή), ο Οικονόμος έχει 7 βαθμούς, οι «κυανόλευκοι» 6 βαθμούς με γκολ 4-2, και ο Τηλυκράτης μόλις 2. Στην τριπλή ισοβαθμία με Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Τηλυκράτης έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς, η Νίκη 5 και οι Πόντιοι 3.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό καμία τριπλή ισοβαθμία δεν ευνοεί το βολιώτικο συγκρότημα, πράγμα που σημαίνει ότι η ισοπαλία είναι ικανή να την μπλέξει σε άσχημες περιπέτειες. Για το λόγο αυτό οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν με κάθε τρόπο τη νίκη απέναντι στον Μ. Αλέξανδρο, η οποία θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΑΕ απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Τα εισιτήρια έχουν κυκλοφορήσει ήδη και τα σημεία από τα οποία μπορούν να τα προμηθεύονται είναι τα γραφεία της ΠΑΕ, το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΗΛΜΑΚ του Δημήτρη Ιωαννίδη, το καφέ Dolce (Φιλαδελφείας με Λούλη), το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Φίλιππου Καϊάφα στη Μαιάνδρου (απέναντι από το 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο.  Επίσης από την ΠΑΕ Νίκη χορηγούνται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους. Τα 20 διατίθενται από το Blue Club και τα 10 από τον Όμιλο Φιλάθλων με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και της κάρτας ανεργίας.

Τέλος, την κυριακάτικη συνάντηση θα διευθύνει ο κ. Ζαχαριουδάκης από το Ηράκλειο, με βοηθούς τους κ.κ. Τσιαλογιάννη και Μπουξμπάουμ του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο κ. Διαγγελάκης, επίσης από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής.

 

Πρόστιμο για το ματς

με ΑΕΠ Ηρακλής

Πρόστιμο τελικά επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Νίκη για τα όσα συνέβησαν στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΠ Ηρακλής στον πρώτο γύρο. Οι «κυανόλευκοι» καλούνται να καταβάλλουν 10.000 ευρώ για τα επεισόδια εκτός γηπέδου και 1.250 ευρώ για όσα έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα και έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πάντως η βολιώτικη ΠΑΕ αναμένεται να εφεσιβάλλει την απόφαση προσδοκώντας σε μείωση του ποσού που καλείται να πληρώσει.

Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν ο Περικλής Αμανατίδης και ο συνεργάτης του Ιωσήφ Μωυσίδης, που κατηγορούνταν για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, ,12 του Πειθαρχικού Κώδικα στον αγώνα Νίκη-Εθνικός Γαζώρου, που διεξήχθη στις 13/5, στο «Παντελής Μαγουλάς».

Τέλος, αναβλήθηκε για τις 31 Μαΐου η εκδίκαση της υπόθεσης για την αναβολή της αναμέτρησης Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, η οποία αφορά άμεσα και τη Νίκη, καθώς έχει έννομο συμφέρον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το