Photo Gallery, Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον

Ομιλία στην ΚΟ  ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής

 

Για εθνική επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

και εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

 

ΑΘΗΝΑ 27.-

Περήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο πρωθυπουργός καθώς όπως είπε οι βουλευτές του κόμματος “έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού… τίμησαν τον όρκο τους και επέδειξαν σοφία και συναίνεση, ενώ γύρισαν την πλάτη τους στην προσπάθεια ορισμένων ετερόκλητων δυνάμεων να επικρατήσει το πλήρες χάος στη χώρα μας”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση παρά τις επικρίσεις ότι δεν διαπραγματευόταν με τους εταίρους, διαπραγματεύτηκε τόσο την επιμήκυνση του χρέους όσο και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και έπλεξε το εγκώμιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: “Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας στάση εθνικής ευθύνης. Φανταστείτε να μην είχαμε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο όπως μας προέτρεπαν”.

 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

 

“Αν τους είχαμε ακούσει τότε θα είχαμε χρεοκοπήσει και θα είχαμε πολύ σημαντικά κοινωνικά και εθνικά προβλήματα”, τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για μικροπολιτικά παιχνίδια και πρόσθεσε: “Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία να δείξει ότι έχει αλλάξει και να συμμετάσχει σε μια εθνική επιτυχία. Ορισμένοι πορεύονται με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις”.

Χωρίς να τον κατονομάζει ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: “Αφήνουμε σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί έστω και σε μια Ελλάδα της δραχμής”.

“Από την πρώτη στιγμή – τόνισε ο Γ. Παπανδρέου – καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια. Οι εκκλήσεις μας έμειναν συνήθως αναπάντητες μέχρι και σήμερα. Όλους αυτούς τους μήνες περίσσεψε η ανευθυνότητα, η υποκρισία, ο λαϊκισμός, η λοιδωρία, η λάσπη ακόμα και η αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας κατ’ εξοχήν από αυτούς, που έβαλαν φωτιά στο ‘σπίτι’ και το έβαλαν στα πόδια, ενώ στη συνέχεια διέπρεψαν στο να κάνουν μηδενιστική κριτική για το πως σβήνουν τη φωτιά που εκείνοι άναψαν”.

 

Ανέλυσε τις επιτυχίες για την οικονομία

 

“Πετύχαμε να λύσουμε το πιο άμεσο πρόβλημα, που ήταν η κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας μας, τα επόμενα χρόνια”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της ΕΕ κατάφερε να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, τη συμμετοχή των ιδιωτών αλλά και την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως έχει διασφαλιστεί πλέον η σταθερότητα και η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τόνισε: “Εξασφαλίσαμε την ενεργή υποστήριξη της Ένωσης στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια”.

 

“Ο λαός δεν λύγισε”

 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, που όπως είπε έπιασαν τόπο υπογραμμίζοντας: “Ο λαός παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες δεν λύγισε ακόμα κι όταν τα περιοριστικά μέτρα ήταν ομολογουμένως πρωτοφανή”.

“Κινηθήκαμε εξ αρχής βάσει σχεδίου, αποδείξαμε ότι διαπραγματευόμασταν και χτίσαμε την αξιοπιστία μας λιθαράκι – λιθαράκι”, πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως το νέο νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν διστάζει να αλλάξει και ρυθμίσεις που το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει πριν από χρόνια αλλά σήμερα δεν βοηθούν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο επερχόμενο δημοψήφισμα λέγοντας πως είναι ένα τολμηρό βήμα Δημοκρατίας που θα δώσει μεγαλύτερες ευθύνες στον πολίτη, ο οποίος θα αποφασίζει για σοβαρά θέματα και πρόσθεσε πως “το κράτος ‘πατερούλης’ τελείωσε”, ενώ ζήτησε εκ νέου συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το