Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος Βόλου: Το… σίριαλ με το έλλειμμα 1.000.000Ε συνεχίζεται

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο εργολάβος Θεοφ. Βασιλειάδης – Αποποιείται ευθυνών για το έλλειμμα 370.000 ευρώ στην Αισωνία ο πρώην ταμίας


 

Αρνείται κάθε εμπλοκή του με το έλλειμμα που καταγράφεται στον δήμο Βόλου ο εργολάβος κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον πρώην δημοτικό ταμία κ. Χρήστο Σιγάλα, ήταν ο αποδέκτης ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ για το έργο του Μουσείου της Πόλης.

Ο εργολάβος ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, τον Απρίλιο, όπου κατέθεσε ο κ. Σιγάλας, ώστε να τα αξιοποιήσει για «κάθε νόμιμη χρήση».

Στην ίδια κατεύθυνση έχει κινηθεί και ο πρώην δήμαρχος κ.Αλέκος Βούλγαρης για τον οποίο ο κ. Σιγάλας είχε δηλώσει ότι του έδινε εντολές.

Την ίδια ώρα κάθε ευθύνη για το έλλειμμα στην Αισωνία ύψους 370.000 ευρώ αρνείται και ο πρώην ταμίας της Αισωνίας κ. Αν. Φλώρος. Σε υπόμνημα που έχει καταθέσει, για το οποίο χθες ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή η αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου,  κάνει λόγο για λογιστικό έλλειμμα στα ταμεία, ενώ επισημαίνει ότι διέθετε τα χρήματα για έργα του δήμου με εντολές που λάμβανε από τους προϊσταμένους του.

Για την εξέλιξη των υποθέσεων  που αφορούν υπαλλήλους των πρώην δήμων οι οποίοι  παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο, μετά την διαπίστωση ότι απουσίαζαν χρήματα από τα ταμεία, ενημέρωσε χθες την οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο ειδικός επίτροπος θα εξετάσουν τις υποθέσεις με τα χρήματα που λείπουν από τα δημοτικά ταμεία του Βόλου  και θα προχωρήσουν στον καταλογισμό των χρημάτων σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Το Ελεγκτικό Συνέδριο εμπλέκεται στην υπόθεση γιατί το έλλειμμα εντοπίστηκε στα Νομικά Πρόσωπα.

Χθες αποφασίστηκε να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση καταλογισμός του ποσού των 374.000 ευρώ που λείπει από τα ταμεία του δήμου Αισωνίας στον πρώην ταμία κ. Αναστ. Φλώρο και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να του ζητηθεί είτε  να αναπληρώσει το ποσό άμεσα, είτε  να καταθέσει ενστάσεις σε 48 ώρες.

Επίσης έχει δικαίωμα  να παραστεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ενώ η υπόθεση άμεσα παραπέμπεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Ο κ. Νίκου εκ μέρους της παράταξης του ΚΚΕ δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ότι δεν νομιμοποιείται ν’ αποφασίζει για τα συγκεκριμένα θέματα, γιατί αρμοδιότητα έχει μόνο ο εισαγγελέας.

Στο μεταξύ, υποθέσεις, του πρώην ταμία του δήμου Βόλου  βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο υπηρεσιακό συμβούλιο καθώς έχουν ζητηθεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Απριλίου, ώστε ο κ. Σιγάλας να «απολογηθεί» για την απουσία 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία, ενώ τα πρακτικά έχει ζητήσει και ο εργολάβος του Μουσείου της Πόλης Θ. Βασιλειάδης, για τον οποίο ο κ. Σιγάλας δήλωσε ότι του έδωσε τα χρήματα, ως πληρωμή για το έργο.

Τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής θα δοθούν και στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου την Τρίτη.

 

 

Προγραμματική με δήμους

Στο μεταξύ, χθες, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τους δήμους της Μαγνησίας, καθώς ο δήμος Βόλου στον οποίο περιήλθαν οι αρμοδιότητες της Πολεοδομίας καλείται να πληρώνει υπέρογκα ποσά για οδοιπορικά υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους σε όλο το Νομό.

Χθες εγκρίθηκαν οδοιπορικά για 22 περιπτώσεις μετακίνησης υπαλλήλων που αφορούσαν ελέγχους προηγούμενων μηνών.

Επίσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει ο δήμος σε πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια γραφικής ύλης, ύψους 60.000 ευρώ, με τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης κ. Μουλά να δηλώνει ότι η δημοτική αρχή έπρεπε να παρακολουθεί το παρατηρητήριο τιμών και στη συνέχεια να αποφασίζει για τους διαγωνισμούς.

Στις ενστάσεις και στις έντονες αντιδράσεις του κ. Μουλά η κ. Νατάσσα Οικονόμου απάντησε ότι ο δήμος ακολουθεί τη νομιμότητα.

 

 

Θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η καταβολή από τον δήμο των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους και χθες τυπική έγκριση έδωσε η Οικονομική Επιτροπή, ενώ αποφασίστηκε να διενεργηθεί ευρωπαϊκός διαγωνισμός για προμήθεια καυσίμων ύψους 900.000 ευρώ.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει δεκτή απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε εργολάβο ο οποίος προσέφυγε κατά απόφασης δημοτικού συμβουλίου για κατοχύρωση υπέρ εργοληπτικής εταιρείας του έργου επέκτασης των ποδηλατοδρόμων.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το