Αθλητισμός

“Δίψα” για τρίποντο στη Νίκη απέναντι στην Καλλονή

 

Να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από επτά αγωνιστικές θα επιχειρήσει σήμερα η Νίκη, η οποία στις 15.00 φιλοξενεί την Καλλονή στο Πανθεσσαλικό. Τους φιλάθλους στο πλευρό της περιμένει να έχει η βολιώτικη ομάδα, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Έτοιμη για να σπάσει το αρνητικό σερί είναι η Νίκη. Σήμερα στις 15.00 υποδέχεται την Καλλονή και θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για πολλούς λόγους. Από τη μια μεριά για να αρχίσει πάλι να ανεβαίνει στη βαθμολογία και από την άλλη για να τονωθεί το ηθικό ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, που είδαν την ομάδα από την κορυφή να οπισθοχωρεί στην όγδοη θέση του πίνακα.

Βέβαια οι «κυανόλευκοι» μόνο εύκολο έργο δεν πρόκειται να έχουν σήμερα. Η Καλλονή θεωρείται μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και ενισχύθηκε σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ασφαλώς το πιο ηχηρό απόκτημα ήταν ο Μακούμπα Κάντζι, ο οποίος είναι δεινός σκόρερ και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Επίσης στη μεσοεπιθετική γραμμή δεσπόζουν τα ονόματα των Μανούσου και Λεοζίνιο, ενώ στα μετόπισθεν υπάρχει η εγγύηση που παρέχει η εμπειρία του Ηλία Κώτσιου και του Ανέστη Αναστασιάδη.

Η ομάδα της Μυτιλήνης το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση και ανέβηκε γοργά τα σκαλοπάτια της βαθμολογικής κλίμακας. Αντίθετα η Νίκη ακολουθεί αντιστρόφως ανάλογη πορεία, με έξι συνεχόμενες ισοπαλίες.

Σήμερα όμως οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα είναι αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί. Για να το πετύχουν αυτό ποντάρουν και στη συμπαράσταση του κόσμου. Με τον Πιερικό οι φίλαθλοι ήταν πολλοί στο Πανθεσσαλικό, αλλά το βολιώτικο συγκρότημα δεν τους ικανοποίησε με την ισοπαλία που παραχώρησε στους Κατερινιώτες. Ωστόσο σήμερα οι «κυανόλευκοι» θέλουν να τους αποζημιώσουν παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

 

Με Τάντιτς

στην αποστολή

Στον αγωνιστικό τομέα δύο είναι οι «πονοκέφαλοι» για τον Γιώργο Χατζάρα. Ο πρώτος είναι δυσάρεστο, αφού ο Άλαν Λαλίν δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στο ματς με τον Ηρακλή. Αντίθετα ο Μπόζινταρ Τάντιτς γυμνάστηκε χθες χωρίς ενοχλήσεις και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Ο δεύτερος είναι ευχάριστος και έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, όπου ο Θεσσαλονικιός τεχνικός δεν ξέρει αν θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Δημήτρη Σαμαρά ή τον Βασίλη Καρατζά. Το πιο πιθανό είναι να προτιμηθεί ο πρώτος, αφού προορίζεται για το μαρκάρισμα του Κάντζι, που βλέπει τον κόσμο από τα 1.93μ., με τον έμπειρο στόπερ να ειδικεύεται στους υψηλόσωμους σέντερ φορ.

Επίσης επειδή πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι δεν αποκλείεται ο Κώστας Χατζής να μείνει στον πάγκο και να οπισθοχωρήσει ο Νίκος Πουρτουλίδης. Σ’ αυτή την περίπτωση θα παίξει ο Μανώλης Σκούφαλης δεξιά, με τον Τάσο Κυριάκο να μετατοπίζεται στον άξονα.

Επίσης ο Γιώργος Χατζάρας δοκίμασε τον Παντελή Ριζογιάννη και σε ρόλο δεξιού μπακ αντί του Στέργιου Ψιάνου, κάτι που είναι πιθανό να δούμε σήμερα. Σύμφωνα μ’ αυτό το σενάριο στον άξονα θα παίξουν οι Πουρτουλίδης και Χατζής.

Σχετικά με την επίθεση ο Κώστας Φλίγκος μπορεί να μην είχε καλή απόδοση στο Καυταντζόγλειο, αλλά αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Άλαν Λαλίν. Άλλωστε έχει προσφέρει τα μέγιστα φέτος και δικαιούται να έχει και εκείνος μια κακή ημέρα, όπως συνέβη κόντρα στον Ηρακλή.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα είναι η εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Δημήτρης Κοντοδήμος (αριστερά), Άγγελος Βέρτζος και Δημήτρης Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Παντελής Ριζογιάννης και Κώστας Χατζής στον άξονα, από τις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Τάσος Κυριάκος (δεξιά) και Χάρης Παππάς (αριστερά), με τον Νίκο Πουρτουλίδη να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Κώστα Φλίγκο, που θα είναι ο σέντερ φορ.

Επίσης στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι: Καρακούτσης, Σκούφαλης, Καρατζάς, Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Τζιώρας, Τάντιτς.

 

Η Καλλονή

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται η Καλλονή. Με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της τα πηγαίνει πολύ καλά και ήδη διεκδικεί τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Για τη σημερινή αναμέτρηση η τεχνική ηγεσία της Καλλονής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού εξέτισαν την ποινή τους οι Σερφά και Κριπιντήρης και επιστρέφουν

Δεκαεννιά παίκτες επέλεξε ο προπονητής της Καλλονής, για το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Συγκεκριμένα η αποστολή έχει την εξής σύνθεση: Μάππας, Σιδεράκης, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Κώτσιος, Αναστασιάδης, Ντιμπαλά, Κάντζι, Μανούσος, Σερφά, Χωριανόπουλος, Γάλας, Λαμπρόπουλος, Γκόβας, Βλαστέλλης, Μανουσάκης, Μάρα, Σιλιγαρδάκης, Κριπιντίρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το