Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ζητεί επιστροφή χρημάτων

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή για τα ελλείμματα τη Μ. Δευτέρα

Σε «Γολγοθά» για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους των πρώην Δήμων Βόλου και Αγριάς, αποδεικνύεται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του ενιαίου Δήμου Βόλου, τη Μ. Δευτέρα, όπου καλούνται σε ακροάσεις για τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και επιστροφή των χρημάτων.

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα των 149.000 ευρώ που δόθηκαν χωρίς εντάλματα από τα ταμεία του Δήμου σε εργολάβο, πρέπει να επιστραφούν, είτε από τον ταμία εντός 48 ωρών, είτε από τον παραλήπτη τους. Επίσης ποσό 93.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει στα δημοτικά ταμεία ο πρώην ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αγριάς, που τα έλαβε με μη νόμιμο τρόπο από τον ταμία της Αγριάς.

Η Οικονομική Επιτροπή έχει καλέσει σε ακρόαση τον πρώην ταμία Δήμου Βόλου κ. Χρ. Σιγάλα σχετικά με την αναπλήρωση του ελλείμματος των Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου, ύψους 966.000 ευρώ, ενώ θα εξεταστεί και η πειθαρχική υπόθεση του ελλείμματος των παρκόμετρων του πρώην Δήμου Βόλου, όπου εμπλέκεται ο κ. Σιγάλας και τρεις ακόμη υπάλληλοι. Πειθαρχικά θα εξεταστεί για τον κ. Σιγάλα και η υπόθεση του ελλείμματος των 149.000 ευρώ.

Επίσης καλείται σε ακρόαση ο πρώην ταμίας του Δήμου Αγριάς σχετικά με την αναπλήρωση του ελλείμματος του Ταμείου του πρώην Δήμου Αγριάς.

Η Οικονομική Επιτροπή καλεί και τον κ. Θεόφιλο Βασιλειάδη, εκπροσώπο της εταιρείας «Κ/Ξ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Β. – ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Κ. ΕΔΕ», για την επιστροφή του ποσού των 149.000,00 ευρώ που μη νομίμως καταβλήθηκε σ’ αυτόν από τον πρώην δημοτικό ταμία Βόλου.

Επίσης έχει γίνει κλήση στον πρώην ειδικό σύμβουλο του Δήμου Αγριάς κ. Παναγιώτη Καραδήμα, για την επιστροφή του ποσού των 93.000,00 ευρώ που μη νομίμως καταβλήθηκε σ’ αυτόν από τον πρώην δημοτικό ταμία Αγριάς.

Ο Δήμαρχος Βόλου παραπέμπει στην οικονομική επιτροπή την υπόθεση της διάθεσης από τον κ. Σιγάλα 149.000 ευρώ στον εργολάβο του Μουσείου της Πόλης Θ. Βασιλειάδη με πρόχειρες αποδείξεις γιατί το παράπτωμα επισύρει ποινή ανώτερη της αρμοδιότητάς του. Η υπόθεση θα παραπεμφθεί και στο υπηρεσιακό συμβούλιο με την «κατηγορία» της βαριάς αμέλειας, όπως του καταλογίζεται και στο πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για την υπόθεση

Η Οικονομική Επιτροπή θα καλέσει τυπικά τον πρώην ταμία να αναπληρώσει το έλλειμμα εντός 48 ωρών ή να υποβάλλει εντός πέντε ημερών τις θέσεις του εγγράφως.

Ωστόσο από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε για τα 149.000 ευρώ, στην οποία κατέθεσε ο εργολάβος που έλαβε τα χρήματα, προκύπτει ότι ο ανάδοχος του Μουσείου της Πόλης εισέπραξε το ποσό τμηματικά και παρουσίασε και πρόχειρη χειρόγραφη απόδειξη.

Οι δαπάνες όμως των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πληρώνονται με χρηματικά εντάλματα και δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολών με πρόχειρες αποδείξεις.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του προς την Επιτροπή σημειώνει ότι η πληρωμή του κ. Βασιλειάδη δεν είναι νόμιμη και πρέπει η Οικονομική Επιτροπή να καλέσει τον εργολάβο να επιστρέψει το ποσό και εάν αρνηθεί η υπηρεσία θα προβεί στο νόμιμο καταλογισμό του μη νομίμως εισπραχθέντος ποσού.

Η Οικονομική Επιτροπή θα καλέσει τον πρώην ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Αγριάς κ. Παναγιώτη Καραδήμα να επιστρέψει το ποσό των 93.000 ευρώ γιατί το εισέπραξε με μη νόμιμο τρόπο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το