Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν είναι όνειρο τα πλέι οφ

Στο χέρι του Ολυμπιακού Β. είναι να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λιγκ

Τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού με την Ξάνθη κατανοούν όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς την προσεχή Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να δώσουν ίσως το πιο κρίσιμο ματς της φετινής χρονιάς. Η νίκη φαντάζει μονόδρομος για τους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη, αν θέλουν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο που φάνταζε μακρινό στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Το βολιώτικο συγκρότημα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης με 35 βαθμούς, έχοντας απομακρυνθεί από τις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Μετά τη νίκη που σημείωσε την περασμένη αγωνιστική στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, η Ξάνθη, εξασφάλισε την παραμονή της και θα έρθει στο Βόλο να αγωνιστεί χωρίς άγχος, στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα.

Δεν θα είναι, πάντως, εύκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που η Ξάνθη είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, η οποία δέχεται δύσκολα γκολ και μακριά από το γήπεδό της έχει καταφέρει να αποσπάσει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει αυτή τη φορά τον παράγοντα έδρα και να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στο στόχο, ενώ δεν αποκλείεται αν τα αποτελέσματα της Καβάλας και του Άρη έρθουν ευνοϊκά για τους «ερυθρόλευκους», να «κλειδώσουν» μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Χωρίς να αγωνιούν για το αν θα κερδίσουν ή όχι τα δύο τελευταία παιχνίδια, με Άρη εκτός και Παναθηναϊκό εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κρατά αυτή τη στιγμή την τύχη στα χέρια του και από την ίδια την ομάδα εξαρτάται αν θα λάβει μέρος στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τρεις βαθμούς μπροστά από την Καβάλα και πέντε από τον Άρη, τις δύο ομάδες που μάχονται να ξεπεράσουν τον Ολυμπιακό και να μπουν στην πρώτη πεντάδα.

Αρκετά τα προβλήματα

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος καλούνται να αντιμετωπίσουν και μια σειρά από αγωνιστικά προβλήματα, καθώς στα προσεχή ματς θα στερηθούν των υπηρεσιών ορισμένων βασικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στη φετινή εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα.

Ο Λέαντρο Άλβαρεζ θα βγάλει τα ράμματα από το πόδι του μέσα στην εβδομάδα, στη συνέχεια θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και θα κάνει αγώνα δρόμου μήπως και προλάβει την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» στις 10 Απριλίου. Ομαλά εξελίσσεται η αποθεραπεία του Βιθέντε Μόνχε και αν όλα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός συμμετάσχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα είναι έτοιμος μέχρι τότε να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα.

Δεν έχει αλλάξει κάτι, όσον αφορά το θέμα του Κώστα Καπετάνου, με τον 26χρονο μέσο να εξακολουθεί να μην υπολογίζεται (με απόφαση της διοίκησης) από την τεχνική ηγεσία. Όπως όλα δείχνουν, ο Καπετάνος δεν πρόκειται να παίξει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της χρονιάς και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται σε άλλη ομάδα, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λήγει τον προσεχή Ιούνιο.

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Πέτερ Ντολεζάι (θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, ενώ θα απουσιάσει και από την αναμέτρηση με τον Άρη) με τον Χαβιέ Τομάς να αποτελεί παρτενέρ του Χαλίφα Σανκαρέ στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Το ευχάριστο είναι πως ο Μάκης Κατσαβάκης θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιάννη Ζαραδούκα και Στάθη Ρόκα, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο ματς με την Καβάλα, λόγω τραυματισμού.

Ο Παύλος Μητρόπουλος επιστρέφει σήμερα στο Βόλο και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο νεαρός μέσος είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων, η οποία χθες βράδυ έδωσε φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Βελγίου εκτός έδρας.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων του, οι οποίοι οφείλουν να δώσουν δυναμικό «παρών», να στηρίξουν την  προσπάθεια των παικτών να φτάσουν στη νίκη και να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας.

Τσιώλης: Εύχομαι

τα καλύτερα

στον Ολυμπιακό Β.

Τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου απέφυγε να πει ο Σάκης Τσιώλης, αρκούμενος στο «είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal», ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκα

αν είχε πρόταση από τον Άρη όσο ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου, απατώντας σχετικά: «Όσο ήμουν στο Βόλο με είχαν πλησιάσει αρκετές ομάδες. Επίσημη πρόταση δεν είχα από τον Άρη, απλά μεσάζοντες μου είχαν μεταφέρει το ενδιαφέρον και πως αν μείνω ελεύθερος το καλοκαίρι να ξέρω πως ο Άρης θέλει να μιλήσουμε. Από τη στιγμή που έμεινα ελεύθερος και ο Άρης ήταν δίχως προπονητή, επισπεύστηκε η διαδικασία».

Σε ερώτηση ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου απάντησε διπλωματικά: «Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εύχομαι τα καλύτερα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ας πούμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο αποφασίζει ο χρηματοδότης».

Ο Σάκης Τσιώλης αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τον τελικό του Κυπέλλου: «Στεναχωρήθηκα για τους παίκτες που ήξερα πόσο το ήθελαν, αλλά και για μένα. Αν έπαιρνε το Κύπελλο η ομάδα, όλοι θα θυμούνταν πως γι’ αυτήν τη διάκριση συνέβαλα κι εγώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το