Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος Βόλου: Μειωμένο προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Σε οριακό επίπεδο βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Σε οριακό επίπεδο βρίσκεται από χθες η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του ενιαίου Δήμου Βόλου, καθώς έληξαν οι συμβάσεις 106 οκταμηνιτών.

Χθες δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση για πρόσληψη 100 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα πιάσουν δουλειά μέχρι το Πάσχα.

Με υπερβάσεις στις υπερωρίες και ανάπτυξη τομέων θα φροντίσει ο δήμος Βόλου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα πρέπει να λειτουργήσει με 147 άτομα και να καλύψει τις ανάγκες του Βόλου και των οκτώ δημοτικών ενοτήτων.

Ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης τόνισε χθες ότι εάν δεν πιάσουν δουλειά πριν το Πάσχα οι διμηνίτες θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων την εορταστική περίοδο.

Από χθες η Υπηρεσία Καθαριότητας αναδιοργανώνεται για να καλύψει τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη λήξη των συμβάσεων 106 ατόμων που από αυτούς 80 απασχολούνταν ως εργάτες καθαριότητας και συνοδοί και 22 ως οδηγοί. Στο μεταξύ, χθες κοινοποιήθηκε η έγκριση για την πρόσληψη 100 ατόμων (80 εργάτες καθαριότητας και 20 οδηγοί) που έχει ζητήσει η υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι συμβάσεις τους θα είναι δίμηνες και θα καλύψουν τα κενά μέχρι την πρόληψη 120 οχταμηνιτών.

«Και για τις δύο περιπτώσεις οι αιτήσεις από την υπηρεσία έγιναν έγκαιρα και αν οι διαδικασίες πρόσληψης των διμηνιτών καθυστερήσουν πέραν του Πάσχα, τότε θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων την εορταστική περίοδο είναι αυξημένος και δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε πολλές υπερωρίες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Νέα εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και την Κυριακή στον κεντρικό τομέα της πόλης αφαιρέθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας από 34 αυτοκίνητα, ενώ στους κατόχους επιβλήθηκαν πρόστιμα 80 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και θα πάρουν τις πινακίδες τους πίσω σε 10 ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το