Αθλητισμός

Δίκαιη μοιρασιά ανάμεσα σε Ηρακλή και Νίκη (0-0) στο Καυταντζόγλειο

 

 

Μοιράστηκαν τις εντυπώσεις Ηρακλής και Νίκη στο Καυταντζόγλειο. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο (το πρώτο οι Βολιώτες και το δεύτερο οι Θεσσαλονικείς), αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο, με συνέπεια να μείνουν στο 0-0. Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Άλαν Λαλίν.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή αναδείχθηκε χθες η Νίκη στο Καυταντζόγλειο. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού το βολιώτικο συγκρότημα ήταν ανώτερο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ο «Γηραιός» ήταν εκείνος που ήλεγξε το παιχνίδι. Τελικά γκολ δεν μπήκε και μοιραία ήρθε η «λευκή» ισοπαλία.

Περίπου 50 οπαδοί της Νίκης βρέθηκαν στις εξέδρες, αφού δεν επιτράπηκε η οργανωμένη μετακίνηση από την αστυνομία.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

Ο Γιώργος Χατζάρας επέλεξε σύστημα 4-5-1 με τρεις επιθετικούς μέσους. Πιο συγκεκριμένα ο Βούρας υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ψιάνο (δεξιά), Κοντοδήμο (αριστερά), Καρατζά και Βέρτζο (σέντερ μπακ) να τοποθετούνται στην άμυνα. Στο κέντρο έπαιξαν οι Ριζογιάννης, Χατζής (στον άξονα), Κυριάκος και Παππάς επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Πουρτουλίδη να συνεπικουρεί τον Λαλίν, ο οποίος αποτέλεσε την επιθετική αιχμή.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο και ο Γιάννης Χατζηνικολάου εφάρμοσε διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τερματοφύλακα τον Χουάντερσον και τους Χ. Παληγεώργο (δεξιά), Λόπεθ (αριστερά), Βαγγελόπουλο και Σαββίδη (στόπερ) στα μετόπισθεν. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Φερνάντες, Γ. Παληγεώργος (αμυντικοί χαφ), Ισαάκ (δεξιά) και Σουλίδης (αριστερά), με τον Τάι να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Στεφανίδη που ήταν ο σέντερ φορ.

 

Κλασικές ευκαιρίες

στο α’ μέρος η Νίκη

«Οπλισμένος» με την καλή ψυχολογία που του προσέδωσαν οι τελευταίες επιτυχίες ο Ηρακλής μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς. Έτσι στο πρώτο πεντάλεπτο έκλεισε τη Νίκη στα καρέ της κερδίζοντας δύο γρήγορα κόρνερ. Μάλιστα στο δεύτερο από αυτά στο 4’, ο Φερνάντες έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Βούρας έκλεισε καλά τη γωνία του και απέκρουσε.

Βλέποντας τον «Γηραιό» να μπαίνει με πολλή όρεξη στο ματς ο Γιώργος Χατζάρας έδωσε εντολή για σίγουρο παιχνίδι με αρκετές πάσες. Πράγματι το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Βούρα, ενώ έριξε την πρώτη …προειδοποιητική βολή της στο 8ο λεπτό. Ο Κυριάκος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ προς τον Λαλίν, που κινήθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά κοντραρίστηκε από τον Βαγγελόπουλο και ο Χουάντερσον μάζεψε την μπάλα.

Αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις έκανε η Νίκη στο 11’. Ο Παππάς έφυγε γρήγορα στον κενό χώρο, αλλά δεν είδε τον Λαλίν που ανοιγόταν στον άξονα. Έτσι ο βραχύσωμος εξτρέμ προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά έστειλε την μπάλα στα …ύψη.

Ωστόσο η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Νίκης. Στο 16ο λεπτό ο Λαλίν τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με το φορείο. Αν και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο άσος από την Ονδούρα δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με συνέπεια να αντικατασταθεί στο 19’ από τον Φλίγκο.Αμέσως μετά την αλλαγή της Νίκης, ο Σουλίδης έκανε κούρσα από τα αριστερά και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι. Ο Τάι σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και απομακρύνθηκε.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη σημειώθηκε στο 22ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από τον Παππά, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και τροφοδότησε τον Πουρτουλίδη, ο οποίος έβγαλε αμέσως τη σέντρα για τον Κυριάκο. Ωστόσο ο αρχηγός των Βολιωτών, αν και αμαρκάριστος, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία.

Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο δίλεπτο 27’-28’. Στο 27’ Κυριάκος και Παππάς έκαναν κομπίνα σε κόρνερ, με τον πρώτο να σεντράρει και τον Πουρτουλίδη να σουτάρει. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Φλίγκος και προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Παππάς στάθηκε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Χ. Παληγεώργου και έδωσε ασίστ στον Κυριάκο, ο οποίος από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σούταρε άουτ.

Ο Ηρακλής απείλησε ξανά στο 35’, όταν ο Ισαάκ από τα αριστερά (άλλαξε πλευρές με τον Σουλίδη μετά το 30’) συνέκλινε προς τον άξονα και σούταρε από μακρινή απόσταση δίχως επιτυχία. Επίσης στο 41’ μετά από φάουλ του Λόπεθ, ο Βούρας δεν πραγματοποίησε καλή έξοδο, αλλά κανείς παίκτης του «Γηραιού» δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

 

Πίεσε ο Ηρακλής

στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με τον Ηρακλή να φτάνει κοντά στο γκολ μετά από πέντε λεπτά αγώνα από στημένη φάση. Στο 50’, λοιπόν, ο Τάι εκτέλεσε φάουλ, ο Στεφανίδης έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Βούρας απέκρουσε. Φάση «καρμπόν» στο 53’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές (δημιουργός ο Τάι, εκτελεστής με το κεφάλι ο Στεφανίδης), αλλά και πάλι ο Βούρας ενήργησε σωστά.

Από την άλλη πλευρά στο 56’ ο Ψιάνος πέρασε κάθετη πάσα προς τον Κυριάκο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του «Γηραιού». Όμως η πάσα ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ ό,τι έπρεπε, με συνέπεια ο αρχηγός της Νίκης να προλάβει την μπάλα.

Οι δύο προπονητές ήθελαν τη νίκη, πράγμα που φάνηκε και από τις επιθετικογενείς αλλαγές που πραγματοποίησαν. Πρώτα ο Γιώργος Χατζάρας απέσυρε τον Ριζογιάννη και έβαλε τον Σκούφαλη στο 55’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γιάννης Χατζηνικολάου αντικατέστησε τον Φερνάντες με τον Κιρόφσκι. Όσον αφορά τη Νίκη, ο Πουρτουλίδης οπισθοχώρησε ως δεύτερος αμυντικός μέσος, ο Σκούφαλης τοποθετήθηκε στα δεξιά και ο Κυριάκος λίγο πίσω από τον Φλίγκο. Για τον Ηρακλή ο Κιρόφσκι έπαιξε ως σέντερ φορ έχοντας στο πλευρό του τον Στεφανίδη.

Στο 67’ οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με τον Ισαάκ, αλλά ο κ. Παπαπέτρου ακύρωσε το τέρμα, αφού ο Ισπανός μέσος χρησιμοποίησε το χέρι του. Μάλιστα ο Αθηναίος διαιτητής τιμώρησε και με κίτρινη κάρτα τον σκόρερ. Αν και το γκολ ακυρώθηκε, έδωσε το έναυσμα για την αγωνιστική άνοδο του Ηρακλή, ο οποίος άρχισε να πιέζει τη βολιώτικη εστία. Έτσι στο 69’ οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική ευκαιρία, όταν ο Κιρόφσκι έστρωσε για τον Στεφανίδη, που σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Βούρας.

Το παιχνίδι δεν κυλούσε επιθυμητά για το συγκρότημα του Γιώργου Χατζάρα, ο οποίος προχώρησε και στην τρίτη αλλαγή. Στο ματς μπήκε ο Σαμαράς με σκοπό να φυλάξει τον επικίνδυνο Κιρόφσκι παίρνοντας τη θέση του Ψιάνου. Δεξιός μπακ τοποθετήθηκε ο Καρατζάς.

Στο 80’ μετά από φάουλ του Λόπεθ, ο Χιονίδης απέτυχε να πιάσει κεφαλιά, την οποία κέρδισε ο Ισαάκ που βρισκόταν ακριβώς πίσω του, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Στο 86’ έγινε μια παράδοξη φάση. Ο Ηρακλής κέρδισε φάουλ ένα μέτρο περίπου έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο επέμενε να το εκτελέσει ο τερματοφύλακας Χουάντερσον. Οι …διαβουλεύσεις κράτησαν περίπου ένα λεπτό, με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να παρεμβαίνει δίνοντας εντολή στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να επιστρέψει στο τέρμα του, αφού το φάουλ ήταν έμμεσο. Τελικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Κιρόφσκι σημαδεύοντας το …τείχος. Ο Σκοπιανός τα πήγε σχετικά καλύτερα στο 91’, όταν έπιασε σουτ που είχε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά ο Βούρας σωστά τοποθετημένος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Η μοναδική φορά που η Νίκη μπήκε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 90ο λεπτό, όταν ο Παππάς κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Κυριάκος, ο Χατζής έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι το τελικό σφύριγμα του κ. Παπαπέτρου βρήκε τους δύο «μονομάχους» ισόπαλους χωρίς τέρματα.

 

Ηρακλής-Νίκη 0-0

 

1. Χουάντερσον

26. Χ. Παληγεώργος

25. Λόπεθ

4. Σαββίδης

47. Βαγγελόπουλος

20. Φερνάντες

(90. Κιρόφσκι 58’)

66. Γ. Παληγεώργος

14. Ισαάκ

28. Σουλίδης

87. Τάι

(69. Ουκάρ 77’)

11. Στεφανίδης

(9. Χιονίδης 77’)

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

(55. Σαμαράς 72’)

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

(20. Σκούφαλης 55’)

85. Χατζής

7. Κυριάκος

17. Παππάς

23. Πουρτουλίδης

9. Λαλίν

(46. Φλίγκος 19’)

 

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Ισαάκ, Ουκάρ

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Χριστοδούλου, Απτσόγλου (Αθηνών)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το