Photo Gallery, Τοπικά

Δεκαήμερο δράσεων φιλαναγνωσίας

 Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την Πέμπτη 14-3-2013 και για ένα δεκαήμερο πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων με κεντρικό άξονα την φιλαναγνωσία.

Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε με την επίσκεψη των συγγραφέων Κώστα Μάγου και Γιώτας Φώτου, που συζήτησαν με τους μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων αντίστοιχα, τόσο για τα βιβλία τους όσο και για την αξία των βιβλίων γενικότερα. Η επόμενη συνάντηση ήταν ανάμεσα στη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη και τους μαθητές της Γ΄ τάξης και ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της Ελένης Στανιού, που συζήτησε με τους μαθητές της Α΄ τάξης για το καινούριο της βιβλίο «Πολίν».

Οι επισκέψεις των συγγραφέων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φιλαναγνωσία» που υλοποιείται στο σχολείο αλλά αποτελούσαν και επιμέρους δράσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και διαπολιτισμικών. Θέματα όπως η διαφορετικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η σημασία του νερού που πραγματεύονται τα βιβλία των συγγραφέων απασχόλησαν τους μαθητές και τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η εβδομάδα δραστηριοτήτων στο σχολείο είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στο καλό βιβλίο με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που είναι στις 2 Απριλίου. Επίσης οι Παγκόσμιες Ημέρες όπως του Νερού (22 Μαρτίου), Δασοπονίας και κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου), αποτέλεσαν κριτήριο για την επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι  εκδηλώσεις για τη φιλαναγνωσία θα ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα, με την επίσκεψη του Μάνου Κοντολέων, που θα συναντηθεί με τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων και της Ελένης Δικαίου, που θα συζητήσει με τους μαθητές για τον Ελληνισμό της Σμύρνης με αφορμή το βιβλίο της «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά».

Επιπρόσθετα, στο χώρο του σχολείου λειτούργησε και έκθεση βιβλίου, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι μαθητές και απέδειξαν ότι ακόμα και σε εποχή κρίσης το καλό λογοτεχνικό βιβλίο κατέχει μια ξεχωριστή θέση και έχει μια σημαντική παιδαγωγική αξία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το